Lieve handdoekleggers,

In de schaduw, net geen 12 uur op de middag, bereikt de thermometer bijna 30°C. Ik weet het, warm hé? Ik ben het helemaal met u eens. Daarbovenop zijn we eind mei, laagseizoen. Net als u vind ik het ook ontzettend druk op deze grote camping. Gelukkig beschikt deze grote camping ook over meerdere grote zwembaden. Zwembaden met leuke glijbanen en voor ieder wat wils.

Toen ik deze voormiddag besloot met mijn kinderen even heerlijk wat verkoeling te zoeken voor onze volgende uitstap ontmoette ik u weer. Ik weet natuurlijk al enkele jaren van uw bestaan af, maar nooit kon ik me er druk in maken tot vandaag.

Ik kom met mijn kinderen, 4 stuks van 1,5 jaar tem 8,5 jaar oud, aan het zwembad. Een zo goed als verlaten zwembad. Heerlijk zou u denken nietwaar? Een zwembad met weinig volk in de blakende zon. Ik wandel met hen rond het zwembad op zoek naar een lege stoel en parasol zodat de peuter en kleuter wat zouden kunnen spelen in de schaduw. Bescherming tegen zon. Ongetwijfeld kent u dat wel, het kan heus niet anders want na minutenlang rond de grote zwembaden te lopen moet ik vaststellen dat er geen enkele stoel of parasol vrij is. Nee, overal lagen handdoeken die duidelijk maakten dat deze stoelen voor u of 1 van uw medehanddoekleggers was. Na enige observatie was al snel duidelijk dat u niet in de buurt was. Nee hoor, u zat vast heerlijk te lunchen aan uw caravan of tent of wie weet was u zelfs wel een halve dag op uitstap of naar de winkel. Ik weet het, het zijn eigenlijk mijn zaken niet.

Ik had uw handdoek opzij kunnen zwieren of gewoon de mijne er over leggen maar dat doe ik niet. Daarvoor ben ik dan weer te ‘braaf’.

Ik zou kunnen doen wat u doet en bij opening van het zwembad als een bezetene ‘mijn’ stoel gaan opeisen voor dat ene uurtje dat ik naar het zwembad wil met mijn kinderen, maar dat doe ik niet. Ik wil namelijk niet dat mijn handdoek jonge ouders of ouderen die niet zo goed tegen de zon kunnen, worden weerhouden van even naar het zwembad te gaan omdat mijn handdoek op die lege stoel ligt terwijl ik daar helemaal niet ben. Ja, dat fatsoen heb ik.

Ik heb me dan maar met mijn kinderen op de grond gezet en vroeg aan 1 van de mensen die er wel was of we even hun parasol mochten lenen totdat zij die nodig hadden. Dat mocht gelukkig. Ik heb met mijn kinderen heerlijk genoten van het zwembad, want uiteraard laat ik mijn vakantie waar we zo hard voor hebben gespaard niet verpesten door iemand die denkt een stoel te kunnen markeren als de zijne terwijl die niet van hem is.

Toch wil ik u, de handdoekleggers, vragen waarom u denkt dat u zo nodig die plaats moet reserveren want wees nu eerlijk… Als we allemaal enkel een handdoek leggen op het moment dat we ook effectief aan het zwembad vertoeven dan zou er vast wel een plaatsje vrij zijn voor ons allemaal nietwaar?

Groetjes van een mama van vier die heerlijk heeft genoten van haar spelende en zwemmende kinderen.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!