2017 komt er aan… Niet lang meer en dat doet me er aan denken dat onze jaarkalender ten einde loopt en ik een nieuwe moet maken.
Zoals jullie inmiddels wel weten hebben wij heel veel visualisatie in huis en de jaarkalender maakt daar een belangrijk deel van uit. Eigenlijk wilde ik dit jaar het mezelf héél makkelijk maken en eentje kopen, maar onze jongens zijn nogal gehecht aan hun huidige versie en het lijkt me dus niet geheel verstandig om dat zomaar te gaan omgooien. Ik pas dus gewoon weer lekker onze kalender van dit jaar aan (het originele ontwerp is overigens niet van mij) .

Waarom gebruiken wij een jaarkalender?
Om onze kinderen meer zicht te laten krijgen op tijd. Ze zien in 1 oogopslag dat het in januari nog lang duurt alvorens de Sint komt en nog langer alvorens ze Kerstmis mogen vieren. Toch kunnen ze op die manier makkelijker aftellen naar hun eigen verjaardag of een feestdag.
Daarnaast vinden onze kinderen het ontzettend belangrijk om te weten wanneer welk seizoen begint. Leerrijk ook ineens niet?
Oh en niet onbelangrijk, moeder- en vaderdag staan er ook op aangeduid. Ah ja, ze moeten toch weten wanneer ze een cadeautje ‘moeten’ knutselen voor ons 😉 Jahaaa, eigenbelangen zijn ook belangrijk!

Wat duiden wij aan op onze jaarkalender?
– Verjaardagen
– Feestdagen
– Seizoenen
– In kleur wanneer papa een halve of hele dag thuis is
– Hun grote verjaardagsfeest
– Geboorte van een nieuwe baby (in 2016 dus geen enkele en in 2017 vast ook niet en nee ik verwacht ook geen in 2018 maar zeg nooit, nooit)
– Op reis gaan hebben wij ook steeds aangeduid, maar dat doen we niet meer omdat dat voor teveel stress zorgt bij onze kinderen
– Door het jaar tekenen we er met stift vaak nog enkele dingen bij

Hoe gebruiken wij de jaarkalender?
Eenvoudig, een prikker boven de juiste maand en een prikker op vandaag. Elke dag wordt de prikker van de dag verplaatst en logischerwijze de eerste dag van een nieuwe maand, de prikker van de maand ook. Je kan evengoed kruisjes zetten met een whiteboard stift of hem op een magneetbord hangen en met magneetjes werken. Zoals je zelf wil dus.
thumbnail_kalender2017

Geen zin om een jaarkalender te maken? Koop hem dan gewoon.
Zoals ik hierboven al aangaf wilde ik dit jaar eigenlijk eentje kopen. Waarom? Omdat er elk jaar heel veel tijd in gaat kruipen om alle weekends, vakanties, … aan te passen. Ook verjaardagen dienen aangepast te worden elke keer, vooral dan bij de kinderen. Een foto van Charlotte dit jaar en eentje van Victor vorig jaar zou hier wel eens voor veel verwarring kunnen zorgen namelijk 😉 Kinderen veranderen ook zo snel! Nooit vond ik eentje om te kopen maar daar is nu verandering ingekomen. Sofie van Mama ABC heeft zelf een jaarkalender ontworpen en verkoopt deze voor niet eens zo’n hoog bedrag. Super leuk! Je kan er ook steeds extra stickers voor bijkopen.

Bij een jaarkalender krijg je uiteraard een jaarkalender voor 2017. Deze is in A3 formaat en beschrijfbaar met een whitboard stift, deze krijg je net als een uitgebreide set stickers meegeleverd bij je kalender. Vind je dat er te weinig stickers zijn dan kan je gewoon uitbreiding mee bestellen. Meer informatie over de kalender vind je op haar webshop.

Oh, en voor al diegene die me steeds vragen of je niet ergens kant-en-klare magneetjes kan kopen, die verkoopt ze ook!
thumbnail_kalender2017-2

Een jaarkalender winnen!
Het wordt nog leuker want ik mag van Sofie een jaarkalender weggeven!

Wat moet je daar voor doen?
– Like onze facebookpagina van Gewoon Wij
– Like de facebookpagina van Shop mama ABC
– Laat hieronder weten dat je graag meedoet

Extra kans(en)? Kijk even op onze facebookpagina van Gewoon Wij want ook via daar kan je deelnemen!

Op 26 december (Victor zijn verjaardag) loten we een winnaar die we zowel hieronder als op facebook bekend zullen maken.

Veel succes!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!