Velen vroegen zich de voorbije tijd af waar wij zoal rondhingen. Op heel wat foto’s die ik op facebook plaatste kwam de vraag waar dit was, of bepaalde activiteiten georganiseerd waren voor en door thuisonderwijzers en zo meer.

Wel wij hingen helemaal niet rond in de buurt en al helemaal niet met andere thuisonderwijsgezinnen al kwam ik er wel 1 tegen op de camping waar wij verbleven. Wij trokken namelijk net als twee jaar geleden naar Italië, om precies te zijn naar Peschiera del Garda, gelegen vlak aan het Gardameer. We verbleven ook deze keer op camping Bella Italia.

Normaal review ik niet echt een camping ofzo maar er was vraag naar, zodoende belanden we bij deze eerste blog over onze reis. Er zal er namelijk nog eentje volgen over de bezienswaardigheden en uitstappen die we deden en eentje over het meer educatieve aspect ervan. Kortom, voor elk wat wils. Alvast sorry, maar er komt bergen mamastoef en hopen foto’s bij kijken. Ik heb genoten en dat zullen jullie geweten hebben ook.

Zoals ik zei gingen we twee jaar geleden al naar deze camping en aangezien ons dat toen goed bevallen is, gingen we dit jaar terug. Nu ja, eigenlijk was dat niet de hoofdreden maar moest het slecht zijn geweest hadden we natuurlijk niet terug gegaan. We gingen vooral terug omdat onze oudste zoon nood had aan wat voorspelbaarheid rond de reis en hij herinnerde zich de camping nog zo goed dat het ons heel logisch leek om naar daar terug te gaan zodat hij wat houvast zou hebben. Daarnaast hadden we nog niet de helft gezien van wat we wilden zien rond het Gardameer dat we dus wel terug moesten gaan.

Maar nu dus over de camping zelf…

Vakantie boeken? Hoe?
Je kan via de site zelf boeken, maar ook via vele verschillende touroperators. Wij deden dat met Eurocamp, onze derde reis inmiddels met hen. Hoe en met welke touroperator je graag werkt, kies je zelf. Tot nu toe zijn we altijd zeer tevreden geweest van Eurocamp en enige ongemakken werden steeds correct afgehandeld dus geen klagen daarover.
Je kiest op deze manier ook zelf of je een staanplaats, tent of stacaravan wil en van welke grootte. Wij kiezen steevast voor een stacaravan zodat we altijd een toilet en douche tot onze beschikking hebben met de 4 kinderen. Ik wil echt niet midden in de nacht met een kind dat naar het toilet moet naar een toilet buiten de caravan moeten wandelen. Ja, ik ben een luxebeestje op dat vlak.

Is de camping klein of groot? Kindvriendelijk? Nuttige faciliteiten?
Groot! Absoluut een grote camping. Echter zijn de faciliteiten daar ook naar dus op zich valt dat echt wel mee. Natuurlijk gaan wij steeds in laagseizoen maar ik vermoed niet echt dat dat veel uitmaakt gezien het feit dat de faciliteiten er dus wel op zijn afgestemd.  De camping zelf is ook echt wel voorzien op kinderen. Kinderen staan echt centraal bij Bella Italia. Zoek je dus als koppel een camping om te genieten van de rust dan moet ik jullie teleurstellen. Pas op, er is heel wat te doen voor volwassenen ook hoor maar je zal in elk straat wel spelende en lachende kinderen tegenkomen en als je de onze tegenkomt ook luide en af en toe gillende 😉

Het leuke hiervan is dat je kinderen zelfs in laagseizoen altijd hopen vriendjes zullen maken om mee te spelen. De keren dat mijn kinderen niet speelden met andere kinderen kan ik tellen op 1 hand. Geen enkele sprak Nederlands maar dat kon geen van hen wat schelen.

Daarnaast heeft de camping ook vele openbare toiletten en douches, plaatsen om af te wassen, wasmachines, …

Hoe zit het met eten op de camping?
Op de camping zijn er 2 restaurants, 1 wifi bar waar je wat kan eten, een afhaalservice met pizza’s en piada’s (handig als je ’s avonds nog gezellig yathzee wil spelen en een hongertje krijgt) en een bar waar je vooral fastfood kan krijgen (ook salades hoor). Voor wie kan tellen, dus 5 eetgelegenheden. Allemaal groot genoeg en als je ze allemaal weet zijn hoef je nooit aan te schuiven voor je eten en vind je altijd wel ergens een plaatsje. Ze serveren ook niet overal hetzelfde dus je kan ook voldoende afwisselen. Verwacht echter geen cullinair hoogstandje, het is een camping. Nog niet genoeg gegeten? Er is ook een ijswinkel met artisanaal gemaakt ijs. Jup, je gaat niet naar deze camping zonder dagelijks een ijsje te eten want ze zijn super lekker! Ik hoef jullie vast niet te vertellen dat ik heel wat kilo’s ben bijgekomen.

Geen zin om te gaan eten, of geen budget, kennen we ook wel 😉 Dan kook je gewoon zelf.

Maar waar haal je je eten om zelf te koken?
Op de camping zelf vind je een supermarkt en groenten- en fruitwinkel. Ik hoef jullie vast niet te vertellen dat de prijzen daar heel wat hoger liggen dan in de supermarkt. Eenvoudig op te lossen want ga je de camping uit naar de ene kant dan ben je op 2 minuten (met de auto) bij een lidl en op 4 minuten bij een Simply (grote supermarkt). Zo kortbij hebben we zelfs thuis geen winkel!

Verse groenten en fruit kan je ook altijd halen op de plaatselijke markt die er wekelijks staat op maandag. Heb je ineens een gezellige uitstap.

Grote camping, wat met de zwembaden?
De camping bezit maar liefst 5 grote zwembaden en de kleintjes heb ik niet eens geteld. Als je daar nergens een plaatsje vindt om af te koelen dan weet ik het ook niet. Elk zwembad is ook anders. Van een platform zonder ‘zwembad’ maar enkel waterspuitende dingen naar een babyplonsbad, 3 kinderzwembaden met 3 verschillende dieptes tot een diep zwembad om baantjes te trekken. De 3 kinderzwembaden bezitten tal van glijbanen waar de kinderen echt uren en uren plezier op kunnen hebben. Zijn de glijbanen ook voor volwassenen? Tgoh, je kan en mag je er op uitleven maar als je echt een waterglijbanen gek bent als volwassene dan moet ik je teleurstellen. Kindgerichte camping remember.

Aan elk zwembad zijn ligstoelen en parasols voorzien. Jammer genoeg niet voldoende door de ,in mijn ogen, vreselijke handdoekleggers.

Activiteiten voor volwassenen zei je? Welke dan?
Boogschieten, voetballen, bodyfitness, aquagym, shows, tennis, tafeltennis, basketbal, … Allemaal gratis. Je kan ook betalende activiteiten zoeken zoals waterfietsen, verschillende watersporten, … Je kan het zo gek niet bedenken en het is daar.

En voor de kinderen? Kunnen die wat doen?
Of ze wat kunnen doen? Als je denk veel uitstappen te gaan doen dan waarschuw ik je maar al… Het animatieteam zal ze in een vingerknip rond hun vinger draaien en mee op sleeptouw nemen! De miniclub voorziet in voormiddag heuse knutselactiviteiten en in de namiddag spelletjes. Vinden je kinderen zichzelf daar al veel te groot en stoer voor? Geen probleem ook voor hen is er voetbal en boogschieten voor kinderen voorzien.

Elke avond is er ook minidisco, de tophit voor onze kinderen. Mensenlief wat hebben ze zich daar uitgeleefd! Jaja, onze oudste met zijn extra zorgen stond daar in de drukte en het kabaal volop het beste van zichzelf te geven. Elke avond was het gezeur of we niet weer naar de minidisco wilden gaan. Heerlijk genieten!

Boek je je vakantie met eurocamp dan voorzien ook zij leuke activiteiten voor je kinderen. Ze hebben er twee tenten (eentje voor de kleintjes en eentje voor de grotere kinderen) waar ze kunnen knutselen en spelen naar hartelust. Moet je kind nog leren fietsen? Hop, gratis op fietsles maar! Daar leerde Lucas namelijk fietsen 2 jaar geleden!

En als je dan nog niet uitgeteld met hun benen omhoog liggen dan zwier je ze op 1 van de speeltuintjes die er zijn. Daar zijn er ook wel een aantal van, we hebben ze zelf nog niet eens allemaal gezien.

Gelegen aan het Gardameer. Hoe letterlijk mag je dat nemen?
Zo letterlijk dat als je de camping uit wandelt je recht het Gardameer in stapt. Dichtbij genoeg? Dus als je het zwembad beu bent dan duik je gewoon het meer in. Er is geen zandstrand, maar een kiezelstrand. Voorzie dus in je bagage maar al extra ruimte om al die verzamelde stenen en schelpen van je kinderen mee naar huis te nemen.

Is er dan echt niets negatiefs aan de camping?
Toch wel… Zo viel 2 jaar geleden Lucas heel erg met zijn step en bleek de dokter die er dagelijks aanwezig was er slechts 1 uur per dag te zijn. Geen EHBO post vind ik persoonlijk echt een minpunt voor zo’n grote camping gericht op kinderen. We gingen dus toen naar spoed op onze eerste dag, gelukkig vlakbij gelegen en kwamen hij er met enkel wat kneuzingen vanaf.

Ook dit jaar kwamen we jammer genoeg weer in contact met deze tekortkoming van de camping en deze keer was dat, in onze ogen, ook echt wel de camping hun fout en maakten we er wel een klacht van. Zo staat er wekelijks een minimarkt op de camping, heel gezellig hoor maar er ligt dan een elektriciteitskabel over de weg. De weg waar tientallen, honderden, … kinderen rennen, springen, huppelen, … De kabel was niet vastgemaakt aan de grond. Moet ik jullie vertellen toen mijn rennende en spelende kleuter de kabel tegen kwam? Juist ja, hij bleef er achter haken en viel plat op zijn gezicht (letterlijk jammer genoeg).

Na het meeste kuis en verzorgwerk en het nodige ijs leggen besloten we er niet mee naar spoed te gaan maar aan de receptie hebben ze ons wel even mogen ontmoeten. Ze losten het uiteindelijk wel netjes op en gaven ons enkele muntjes zodat we gratis op de trein konden. Stelt op zich niet veel voor maar het campingtreintje stak al vanaf dag 1 Victor zijn ogen uit en aangezien hij diegene die gevallen was, moest hij er blij mee zijn en dat was hij zeker en vast.

Wat we toen niet wisten was dat 1 van de chauffeur van het treintje een, zoals wij dat plat kunnen zeggen, gestampte boer is. Echt we zagen hem mensen met kinderen uitschelden en op hen brullen terwijl de de kinderen er bij stonden te huilen omdat hun buggy te groot was om in het treintje te stoppen. Hij bleef maar roepen dat die mensen hun buggy moesten opplooien maar dat hadden ze gedaan. We waren echt een beetje in shock door de reactie. Ook dit kwam natuurlijk op ons klachtenformulier. Echter is dit 1 medewerker op de tientallen, zo niet meer, die er rondlopen en alle anderen doen uitermate goed werk en zijn steeds vriendelijk. Maar als het natuurlijk jou overkomt is het absoluut geen fijne ervaring. Laat dit je echter niet tegenhouden om naar deze camping te gaan. 1 persoon tov 100 goede mag het niet maken toch?

Gaan we zelf nog terug?
Nee. Waarom niet? We hebben het er wel gezien nu. We gingen inmiddels 4 keer naar Italië en het is nu wel tijd om eens wat anders te zoeken. Maar moesten we de streek nog verder willen uitkammen, wat zeker mogelijk zou zijn, dan zouden we heus nog naar deze camping terugkeren. Het animatieteam is top net als de faciliteiten. Het is dan ook een 5-sterren camping natuurlijk. Ik raad de camping dus zeker aan voor al diegene die ooit een vakantie overwegen aan het Gardameer.

En dat zou je maar beter overwegen. Waarom? Dat vertel ik jullie in de blog over de bezienswaardigheden, activiteiten en uitstapmogelijkheden die er allemaal zijn en dat zijn er véél! Van luilekker tot avontuurlijk en allemaal even leerrijk.

En voor alle info die ik ben vergeten over de camping… Ze hebben een website.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!