Lieve lieve Victor

Wauw, wauw, wauw! 3 jaar word je vandaag al Victor. Het lijkt wel gisteren dat je werd geboren…
Ik weet nog toen ik je de eerste dag zag ik onmiddellijk zei dat je speciaal zou zijn en extra zorg zou hebben. Ik zag je en ik voelde het en mijn gevoel zou me niet bedriegen.

Wat ging het anders dan bij de anderen met jou. We volgden ons gevoel. Vol van overtuiging begon ik met borstvoeding bij jou en daar heb je 18 maanden van genoten.
We ontdekten dragen met geweven doeken en ergonomische dragers bij jou, je leefde de eerste 2 jaar bijna continu op mij, ja je plakte echt wel vast.
Je groeide en groeide en wat heb jij ons vaak verbaasd.

Je bent verlegen en op jezelf. Vreemden die gun je enkel een boze blik. Niemand mag in je buurt komen. Sociaal kan je je niet echt noemen. Met andere kinderen heb je niets tenzij dan je broers en je zus, vooral je zusje, zij is jou kleine prinsesje. Maar we gaven je tijd. We lieten je niet op 2.5 op school starten, ik zou niet weten hoe ik dat had moeten doen. Wat zou jij ongelukkig zijn geweest daar. Nu ben je 3 en gisteren zat je voor het eerst bij je grootmoeder en overgrootmoeder op schoot. Ja, 3 jaar lang wilde je zelfs niet bij mensen die je goed kende in de buurt komen. Maar we gaven je alle tijd die je nodig had en we zien je elke dag groeien. 3 jaar lang hadden je papa en ik geen tijd om een middagje onder ons weg te gaan. We deden het wel eens… Je was 1.5… 3-4 uurtjes lieten we je bij de PPO achter, iemand die je goed kende. We hadden er naartoe gewerkt, 3 weken heb je niet geslapen. Nu ga je sinds kort met de PPO mee naar de speeltuin en wuif je me met een grote grijns  uit.

Je was altijd wat later met alles. Zo stapte je rond 21.5 maand en praten doe je nog maar sinds kort, nu ja praten, wij verstaan je en dat is wat telt voor jou… Er komt een lieve begeleidster die met je speelt om je gebarentaal te leren en door die gebaren ga je nu als een speer als het op taal aankomt. We kunnen je wat beter begrijpen en wat is dat fijn zowel voor jou als voor ons.

Wat je nog het beste kan is draaien met de wind. De ene moment lig je te gillen en te huilen en dan alsof er op een knopje wordt gedrukt en zit je te schaterlachen, zo hard dat de tranen over je wangen rollen van plezier. Want dat is jouw mooiste eigenschap, lachen! Jij kan werkelijk met alles beginnen lachen. Als er iemand in je buurt lacht, lach je mee. Nee, je hoeft het niet te begrijpen maar wat heb jij een plezier in mee lachen met iemand. Je kan plots vanuit het niets lachen en overgaan in de slappe lach en automatisch lachen we allemaal mee. Plezier en vreugde dat breng jij elke dag in ons leven.

Dankbaar met de kleine dingen ben jij elke keer. Je kreeg vandaag dan wel een heuse werkbank cadeau maar we hadden je evengoed een pak printpapier en schaar kunnen geven, je zou ons oneindig dankbaar zijn geweest. En zo zijn wij ook oneindig dankbaar dat jij in ons gezin terecht kwam.

Dat we nog heel veel samen mogen dansen en spelen samen in de wind!

Een hele gelukkige verjaardag gewenst lieve jongste zoon van ons.

Dikke, warme, hele lange knuffel, zoals jij hem graag hebt, van je mama
en natuurlijk je papa, broers en zus

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!