Jaarkalender 2017 + winactie!

2017 komt er aan… Niet lang meer en dat doet me er aan denken dat onze jaarkalender ten einde loopt en ik een nieuwe moet maken.
Zoals jullie inmiddels wel weten hebben wij heel veel visualisatie in huis en de jaarkalender maakt daar een belangrijk deel van uit. Eigenlijk wilde ik dit jaar het mezelf héél makkelijk maken en eentje kopen, maar onze jongens zijn nogal gehecht aan hun huidige versie en het lijkt me dus niet geheel verstandig om dat zomaar te gaan omgooien. Ik pas dus gewoon weer lekker onze kalender van dit jaar aan (het originele ontwerp is overigens niet van mij) .

Waarom gebruiken wij een jaarkalender?
Om onze kinderen meer zicht te laten krijgen op tijd. Ze zien in 1 oogopslag dat het in januari nog lang duurt alvorens de Sint komt en nog langer alvorens ze Kerstmis mogen vieren. Toch kunnen ze op die manier makkelijker aftellen naar hun eigen verjaardag of een feestdag.
Daarnaast vinden onze kinderen het ontzettend belangrijk om te weten wanneer welk seizoen begint. Leerrijk ook ineens niet?
Oh en niet onbelangrijk, moeder- en vaderdag staan er ook op aangeduid. Ah ja, ze moeten toch weten wanneer ze een cadeautje ‘moeten’ knutselen voor ons 😉 Jahaaa, eigenbelangen zijn ook belangrijk!

Wat duiden wij aan op onze jaarkalender?
– Verjaardagen
– Feestdagen
– Seizoenen
– In kleur wanneer papa een halve of hele dag thuis is
– Hun grote verjaardagsfeest
– Geboorte van een nieuwe baby (in 2016 dus geen enkele en in 2017 vast ook niet en nee ik verwacht ook geen in 2018 maar zeg nooit, nooit)
– Op reis gaan hebben wij ook steeds aangeduid, maar dat doen we niet meer omdat dat voor teveel stress zorgt bij onze kinderen
– Door het jaar tekenen we er met stift vaak nog enkele dingen bij

Hoe gebruiken wij de jaarkalender?
Eenvoudig, een prikker boven de juiste maand en een prikker op vandaag. Elke dag wordt de prikker van de dag verplaatst en logischerwijze de eerste dag van een nieuwe maand, de prikker van de maand ook. Je kan evengoed kruisjes zetten met een whiteboard stift of hem op een magneetbord hangen en met magneetjes werken. Zoals je zelf wil dus.
thumbnail_kalender2017

Geen zin om een jaarkalender te maken? Koop hem dan gewoon.
Zoals ik hierboven al aangaf wilde ik dit jaar eigenlijk eentje kopen. Waarom? Omdat er elk jaar heel veel tijd in gaat kruipen om alle weekends, vakanties, … aan te passen. Ook verjaardagen dienen aangepast te worden elke keer, vooral dan bij de kinderen. Een foto van Charlotte dit jaar en eentje van Victor vorig jaar zou hier wel eens voor veel verwarring kunnen zorgen namelijk 😉 Kinderen veranderen ook zo snel! Nooit vond ik eentje om te kopen maar daar is nu verandering ingekomen. Sofie van Mama ABC heeft zelf een jaarkalender ontworpen en verkoopt deze voor niet eens zo’n hoog bedrag. Super leuk! Je kan er ook steeds extra stickers voor bijkopen.

Bij een jaarkalender krijg je uiteraard een jaarkalender voor 2017. Deze is in A3 formaat en beschrijfbaar met een whitboard stift, deze krijg je net als een uitgebreide set stickers meegeleverd bij je kalender. Vind je dat er te weinig stickers zijn dan kan je gewoon uitbreiding mee bestellen. Meer informatie over de kalender vind je op haar webshop.

Oh, en voor al diegene die me steeds vragen of je niet ergens kant-en-klare magneetjes kan kopen, die verkoopt ze ook!
thumbnail_kalender2017-2

Een jaarkalender winnen!
Het wordt nog leuker want ik mag van Sofie een jaarkalender weggeven!

Wat moet je daar voor doen?
– Like onze facebookpagina van Gewoon Wij
– Like de facebookpagina van Shop mama ABC
– Laat hieronder weten dat je graag meedoet

Extra kans(en)? Kijk even op onze facebookpagina van Gewoon Wij want ook via daar kan je deelnemen!

Op 26 december (Victor zijn verjaardag) loten we een winnaar die we zowel hieronder als op facebook bekend zullen maken.

Veel succes!

Volg en vind ons leuk op:
Facebook
Pinterest
Twitter

39 gedachten over “Jaarkalender 2017 + winactie!

 • 20 december 2016 om 07:26
  Permalink

  Voor deze doe ik heel graag mee 🙂
  Superhandige kalender!

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 07:56
  Permalink

  Wauw … wat een handig overzicht voor kinderen. Mijn kinderen van 5 en bijna 4 zouden hier heel blij mee zijn!

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 08:14
  Permalink

  Wij doen heel graag mee. Ik was juist van plan om iets zelf te maken. Elke avond gaat onze dochter (3 jaar) met een hoofd vol ideeën over haar verjaardag/Sinterklaas/kerst slapen. Elke ochtend wordt ze onrustig wakker omdat ze nog meer ideeën heeft. Elke ochtend is weer een teleurstelling dat het nog niet zover is. Elke dag gaat ze alvast voorbereidingen treffen in de hoop dat het morgen dan wel weer feest is, en alles moet immers klaar staan. Hoe vaak ik ook uitleg en haar op m’n telefoonkalender laat zien hoelang het nog duurdt ze blijft ermee bezig. Ik hoop heel erg dat deze kalender haar de rust en de ruimte gaat geven om dingen los te kunnen laten. En ook zodat ze overzicht krijgt wat er dit jaar allemaal gaat gebeuren. We duimen heel hard mee!

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 08:16
  Permalink

  Fantastisch ding zeg. Voor mijn 3 kinderen waarvan 2 met autisme zou dit echt in ons huis passen!

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 08:35
  Permalink

  Voor kyan zou het handig zijn maar ook voormeld nu staat alles in mijn agenda van de gsm en als die crash hebben we een probleem
  Ohja ik bendes onze agenda en ik vergeet ookal wel iets met een kale derheeft zelfs kyan een overzicht en is het gedaan methode lang nog slapen en waar ga ik dan naartoe hihihi

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 09:56
  Permalink

  Super idee. Doe graag mee om het jaar nog overzichtelijker te maken.

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 09:59
  Permalink

  Wat zou dit een rust geven voor mijn zoontje van 4 met ass en de andere 3 kids in huis. Daarnaast ook nog mooi.

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 10:19
  Permalink

  Wil heel graag me doen wat een super kalender zeg zou heel goed van pas komen bij mijn zoontje van 7 jaar met pdd nos en zijn nu in ieder onderzoeken voor adhd kind heeft een hoop te voortduren gehad het afgelopen jaar en merk aan hem dat dit misschien wel een uitkomst zal zijn ook kan ik de dagen erop zetten dat hij naar zijn papa mag want hij vraagt bijna elke dag wanneer mag ik weet naar papa toe (wij zijn gescheiden vorig jaar ) top!!! Dus ik doe graag mee en ga heel hard duimen

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 10:26
  Permalink

  Ik doe graag mee aan deze mooie win actie! Voor onze twee ass kinderen die naast hun weekplanner ook veel steun en en rust zullen krijgen van deze geweldige jaarkalender!

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 10:29
  Permalink

  Wat een handige kalender, dat zou hier met mijn 3ASS’ertjes zeer goed van pas komen;) Dus ja wij doen heel graag mee aan deze winactie!

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 10:37
  Permalink

  Goh dat lijkt me handig. mijn peuter is steeds meer bezig met de tijd, dagen, seizoenen en 2017 wordt een bijzonder jaar omdat hij dan naar school gaat dus dan kunnen we het mooi duidelijker maken voor hem.
  Ik doe dus graag mee!

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 10:40
  Permalink

  Een week-kalender, en een colruyt-kalender per kind doen we al jaren. Ik vermoed dat ze nu alledrie oud genoeg zijn om met een jaarkalender aan de slag te gaan. Mattias kon het al een tijdje, Jonas is er nu ook mee weg en Sara vraagt voortdurend naar tijd en periode en seizoen en … Zij is er nog niet weg mee, en nu al aftellen naar verjaardag (is nog 8 weken) wil ik niet. Op een jaarkalender zou ze het misschien wel zien.

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 10:58
  Permalink

  Ik vind dit een super kalender voor mijn zoontje (7j) die autisme heeft, picto’s en visualisatie helpen hem enorm.

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 11:05
  Permalink

  Zou super zijn voor onze beide meiden met ass adhd angststoornis en mcdd. Geeft meer rust in hun hoofdjes denk ik.

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 11:15
  Permalink

  Leuke actie. Zou graag meedoen! Lijk me erg handig voor ons zoontje zo dat hij verder vooruit kan kijken en niet zo vol zit met vragen hoe lang iets nog duurt…

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 11:19
  Permalink

  Oh heel graag zou ik deze willen winnen. Heb een zoontje van 8 met ASS en ADHD, bij mijn dochter van 6 vermoed ik ook ASS. Zelf heb ik ADHD en sta ik op de wachtlijst om ook op ASS getest te worden. Ik heb het zelf enorm moeilijk met structuur in te bouwen thuis en te plannen. Dit zou een enorme hulp voor ons zijn. Mvg

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 11:42
  Permalink

  Oh heel graag wij moeten naar een paar jaar zonder pictogrammen gebruikt tehebben er mee starten!! Dus dit zou heel gepast komen voor onze meid.

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 12:07
  Permalink

  Momenteel maak ik een kalender voor twee maanden.
  Ik zie nu in dat een jaarkalender veel overzichtelijker zou zijn.
  Onze zoon met ass zou hier zeer bij gebaat zijn. Voor zijn jongere broertje kan het uiteraard ook geen kwaad.
  Maar ik denk dat het vooral ons als ouders rust zal geven.

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 12:25
  Permalink

  Dat zou heel welkom zijn in ons gezin met 2 zorgenkindjes

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 12:30
  Permalink

  Bij onze oudste zoon is net adhd en ass vastgesteld. Dus ben ng wat zoekende nr het hoe en wat met kalenders en schema’s. Dit zou voor ons een goed begin zijn.

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 13:51
  Permalink

  Ik doe heel graag mee voor mijn zoontje 6 met ASS zou deze kalender een uitkomst zijn

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 14:58
  Permalink

  Een zoon met ASS van 12 jaar en een zoon met ASS van 10 jaar. Ik worstel dus al jaren met picto’s, agenda’s en een planning. Deze zou voor ons een super uitkomst zijn.

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 15:32
  Permalink

  Ik ding heel graag mee. Superhandig voor ons gezinnetje.

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 15:57
  Permalink

  Die ziet er handig uit!
  Mijn oudste heeft ook autisme (heb ik hier waarschijnlijk al wel vermeld, vooral in je post over de kapper).
  Voorlopig trek ik mijn plan met elke maand een maankalendertje op onze diepvriezer maar deze ziet er natuurlijk véél overzichtelijker uit!

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 17:31
  Permalink

  Heel graag, wij weten pas net dat onze middelste autistisch is, maar sowieso werk ik al met een 24-uurs klok en een weekplanner. Deze jaarkalender zou het helemaal afmaken!!!

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 17:34
  Permalink

  Ik doe heel graag mee voor mijn zoontje❤

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 21:03
  Permalink

  Oh super , graag wil ik er eentje winnen ipv zelf te maken.

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 21:58
  Permalink

  Ook hier zou zo’n jaarkalender goed van pas komen , met dochtertje van drie in huis. Dan leert ze beter de dagen, weken, seizoenen begrijpen.

  Beantwoorden
 • 20 december 2016 om 23:30
  Permalink

  Zou heel fijn zijn zo’n kalender komt hier heel goed van pas!

  Beantwoorden
 • 21 december 2016 om 17:16
  Permalink

  Wauw dit lijkt me echt enorm handig voor mijn zoontje. Hij heeft duidelijk nood aan zulke dingen, maar tot nu toe waren we er nog niet aan toegekomen om een echte jaarkalender te maken. Ik doe graag mee.

  Beantwoorden
 • 21 december 2016 om 17:17
  Permalink

  Ik doe heel graag mee. Ik kreeg een tag van een vriendin en dit zou inderdaad wel iets zijn voor mijn zoontje! Hopelijk maakt dat alles wat makkelijker voor hem.

  Beantwoorden
 • 24 december 2016 om 10:42
  Permalink

  Daar zou onze finn veel aan hebben, en ik moet er geen zelf meer ineen knutselen 🙂

  Beantwoorden
 • 25 december 2016 om 23:30
  Permalink

  Voor mijn dochter met pdd-nos en man met asperger, ja graag lijkt me erg fijn!!! Ik schrijf nu steeds een week op het whitwboard!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.