Voortdurend zijn we hier op zoek naar middeltjes om de kinderen hun concentratie te verbeteren, nu ja, vooral die van Lucas dan toch. We vermoeden stilaan een concentratiestoornis bij hem. Stilaan… Toen hij 4 was werd het vermoeden ADHD reeds uitgesproken door therapeuten maar hij was toen nog te jong, wij zagen het niet in hem en nog steeds niet, ADD daarentegen wel. Of we hem ook echt gaan laten onderzoeken daar zijn we nog niet uit, maar er moet wel wat gebeuren.

Waarom moet er wat gebeuren? Wel, we zijn van mening dat zolang onze kinderen geen last hebben van hun extra zorgen wij dat ook niet hebben. Nu ja, in die zin dat wij hen er niet mee gaan lastig vallen, maar de laatste tijd ligt dat dus anders.
Ik werd continu boos omdat hij niet doorwerkte en meer zat te spelen dan wat anders. Spelen mag, er mag hier veel, maar er moet ook wel iets gebeuren voor thuisonderwijs natuurlijk. De my space deed ongeveer een jaar geleden zijn intrede en met succes. Sinds enkele weken wordt deze echt vol continu ingezet en nu krijgt hij ook muziek op. Dat werkt super maar des te harder valt mij de korte concentratieboog op van Lucas. Met kort bedoel ik dan 2 minuten als je geluk hebt. Ik liet hem, al verklaarde het voor mij natuurlijk direct waarom hij zo moeizaam voorruit raakt ondanks hij de kennis wel heeft. Tot op een dag hij begon te grommen en roepen. Ik negeerde het eerst tot ik hem op zichzelf hoorde slaan. Ik greep in en vroeg wat er scheelde. Brullend kwam er uit dat hij de hele tijd aan dit en dat en daaraan en … moest denken als hij werkte en hij zo zijn oefeningen niet kon doen.

Dat was de spreekwoordelijke druppel voor mij. Ik sprak voor het eerst zelf uit tegen Joeri dat we misschien wel weer medicatie moesten proberen. We hadden al twee soorten medicatie getest in het verleden, tegen ons gevoel in, met alle gevolgen van dien. We zijn dus niet zo te vinden voor dat idee maar bon, onze zoon heeft last en moet dus geholpen worden. Dat zou willen zeggen dat hij ook weer maar eens die onderzoeksmolen in zou moeten, zooooo géén zin in!

We zijn dus begonnen met eerst zelf alle mogelijke alternatieven uit te zoeken. We zitten inmiddels lang genoeg in het zorgwereldje en kennen genoeg mensen om tips te krijgen zodat we dus zelf aan de slag kunne gaan. We hadden dus al de my space en de muziek. Zijn bijtspullen wil hij niet altijd meer gebruiken en zijn handen heeft hij nodig om te schrijven dus tangles zijn geen optie.

Wat ik al veel zag passeren waren wiebelkussens. De goedkoopste die ik online vond waren net geen 18 euro. Toch met verzendkosten bij vond ik het té duur om zomaar te gaan kopen en te testen. Zo’n kussen… Nee, ik was niet overtuigd dat dat wat ging doen. Tot ik deze week online bij lidl zag dat ze wiebelkussen gingen verkopen. Natuurlijk noemt dat daar zo niet maar het is exact hetzelfde kussen als dat ik online voor net geen 18 euro zag staan, maar nu dus voor net geen 6 euro en ik zou er geen verzendkosten voor moeten betalen. Ik stuurde Joeri dus gisterenavond per direct naar lidl Nederland (daar had ik ze gezien) om 2 zo’n kussens.

Vanmorgen gaf ik ze aan de kinderen en al snel bleek het een succes te zijn. Lucas sleept het zijne overal mee naartoe om te lezen, te leren, om te eten, … Hij wiebelt er zachtjes op heen en weer terwijl hij bezig is. Als bij wonder zie ik zijn vingers niet de hele tijd bewegen en ook zijn mondtics zijn plots verdwenen. Zijn concentratieboog is nog hetzelfde maar hé… zijn meest voorkomende tics zijn weg en dat vind ik ook al veel waard want dat wil zeggen dat hij rustiger is!
Op de foto geen my space en muziek, hij wilde ze niet vandaag en we dringen geen hulpmiddelen op, dan helpen ze namelijk toch niet 😉
 

Ook Victor sleept het zijn overal mee naartoe maar niet om op te zitten. Hij legt het overal neer om op te staan. Natuurlijk is hij dan wat groter maar ik merk dat dat niet de reden is. Hij beweegt heel de tijd met zijn teentjes over de noppen van het kussen en ik zie hem er zichtbaar rustiger van worden. Normaal staan zijn voetjes geen twee seconden stil maar nu wel.

Thibeau wilde ook eentje want hij gaf het zijne af aan Victor dus zei ik tegen Joeri dat ik hoopte dat er dit weekend nog zouden zijn in Nederland. Echter ging hij deze middag in België om wat middageten naar lidl en jaja, ook hier in eigen land zijn ze volop op voorraad.

Wie dus goedkoop een wiebelkussen wil voor nog geen 6 euro… Hop, allemaal naar lidl! Het is echt die 6 euro waard!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!