Een tijdje terug lazen we hier thuis tijdens een les taal het verhaal ‘De nieuwe kleren van de keizer.’ Ze vonden het zo’n leuk verhaal dat ze daarna nog eens wilden lezen en het leek me wel leuk om daar een knutselopdracht aan vast te hangen.

Zodoende gingen we nieuwe kleren voor de keizer ontwerpen, of dat was het plan. Uiteindelijk gingen we eigenlijk gewoon kleren voor onszelf ontwerpen. Aangezien het winter is, werden dat dan ook winterkleren. Ik drukte verschillende kledingstukken af waarmee we aan de slag konden gaan.

Wat heb je nodig?
– De uitgeprinte kledingstukken (of je tekent ze gewoon zelf)
– Zijdepapier/vliegerpapier + plantenspuit + keukenrol
– Glitterlijm
– Wasco’s
– Waterverf + verfborstel + beker water
– Blaasstiften
– Schaar
– Lijm
– A3 papier
– Stiften

Aan de slag!
Wij hadden 5 soorten kledingstukken en dus zorgde ik ook voor 5 verschillende manieren om ze te gaan versieren. Ik begon met het vuilste werk…

Versieren met zijdepapier/vliegerpapier
Scheur of knip het zijdepapier in stukjes en leg deze verspreid over het kledingstuk dat je wil gaan versieren. Vervolgens spuit je er water op. Daarna druk je met keukenrol de stukjes papier goed op je kledingstuk, als ze er niet meer af kunnen vallen veeg je met de keukenrol onmiddellijk daarna de stukje zijdepapier van je kledingstuk en doe je deze in de vuilbak. Het effect dat je krijgt is echt heel erg leuk!

Let op! Zijdepapier dat nat wordt gaat kleur afgeven en dat wordt echt een boeltje en is moeilijk af te kuisen, zelfs van handjes gaat het moeilijk af.

Versieren met waterverf, glitterlijm, wasco’s en blaasstiften
Deze spreken voor zich. Je versiert elk kledingstuk met een ander materiaal en laat drogen dat wat nodig is.

Daarna knip je de kledingstukken uit en schik je deze op je A3 papier, als je tevreden bent kan je je kledingstukken gaan vastlijmen. Klaar? Vergeet je eigen hoofd (en andere lichaamsdelen indien nodig 😉 ) niet te tekenen! En voila, je eigenste zelfontworpen kleding is klaar! Eenvoudig met een super leuk resultaat!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!