Lieve Charlotte

Vandaag ben je jarig, ja je eerste verjaardag vier je vandaag. Ik wil je vandaag graag vertellen hoe ik dat eerste jaar met jou heb ervaren want mensen wat een pittige reis was dat. Na die 3 grote broers van je als voorgaande kinderen op jou dacht ik niet dat het nog veel erger kon. Je broers zijn kinderen met een eigen en stevig karakter dus zoveel moeilijker kon een dochter opvoeden niet worden toch? Nu ja, veel écht opvoeden is er in dat eerste jaar nog niet bij met veel liefde en aandacht kom je al een heel eind maar lieve meid van me wat heb jij een pittig karakter!
gewoonwij-charlotte-jarig-verjaardag-vtech-activiteitenkubus-2

‘Ze zal nogal verwend worden.’ en ‘Ze zal haar mannetje nogal moeten staan met 3 broers.’ zijn 2 zinnen die we heel vaak te horen krijgen als we vertellen dat onze vierde een dochter is maar Charlotte jij bewijst het tegendeel en vooral dan met die laatste. Verwend? Dat wordt je zeker door je broers. Aan kusjes en knuffels geen te kort, ze geven je alles, jij bent hun prinsesje. Echter geen prinsesje in een roze jurk en op glazen muiltjes maar een prinsesje dat bij wijze van spreken een legertenue en combatshoes aanheeft want wat kan jij pittig zijn. Kusjes en knuffels? Alleen als jij dat wil, anders duw en sla je de broer die het probeert gewoon van je af. Weer het zoveelste speelgoedje dat ze je brengen om met je te spelen? Ze kunnen maar beter snel weg duiken want als jij met wat anders wil spelen dan speel jij met wat anders. Beginnen je broers wild te rollebollen en spelen dan kruip jij er gewoon tussen en doe je mee en winnen zal je, oké misschien een beetje omdat de broers je nog laten winnen maar ik geloof nu al dat dat niet lang nodig zal zijn. Ik denk eerder dat die broers hun mannetje nog gaan moeten staan in de toekomst.
gewoonwij-charlotte-jarig-verjaardag-vtech-activiteitenkubus-4

Maar je bent ook af en toe een echt meisje. Gillen aarghhh, mijn arme trommelvliezen! Maar ook dansen. Geen van je broers kon op 1 jaar dansen zoals jij dat kan, je hoort nog maar een noot muziek of je gaat al wild tekeer. Wat een genot om naar te kijken. En je slaat dan misschien wel je broers maar als ik je niet per direct je voeding geef dan kan ik er zeker van zijn dat je gaat pitsen en krabben.

Je favoriete speelgoed zijn blokken en speelgoedjes met geluid. We deden al die lawaaierige dingen weg maar kopen nu weer nieuwe want wat heb jij plezier met die dingen! Ook blokken is speelgoed dat hier door niemand werd gebruikt, maar wat ben ik blij dat we ze altijd hebben bijgehouden. Je zien spelen met de blokken is zo’n genot zeker als je broers met je mee komen spelen. Uren kunnen ze torens voor je bouwen die jij dan keer op keer sloopt En ik, ik kan er uren naar zitten kijken.

Het meest van al hou ik van je lach want ondanks dat de eerste paar maanden heel heftig met je waren, ben je verandert in een altijd vrolijk meisje. Een lieve lach naar je en je krijgt een nog veel grotere lach terug. Je huilt alleen maar als je honger of een vuile luier hebt, oké en als je je zin niet krijgt maar anders lach je altijd. Het is een wonder om te mogen meemaken hoe een kind altijd zo vrolijk kan zijn, wil je dat voor altijd bewaren alsjeblieft?
gewoonwij-charlotte-jarig-verjaardag-vtech-activiteitenkubus-5

Je krijg nu ook 1 jaar borstvoeding, af en toe eet je wel vaste voeding à la rapley hoor maar die melk die is toch onmisbaar voor je. Geniet er maar van kleine meid want groeien doe je goed op die melk. Je was bij de geboorte al onze grootste baby en die lijn lijk je stevig verder te zetten.

Toch wil ik je ook 1 ding vragen. 1 jaar elke avond tot 24 uur bij mama in zetel is misschien wat veel aan het worden. Spelen wil je niet want daar ben je te moe voor, maar aan slapen in je bed denk je ook nog helemaal niet. Ah nee, als je voor 24 uur in slaap valt dan ga je tussen 1 en 3 stevig feesten en dat zijn uren waarop ik dan weer wil slapen. Misschien is het tijd om stilaan een uurtje vroeger in slaap te vallen zonder nachtelijk feest als gevolg? Wat denk jij er van? Zo niet dan blijven we gezellig onze avondjes in de zetel doorbrengen hoor.
gewoonwij-charlotte-jarig-verjaardag-vtech-activiteitenkubus-3

Hoe dan ook is een dag met jou doorbrengen in het leven een waar feest daar zorg jij met je lieve lach en stevige karakter wel voor. Wat is het elke dag weer genieten. Elke dag, een dag vol verrassingen want jij doet niets volgens het boekje zelfs tanden krijgen niet, nee jij kreeg eerst je buitenste snijtanden en dan pas die in het midden. Blijf maar lekker die eigenwijze meid vol verrassingen en met een pittig karakter. Want dat is wie je bent, je eigenste zelf en dat is onze dochter, eentje om nu al onnoemelijk trots op te zijn. Wat een zegen dat ik je mama mag zijn!

Gelukkige verjaardag stoere, lieve meid van ons.

Dikke kus en knuffel van je mama (en papa en broers) xxx

PS: Ik doe je lekker toch weer een jurk aan vandaag want ik ben dan wel geen roze mama en jij een stoere meid, jij bent voor altijd mijn prinsesje.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!