Zoals jullie in de tag over Kerstmis al konden lezen ben ik een echte Kerstmis verslaafde. Ik ben niet zo van de drukte en al het gedoe er rond maar ik hou wel ontzettend van de sfeer. Tips om de drukte aan te pakken voor jezelf of je kind met autisme vind je hier.

Dit jaar wilde ik de kerstkaartjes graag zelf maken net zoals we een tijdje terug zelf verjaardagskaartjes hebben gemaakt. Waarom? Wel omdat ik het super leuk vind om zelf super persoonlijke kaartjes te krijgen. Daarnaast begonnen we er op tijd aan om zeker te zijn dat we nog tijd over zouden hebben om er bij te maken als we er te kort zouden komen (en dat blijkt het geval te zijn) en omdat er natuurlijk eentje naar Zuid-Afrika moet en die post wel enige tijd onderweg is.

Wat heb je nodig?
– Een action om leeg te roven 😉

Wat kocht ik daar?
– Stickers
– Washi tape
– Knutselkarton met kerstmotiefjes
– Kerstponsen (zo noemen ze toch hé?)
– Lijm voor mijn lijmpistool (een lijmpistool vind je daar trouwens ook moest je dat nog niet hebben)
– Pritt
– Gekleurd dik papier (wij gebruikten rood, groen, lichtblauw en wit)
– Wasknijpers
– Houten kerstfiguurtjes
– Vilten kerstfiguurtjes
– Alles anders dat je handig, nuttig, leerrijk lijkt

Aan de slag!
Ik schikte alles op tafel, zette pinterest  open en we gingen aan de slag. Uiteindelijk heeft enkel Lucas pinterest gebruikt. Ik verzon zelf (in mijn ogen) leuke ideetjes en Thibeau die probeerde het mijne na te maken, zelfs Victor ging er helemaal in mee.

We kregen al snel super toffe en mooie exemplaren op tafel maar de leukste vind ik toch die met de wasknijper. Ik zat aan tafel maar wat voor me uit te staren, denkende op een leuk idee en plots kwam ik op het idee om een wasknijper op het kaartje te kleven met het lijmpistool. Ik maakte van een stukje papier en wat tape (lintjes kan je er ook voor gebruiken) een cadeautje en schreef op de achterkant een leuke tekst. Teksten zoals ‘Wat zie je er goed uit vandaag! Anders ook hoor.’, ‘Jij bent geweldig!’, ‘Je hebt een prachtige lach.’, … Die kaartjes werden helemaal wat ik eigenlijk wilde doen… Mensen een glimlach op hun gezicht bezorgen als ze het kaartje aankrijgen. Volgens mij gaat dat wel lukken.
gewoonwij-diy-kerstkaartjes-knutselen-creatief-kerstmis-12

Onze kaartjes zijn nog niet geschreven vanbinnen maar het plan is om er bij iedereen een tekstje in te kleven met kerstwensen en bij elke persoon nog iets extra persoonlijks te schrijven. Benieuwd of we daar nog in gaan lukken. Eerst nog maar eens wat kaartjes bij maken.

Oh ja, vergeet niet om op de achterkant te schrijven wie het kaartje gemaakt heeft! Dat deed ik voor Lucas en Thibeau en bij Victor (die voornamelijk wasknijper kaartjes maakte) schreef ik op het pakje ‘Dikke kus van Victor!’ Zo weet de ontvanger van wiens hand het kaartje komt. Staat er niets op dan heb ik ze zelf gemaakt.
gewoonwij-diy-kerstkaartjes-knutselen-creatief-kerstmis-8

Geen inspiratie… Hier onze kaartjes…
Victor zijn creaties:
gewoonwij-diy-kerstkaartjes-knutselen-creatief-kerstmis-7

Thibeau zijn creaties:
gewoonwij-diy-kerstkaartjes-knutselen-creatief-kerstmis-9

Lucas zijn creaties:
gewoonwij-diy-kerstkaartjes-knutselen-creatief-kerstmis-10

Mijn creaties:
gewoonwij-diy-kerstkaartjes-knutselen-creatief-kerstmis-11

De hele boel bij elkaar 😉
gewoonwij-diy-kerstkaartjes-knutselen-creatief-kerstmis-13

Hebben jullie nog leuke ideetjes voor de kerstkaartjes? Kwestie van wat inspiratie op te doen voor de volgende lading die we gaan maken.
Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!