Met de verandering van interieur (waar ik nog altijd over moet schrijven, maar we zijn gewoon nog steeds niet klaar) kwam er een plaatsje vrij op een kast waar ik van mijn lieve wederhelft een seizoenstafel van mocht maken. Niet dat hij veel te zeggen heeft over het interieur hoor 😉

Ik begon dus na te denken over wat ik er allemaal op wilde zien verschijnen… Top of the list… Een noestlamp! Ja, die moest ik hebben dus bestelde ik op het moment dat er een kortingsactie was een noestlamp met alle, in mijn ogen, leuke silhouetten. Ik bespaar jullie hoeveel ik er uitkoos. Jullie zien ze vast wel verschijnen bij al mijn volgende seizoenstafels. Aangezien we een kleine maand voor Pasen waren, schoof ik er onmiddellijk het silhouet voor Pasen in, ik zette er 2 kaarsjes bij en de eerste geknutselde dingetjes van de kinderen en klaar… Maar ik mistte wat.

Paastakken en bloemen! Ja, ik ben zo een typische vrouw die echt helemaal gek is van bloemen. Toen ik dan ook van greetz.be de kans kreeg om bloemen te mogen uitkiezen, liet ik dat mooie aanbod natuurlijk niet liggen. Ik vulde mijn winkelmandje en kreeg al snel de bloemen thuis geleverd. Jammer genoeg, wordt er per boeket verzendkosten aangerekend ook al laat je het naar hetzelfde adres sturen, maar dat mocht mijn pret niet bederven. Ik kreeg netjes in het weekend mijn boeketten thuis bezorgd in een hele leuke mooie, grote doos met 8 handige tips om je bloemen vers te houden. Ik bestelde eerder al eens ergens anders bloemen online en die waren echt niet zoals op de foto en heel erg lelijk toen ze geleverd werden maar deze waren echt zoals getoond op de foto. Ze kregen dus al snel hun plaatsje bij op de seizoenstafel en wat waren ze mooi! Ik heb echt genoten van de bloemen in huis en ik geniet nu nog steeds van de paastakken, die trouwens voor een leerrijk kantje zorgen want ze krijgen nu knoppen en blaadjes.

Nu wordt de seizoenstafel elke keer weer aangevuld met de nieuwste knutselwerkjes van de kinderen en het maakt het echt allemaal veel gezelliger. Ook voor de kinderen is het super leuk. Ze spelen er tussen met hun auto’s en wat zijn ze trots dat  hun knutselwerkjes staan te pronken in onze living. Daarvoor was er daar immers geen plaats voor. Oh en er staat natuurlijk ook een gepast boekje bij!

Wat ik nu echt nog mis en graag zou willen zijn van die zijdedoeken in alle kleuren maar die zijn dan weer kostelijk in aankoop dus daar blijf ik voor nu maar gewoon even van dromen.

Wat ik graag nog wil doen in de toekomst met de seizoenstafel:
– Echte dingen uit de natuur gaan zoeken, ik denk dan aan kastanjes in de herfst.
– Elke keer toch iets van plantje er bij hebben, liefst in de kleur van het thema.
– Er een echt ‘dorp’ van maken.
– Het kindvriendelijker maken zodat ze ook echt zelf kunnen spelen er mee.
– De kinderen de seizoenstafel laten inrichten.
– Een pinterestbord gaan maken voor seizoenstafels want geloof het of niet, dat heb ik gewoon nog niet!
– Zelf aan de slag gaan met plantjes al heb ik eigenlijk helemaal geen groene vingers.

Wat zijn jullie tips voor dé leukste, gezelligste, hipste, … seizoenstafel?

Voor al jullie vragen en advies betreffende huisonderwijs, alsook voor informatieavonden, verwijs ik jullie graag door naar de website van VHoV.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!