Bijna een jaar geleden begonnen we een webshop. Over het wat en waarom schreef ik toen ook al een artikel, dat je hier lezen, de give away van toen is wel niet meer van toepassing moest je gaan lezen ūüėČ Nu bijna een jaar later zijn we nog elke dag verbaasd hoeveel mensen enthousiast reageerden. We hadden nooit verwacht dat onze my space of lichtbak zo zou aanslaan bij het publiek. Dat deed het echter wel en daar zijn we natuurlijk ontzettend blij en dankbaar voor, maar dat wil ook zeggen dat er wat moest gaan veranderen.

Waarom veranderen?
Wij zijn een gezin met 4 kinderen, enkele kinderen hebben hun extra zorgen. Door die extra zorgen zijn wij begonnen met thuisonderwijs. Thuisonderwijs wil jammer genoeg niet zeggen dat ik¬†de hele dag met de¬†kinderen in de zetel lig. Hun toekomst ligt volledig in mijn¬†handen en dus ook hun diploma. Ook krijg ik inspectie om te controleren of ik wel voldoe aan de leerplicht. Kortom, ik¬†moet ze van het nodige onderwijs voorzien. Educatieve spelletjes spelen, wat wiskunde, taal, schrift, … Daarnaast moet ik¬†ook zorgen dat er materiaal is voor hen, wordt bij gehouden wat ze doen, hoe ze voorruit gaan, lessen voorbereiden, … Ook willen ze af en toe wat eten en verzorgd worden. Kortom ik¬†heb mijn¬†handen vol aan het thuisonderwijs maar ook aan het huishouden.

Uiteraard is er nog Joeri die ook zijn steentje bijdraagt in dit gezin. Hij werkt lange dagen om zijn gezin te onderhouden en dat doet hij niet vlak bij huis. Door de ritten met files is hij weg van voor wij opstaan tot ’s avonds vlak voor de kinderen weer naar bed gaan.

Toen we de webshop begonnen zagen we het heel eenvoudig. Ik pak de bestellingen overdag in terwijl de kinderen wat spelen of zelfstandig leren en Joeri kon ’s avonds na zijn werk wel eens een my space of lichtbak maken. Echter werd het zo’n succes dat Joeri de kinderen de ganse week niet meer zag en ook ik tot laat in de nacht aan het werk was met bestellingen verwerken. Onze kinderen begonnen er onder te leiden. Diegene die ons kennen weten dat dat niet bij ons past. Onze kinderen staan altijd met stip op 1! Er moest dus wat veranderen.

Wat is er veranderd?
Veel! Eerst was er sprake van de webshop weer te stoppen, maar we halen er zoveel plezier en voldoening uit dat we dat niet wilden doen. Het is echt een beetje van onze hobby, ons werk maken. Joeri kan en wil ook niet stoppen op zijn werk en zoveel brengt onze webshop bijlange na ook niet op om dat te gaan doen, dus dat is sowieso geen optie. Dus zijn we heel grondig gaan uitzoeken waar het probleem net lag en dat werd al snel duidelijk.

We hebben super leuke producten (al zeg ik het zelf). De my space, de lichtbak, de pretspiegel, … Producten die we graag maken, waar we toch een klein beetje inkomsten uithalen (nu ja, als je de werkuren niet meetelt dan toch dat heb je nu √©√©nmaal als zelfstandige). Producten die we hoe dan ook willen houden. Maar daarnaast hadden we ook producten zoals de speel- en leerdozen die ook echt heel leuk waren en waar onze kinderen echt heel vaak mee spelen en veel van leren. Echter duurt het even lang om zo’n speel- en leerdoos te maken als om een lichtbak te maken. De materiaalkost lag gewoon zoveel lager waardoor de prijs ook veel lager moest. Gevolg was dat Joeri uren aan het werk was om te werken voor misschien 2 euro ‘winst’ op de materiaalkost. Klinkt niet als verstandig zaken doen toch? Die producten hebben we inmiddels verwijderd van de webshop.

Er moest echter wel een oplossing komen op het groot aantal producten dat ging verdwijnen want een webshop zonder producten, dat werkt niet natuurlijk. Dus gingen we kijken naar de vraag van onze klanten en zo kregen we regelmatig de vraag of we geen lichtbak op netstroom konden maken of een pretspiegel met een onbreekbare spiegel. Zelf konden we dat niet doen tegen een aanvaardbare prijs dus hebben we besloten deze te gaan inkopen. Tijdens onze zoektocht naar een leuke en betaalbare lichttafel op netstroom en pretspiegel met onbreekbare spiegel kwamen we ontzettend veel leuk materiaal tegen en daar lag onze oplossing… Dat wat we eerst niet wilden doen, doen we nu toch… Producten inkopen en wat zijn we daar nu enthousiast over.

Als laatste wilden we al heel lang een nieuw logo, het moest wat professioneler en zodoende was dit het goede moment. We schakelden dus iemand in om ons nieuwe logo te maken en al snel was het nieuwe logo geboren. Nieuwe visitekaartjes en zoveel meer (wat dat ontdek je pas als hebt besteld ūüėČ ) werden gemaakt en besteld en we konden onze website helemaal updaten.

Wat is ons doel nu?
Nog hetzelfde. Ons doel is om kinderen op een speelse manier te laten leren. Dat is hoe wij het hier thuis aanpakken en wij halen daar ontzettend veel voordeel uit. Als we zomaar de werkboeken voor hun neus leggen en het uitleggen dan vinden ze het saai, werken ze tegen en leren ze heel traag. Door alles op een speelse manier aan te pakken gaat het zoveel sneller, beter en leuker.

Daarnaast willen we zonder twijfelen onze handgemaakte producten blijven verkopen omdat we een goedkoper alternatief willen blijven bieden voor de artikelen die via inkoop-verkoop toch heel wat duurder zijn. Zo hebben mensen die het met wat minder moeten doen ook de kans om toch op een spelende manier educatief met hun kind aan de slag te gaan.

Op deze manier hopen we onze visie en passie bij jullie over te blijven overbrengen en toch weer meer tijd voor ons gezin te cre√ęren want Hout en Spel is 1 team, inclusief de kinderen, en dat maakt onze webshop uniek. Jullie krijgen van ons geen afstandelijke bestelling maar een bestelling dat met liefde, warmte en veel persoonlijkheid elke keer weer wordt ingepakt.

Deze week komen er nog heel wat nieuwe producten binnen dus hou zeker jullie ogen open en als je niets wil missen…¬†Op facebook plaatsen we steeds alle nieuwigheden dus ons daar volgen is natuurlijk altijd handig, zeker als je weet dat we daar steeds onze acties lanceren zoals een give away, kortingscode, … In mei is onze webshop overigens 1 jaar online en dat gaan we dan ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Heb je vragen of opmerkingen dan mag je ons steeds contacteren via info@houtenspel.be

Om jullie alvast nog wat nieuwsgierig te maken naar een greep uit onze¬†aankomende producten…

PS: De blog wordt dus ook niet meer dagelijks bijgehouden daardoor, maar ik blijf jullie wel op de hoogte houden van dat wat ik belangrijk vind. De blog is ook mijn kindje en zal ik dus niet zomaar opgeven.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!