De hitte… Het is niemand ontgaan de voorbije dagen. Wat een weer seg! Maar kom, we gaan niet klagen toch? We zeuren altijd om goed weer, awel we kregen goed weer en dus konden we daar maar beter ten volle van genieten en dat hebben we hier ten huize Gewoon Wij dan ook gedaan.

Natuurlijk moesten er ook lessen gebeuren. Ja, vele thuisonderwijzers namen een weekje vrij maar wij niet. We hadden net bijna een maand niets gedaan door onze reis naar Italië en de draag nog maar een week weer opgepikt dus moest er doorgegaan worden. Enkel met vaste structuur lukt het onze jongens om te werken en dat wilde zeggen dat we na een week vechten een tweede al iets betere week zouden ingaan. Die nu stop zetten zou zoveel betekenen als drama om daarna weer te beginnen. En ik had gelijk… Bijna aan het einde van de tweede week gaat het met al heel wat minder gezeur dan vorige week, oef!

Maar dat neemt niet weg dat we hebben genoten. Lessen werden zoveel mogelijk naar de voormiddag geschoven en wat niet klaar was werd gewoon in de namiddag buiten gedaan. Tussen elke werkboek werd er een welverdiende plons in het zwembad genomen. Lukte het niet aan tafel dan gingen ze op de trampoline of op de klimtoren werken. Wereldoriëntatie gebeurde dan weer gewoon in het zwembad met een opblaasbare wereldbol, die je overigens binnenkort in onze webshop kan vinden want wij zijn giga fan!

Toch nam de hitte vandaag de overhand. De kinderen rolden kreunend over de grond, dronken liters water en smeekten om verkoeling. Een lieve vriendin zei dat ze in ikea ging werken met de kinderen en vroeg wie er mee kwam maar de auto in kruipen zag ik niet zitten. Toen ze zei dat ze de bibliotheek, supermarkt, … al had gehad schoot het mij te binnen. De bibliotheek! Die zouden airco hebben en daar hoefde ik mijn auto niet voor te nemen. Ik stelde het aan de kinderen voor en direct waren ze enthousiast. Ik voorzag me van de nodige papieren over een gekozen onderwerp en nam alles bij elkaar. Pennen, stiften,water, kleurtjes, lijm, een schaar, water, de papieren, enkele gewone werkboekjes, water, … Ja, veel water want water drinken is belangrijk bij dit weer. Alles in een rugzak en iedereen de bakfiets in in de hoop dat mijn lieve collega thuisonderwijzers niet gelijk zouden krijgen. Ze wezen me er namelijk op dat daar nu veel studenten zitten en je er dus echt muisstil moest zijn. Zouden ze gelijk hebben dan zouden we gewoon in de speeltuin gaan leren.

Aan de bibliotheek aangekomen zei de dame die er werkt ‘Pas op, het is warm binnen. 30°C.’ Jep, eraan voor de moeite mensen! Géén airco in onze bibliotheek! Ik had ter plekke kunnen doodvallen. Nu ja, de kinderen waren enthousiast dus gingen we naar binnen. We installeerden ons aan de enige tafel op de kinderafdeling en ze begonnen enthousiast aan hun papieren. Thibeau met insecten en Lucas over kastelen, ridders en de Middeleeuwen. Ik liep maar aan en af met boeken vol informatie die ze gretig doorbladerden. De kleintjes die zaten rustig boekjes uit te halen, er in te kijken en weer terug te zetten. We hebben er op zeer korte tijd, zeer veel werk verzet. Ze hebben er op het einde dan nog even allemaal wat zitten lezen in strips.

Voor we vertrokken kozen ze nog een boek of 21 uit die we mee naar huis zouden kunnen… Begint het toch wel niet te onweren zeker! Sta ik daar met mijn zomers geklede kinderen en open bakfiets. Gelukkig stopte het weer en raakten we droog thuis. Al vind ik stiekem dat het toch een beetje mag gaan afkoelen hoor.

20 graden ofzo, dan kunnen we iets makkelijker in de speeltuin gaan zitten met onze boeken, of ik trek gewoon naar het bos volgende keer. Het maakt niet uit, want leren kan overal.

Voor al jullie vragen en advies betreffende huisonderwijs, alsook voor informatieavonden, verwijs ik jullie graag door naar de website van VHoV.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!