Al weken ben ik weer op zoek naar een kerststal. Ja, dit christengezin kijkt ontzettend uit naar de geboorte van Jezus maar heeft natuurlijk geen kerststal. Ik wil al heel lang een mooie en leuke kerststal en daar ben ik elk jaar druk naar op zoek en zo dus ook dit jaar. Waarom elk jaar? Wel, wij hebben 4 grijpgrage kindertjes en 2 klimgrage katten en deze 6 lieve wezentjes in ons huis zorgen er jaarlijks voor dat onze kerststal het geen ene Kerstmis overleeft!

Mijn eisen voor dit jaar:
– Onbreekbaar!
– Mooi
– Hij moet volledig zijn dus Maria, Jozef, Jezus, os, ezel, de 3 wijzen, …
– Niet te kinderachtig
– Prijselijk voor het geval er plots na een week een stal zonder kindje Jezus, ezel en een wijze staat omdat mijn lieve kroost ze kwijt speelt ipv kapot doet. Ja, dat kan ook nog gebeuren!

Ik ging op zoek en vond heel wat, alleen vond ik niets dat aan al mijn eisen voldoet. Ik deel jullie mijn favorieten tot nu toe en ik vond ook een leuke give away op facebook binnen dit thema dus zeker verder lezen als je net als ik wil winnen of niet verder lezen zodat ik meer kans maak dat kan ook natuurlijk 😉

1 van mijn topfavorieten is de kerststal van Ostheimer! Onbreekbaar, mooi, heb je in volledige set, niet kinderachtig maar jammer genoeg wat een prijs! Hij is de prijs vast wel waard qua kwaliteit maar ons budget laat dit nog niet voor een klein stukje toe, 1 poppetje misschien. Zo jammer! Ik blijf dromen en sparen!
stal-groot
Te koop bij lieverspelen.nl

Waar ik ook naar keek was de grote kerststal van playmobil. Onbreekbaar, mooi, niet te kinderachtig en qua prijs kan hij er nog net mee door maar oooh wat is het jammer dat hij niet volledig is. Als ik hem volledig wil dan moet ik extra sets gaan kopen maar dan wordt het weer te duur. Jammer maar helaas, geen playmobil.
9200000026264851_1
Te koop bij bol.com*

Ik vond ook nog een mooie houten kerststal van Haba. Ook deze is onbreekbaar, mooi, niet te kinderachtig en volledig maar ook bij deze valt de prijs me tegen. Ik ken Haba kwaliteit en ik ben er dus zeker van dat hij elke cent waard is, maar jammer genoeg is er niet zo’n groot budget voor een kerststal.
9200000020106460
Te koop bij bol.com*

Dan ging ik kijken naar de klassieke kerststallen maar ik vond niet echt eentje waar ik van achterover viel, al vind ik ze wel charme hebben. Meestal hebben ze ook keramiek beeldjes en laat dat nu  net heel erg breekbaar zijn. Geloof mij, ik spreek uit ervaring 😉
9200000023267425
Te koop bij bol.com*

En dan als laatste nog een topfavoriet, de kerststal van Wood & Wooly. Ik zag de stal eerst leeg verschijnen op hun facebookpagina, vervolgens het setje gehaakte poppetjes van Maria, Jozef en Jezus. Ik was meteen verkocht. Mooi, niet breekbaar (oké, de stal misschien wel maar de poppetjes niet en dat is het belangrijkste), niet te kinderachtig en na een berichtje aan hen bleek dat er nog sets volgen zodat hij volledig is. Nadeel… De prijs. Ik snap de prijs zeker, hout en wol is geen goedkoop grondstof, daarnaast is alles handgemaakt en kruipen er dus uren en uren in het maken van deze poppetjes en de stal. Jammer maar helaas niet voor ons budget.
15224605_10209879223010528_1968392434_o
Heb je het trouwens niet zo op kerststallen of ook voor kerstboompjes? Dan heeft Wood & Wooly nu een leuke give away op hun facebookpagina lopen om een super schattig decoratie kerstboompje te winnen. Ik doe alvast mee.

Zo zijn we dus aan het einde van het dromen van mooie kerststallen gekomen in deze blog en heb ik dus nog geen kerststal gevonden die aan al mijn eisen voldoet. Iemand nog een leuke tip voor een kerststal die misschien wel aan mijn eisen voldoet? Ik hoor het graag!

*bol.com links zijn affiliate links, voor jullie hetzelfde maar voor ons een kleine steun.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!