Zoals de meeste van jullie wel weten gaan wij sinds augustus wekelijks zwemmen. We zijn dit beginnen doen om onze twee oudste kinderen te leren zwemmen zoals je hier en hier kan lezen. Onze focus lag dan ook echt op de twee oudsten en niet zozeer op de jongsten, maar daar zal vanaf nu verandering in komen.

Vorige week zondag kregen we de kans om in het S&R Rozebroeken (waar we overigens zeker nog eens teruggaan want wat is dat een mooi en leuk zwembad! Oh, en van de familie omkleedhokjes kan menig zwembad nog wat leren!) twee lessen watergewenning mee te volgen. De lessen werden verzorgd door Aqua & Move en eerlijk is eerlijk, het was tiptop in orde. De dame die de les gaf wist duidelijk waar ze mee bezig was en was ook echt heel lief en geduldig.

De eerste les was voor de allerkleinsten en dus perfect om mee te gaan doen met onze lieve Charlotte… Lief, tot ze een zwembad ziet. Ik kon me nog heel goed voor de geest halen hoe ze de week daarvoor aan het zwembad in Italië de hele boel bij elkaar gilde terwijl we op drie meter afstand van het water zaten. Met een bang hartje ging ik dus het water in met haar en zoals verwacht begon ze te huilen, gelukkig stopte dat heel snel toen ik ze dicht bij me nam. Toen we begonnen te spetteren en zingen vond ze het nog steeds niet zo leuk en dat terwijl ze wekelijks bij ons in het zwembad wel de hele tijd van de glijbaan gaat, met water gooit en door het babybadje kruipt.

Toch kwam er plots verandering in haar gemoed. We kregen allemaal het drijfplatform Tinoa van Nabaiji, daar mocht ze op gaan zitten en door de bodem heen kijken op zoek naar speelgoed kikkers die op de bodem van het zwembad lagen. Ik lachte nog dat dat niet zou lukken met haar maar vanaf dat ze er op zat begon ze te lachen, soms zelfs luidop! Spontaan kreeg ik een grijns op mijn gezicht, wat leuk! Toen ik haar daarna op haar buik mocht leggen bleef ze ook lachen al zat ze eigenlijk vooral op handen en knieën, maar ze vond het nog steeds echt heel leuk. Ik was echt heel erg verrast hierdoor.

We deden nog enkele oefeningetjes op de buik, ging op zoek naar haaien en jaja, zelfs onder water. Dat laatste was dan weer niet zo’n succes maar dat wil ik echt wekelijks gaan oefenen met Charlotte en ja ook met Victor. We merken dat enkel Lucas dit durft en hij is dan ook diegene die ondanks zijn trauma tot nu toe het vlotste leerde zwemmen. Het lijkt me dus echt belangrijk dat ze dit durven.

We sloten de les nog vrolijk af door de kindjes in de lucht te zwieren wat natuurlijk ook leuk was.

Daarna was er een les voor jonge kleuters en daar deed ik dan weer aan mee met Victor. Ook hij is, net zoals Charlotte, niet happig op vreemde zwembaden, dit wil zeggen dat hij dus enkel speelt in het zwembad waar we wekelijks gaan oefenen. Hij had niet echt veel zin in de les maar al snel wilde hij toch enkele stukken goed meedoen. Speelgoed in het rond smijten zo hard en ver als je kan is natuurlijk iets dat niet alle dagen mag en hij was dus heel blij dat dat eens kon. Daarna moesten we het weer gaan opvissen natuurlijk 😉
Met de Tinoa dreven we overal naartoe en gingen we op zoek naar het speelgoed. Victor vond het echt heel fascinerend dat hij door de bodem van de Tinoa kon kijken en liet dan ook enthousiast weten als we wat tegen kwamen. Het opvissen echter was toch eerder mama haar taak.

Daarna kreeg hij een Tiswim aan van Nabaiji. Dit is een zwemgordel en zwembandjes in 1 die je zowel samen als afzonderlijk kan gebruiken. Toen we al eentje kregen bij aankomst wilde Thibeau al direct de bandjes er van aandoen en ik snapte direct waarom. De gewone bandjes die we allemaal wel kennen zijn van plastiek en kleven, ze aan en uitdoen verloopt niet eens altijd pijnloos. De bandjes van Tiswim zijn van een zachte stof waardoor ze niet gaan kleven en zacht aanvoelen en toch blijven ze perfect op hun plaats zitten.

Maar dus… Victor kreeg ook een Tiswim aan en was daar in eerste instantie helemaal niet blij mee, maar al snel had hij door dat hij hier goed mee bleef drijven en vond hij het allemaal wel oké. De Tiswim is iets dat we sowieso vaker zullen gaan gebruiken. We hebben zelf een gordels met blokjes maar de Tiswim voelt toch heel wat aangenamer. Voor Victor bijvoorbeeld om hem vrolijk te laten drijven in het water, maar nog meer voor Thibeau.

Voor Thibeau zal hij echt veel gaan gebruikt worden. Hij is 7.5 en kan nog niet zwemmen. De Tiswim is geschik van 15-30 kg en dus perfect voor Thibeau zijn 20 kg. Sinds kort toonde Thibeau ons immers dat hij veel meer voorruitgang boekt met enkel een zwemgordel of bandjes. We wisselden nu dus vaak af tussen een zwemgordel met blokjes en plastiek bandjes, maar ik denk dat die snel in een hoekje verdwijnen nu want Thibeau maakte zijn keuze en ik kan hem geen ongelijk geven. Vanaf nu zit de Tiswim dus vast in de zwemzak.

Ik ben er zeker van dat onze wekelijkse zwemuitstap nog leuker gaat worden. Ik heb enorm veel bijgeleerd omtrent watergewenning en ik heb er dus goede hoop op we vanaf nu nog meer voorruitgang gaan zien bij de kinderen.

De Nabaiji en Tiswim zijn te krijgen bij Decathlon en zoals je wel kon lezen doorheen het hele artikel vind ik ze echt een aanrader!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!