Jaja, het is zover! Een echt huisonderwijsverbond, nu ja eigenlijk bestond VHoV al wel langer maar in die drie jaar dat ik thuisonderwijs geef, was mijn inziens deze vereniging niet meer actief. Was want daar is sinds vandaag verandering ingekomen! Drie keer hoera! Ja, daar ben ik heel erg blij om want vanaf nu is er een vast aanspreekpunt waar je als lid bij terecht kan als je vragen en problemen hebt.

Wie/wat is VHoV?
VHoV werd nieuw leven ingeblazen door drie huisonderwijzers. Zij maakten van het VHoV een volwaardige vzw.

Wat doet VHoV?
VHoV op dit moment wil vooral een luisterend oor bieden en huisonderwijzers voorzien van informatie. Ze volgen de actualiteit op de voet op en informeren ons daarover. Daarnaast zullen ze ook informatie-avonden gaan geven.
En niet onbelangrijk, ze willen gezien worden als een volwaardige partner door het ministerie van onderwijs.

Hoe word je lid en wat zijn de voordelen?
Lid worden kan heel eenvoudig via het formulier op de website.
Als betalend lid krijg je advies en informatie, je krijgt alle veranderingen en informatie die binnen de actualiteit wordt besproken uit eerste hand, elk kwartaal is er een digitaal magazine en bij grote veranderingen volgt er een extra nieuwsbrief.

Belangrijke data die je NU in je agenda moet zetten!
19 april 2017 – Informatievergadering: Huisonderwijs voor Geïnteresseerden
28 juni 2017 – Informatievergadering: Huisonderwijs Voor Starters

Je vindt de kalender ook up-to-date op we website.

Mijn aandeel in deze vzw.
Thah, niet veel. Ik ben geen drijvende kracht, ik ben de drie geweldige dames die dat wel allemaal bij in hun agenda gepland krijgen heel erg dankbaar!
Wat ik wel doe of eerder ben is aanspreekpunt voor Oost-Vlaanderen. Dus als je van Oost-Vlaanderen bent en een vraag hebt betreffende huisonderwijs dan zal die hoogstwaarschijnlijk naar mij komen.
Ik babbel mee met de andere personen die hun steentje bijdragen aan VHoV en probeer af en toe een goed idee naar voor te brengen. Of dat ook echt lukt dat is de vraag natuurlijk maar ik doe mijn best.

Zelf ook je steentje bijdragen?
Dat kan zeker! Neem zeker contact op met VHoV via het contactformulier. Helpende handen zijn altijd meer dan welkom!

Wil je nog meer weten? Neem dan zeker een kijkje op www.vhov.be en de vereniging zal geen geheimen meer voor je hebben.
Wil je zeker niets missen? Volgen op facebook is dan de boodschap en uiteraard gewoon lid worden.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!

5 Reacties

 1. Hey Kimberley!

  Na lang wachten (uitstellen) hebben we de school van onze oudste zoon op de hoogte gebracht dat hij volgend schooljaar thuisonderwijs zou krijgen.

  Natuurlijk kreeg ik een volledig kruisverhoor, maar ik had m’n huiswerk gedaan! =D
  Nu enkele dagen later wou de directrice me toch nog eens spreken,.. of ik toch niet zou openstaan voor TOAH.
  Het zou (volgens haar) perfect lukken dat ik Robin thuis lesgeef het hele schooljaar en dat er dan wekelijks 4uren iemand van de school als ondersteuning langskomt.
  Maar als ik TOAH opzoek dan is de uitleg online toch net iets anders dan wat de directrice mij beloofd.

  Ik wil niet ‘in een val trappen’ door akkoord te gaan met TOAH (ALS we hiervoor zelfs in aanmerking zouden komen) om dan volgend schooljaar m’n zoon toch naar school te moeten sturen omdat er iets niet in orde is (en inschrijving voor thuisonderwijs te laat is).

  Kan jij me vertellen of hetgeen wat de directrice zei klopt?
  Of als je zelf ervaring hebt met TOAH, of iemand kent die me hierbij kan verder helpen? =)

  Alvast bedankt en groetjes!
  Rebecca

  1. Ik vrees dat het toch een val is 😉
   TOAH is enkel voor kinderen die langdurig ziek zijn, dat wil zeggen dat je een dokterattest voor lange tijd nodig hebt. Van zodra je dokterattest vervalt, moet je kind weer naar school. Wij hebben dit gehad in de derde kleuterklas, gelukkig toen geen leerplicht.

   Je kan voor de zekerheid altijd contact opnemen met het VHoV om even te dubbelchecken.

   In elk geval heel veel succes gewenst volgend schooljaar!

   1. Inderdaad, zij zei dat ik ‘gewoon’ een dokter nodig had die zonder veel vragen een attestje wou tekenen.. en dat om de 2 maanden ofzo.
    ‘kzal inderdaad ook nog eens contact opnemen met het VHoV 😉

    Dankjewel voor je snelle reactie en de gelukswensen!

    1. Ja en dan schrijft die na twee maand niet en sta je daar met je kind verplicht op school. Ik heb mijn licht inmiddels ook opgestoken bij VHoV en die zeiden hetzelfde. En een dokter vinden die dat wil doen… Succes! Ik zou het risico niet nemen in elk geval. Het enige daar die directrice aan denkt zijn haar subsidies zoveel is duidelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.