Sinds een kleine 3 weken zijn we heel onze interieur op de benedenverdieping aan het veranderen en nog geen klein beetje ook. Dit zorgde ervoor dat we bijna 3 weken zonder visualisatie zaten. Na 1 week vroegen ze er om, na 2 weken gingen ze er om zeuren en tegen dat we nu bijna 3 weken verder zijn, werden ze echt heel lastig. Ze misten hun houvast en zodoende werd dat prioriteit nummer 1 in onze veranderingen beneden. De hoek waar het park op dat moment stond werd vrij gemaakt want ik had meer wilde plannen dan enkel de schema’s weer ophangen.

Ik wilde ineens van hun gezeur af over dat ze niet altijd bij de andere hulpmiddelen konden wegens in een bak in de kast. Het kostte hen teveel energie op momenten van overprikkeling om aan de hulpmiddelen te geraken en ook de touwtjes van de kettingen raakten continu in de knoop. Daarnaast moest ook de time timer nog een nieuwe plaats krijgen in de nieuwe ruimte waar we nu onze lessen doen. Dus tijd om aan de slag te gaan.

Eerst hingen we het weekschema, de jaarkalender en de dagklok weer omhoog. Ons geluidsverkeerslicht bleef als zowat enige ding tijdens de veranderingen hangen en dat bleek nog steeds op de perfecte plaats te hangen.
Daarna bedacht ik met mijn wederhelft een systeem om vlot aan de tangles, bijthulpmiddelen, time timers en hoofdtelefoon te kunnen. In een mum van tijd was onze nieuwe hulpmiddelenhoek klaar.

Eerst bekeek ik het van op een afstand en dacht ik ‘Dit is er over!’. Ik bedoel… We wonen in een klein rijhuisje en dan laten we de hulpmiddelen zo’n groot deel van onze muur innemen. Ze zijn prominent aanwezig en het is het eerste wat je ziet als je bij ons binnen komt. Maar toen bedacht ik dat mijn kinderen hier om vroegen, dit nodig hebben, hier rust en veiligheid uithalen, hier oprecht blij mee zijn. En toen dacht ik ‘Dit is perfect!’. Ik bedoel maar, als het de kinderen helpt waarom niet? Ik heb nu éénmaal twee kinderen met extra zorg die hier ontzettend veel baat bij hebben en ook de middelste zoon gebruikt de hulpmiddelen heel vaak ondanks het feit dat hij geen diagnose heeft.

Met andere woorden ik ben onnoemelijk blij met onze nieuwe hulpmiddelenhoek. Oh ja, de hoek bevat geen enkel van de 3 wiebelkussens of 1 van de 3 my spaces die we hebben. Ik laat jullie uiteraard even meekijken.

Heb je vragen over 1 van onze hulpmiddelen twijfel dan niet om ze hieronder te stellen. Ik beantwoord ze zo snel mogelijk.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!