Sinds vier jaar hadden we twee lieve poezen. De liefste poezen van de hele wereld. Ze zijn vriend van iedereen, super sociaal, kindvriendelijk,… Ze deden nooit wat naar de kinderen ook niet toen er een beginnende kuiper met alle macht aan een staart ging hangen. Ze kregen bij ons de origineelste namen ooit. Geeltje en Groentje, want Lucas wilde een gele kat en dat kon niet dus moest die kat Geeltje noemen. Toen zijn broer kwam, was het dan ook heel snel gekozen.

We hadden Groentje nog geen half jaar toen hij de dag dat ik mijn keizersnede kreeg zijn dijbeen brak. Ik vernam het nieuws de avond waarop Victor werd geboren. Vol hormonen brulde ik door de telefoon dat ik van dat spuitje dat de dierenarts voorstelde niet wilde weten en daar ben ik nog elke dag dankbaar voor. Honderden euro’s kostte de operatie voor dat half jaar oude beestje. Hij herstelde volledig en groeide uit tot een grote super lieve kat.

Geeltje had dan weer vanaf dag 1 maag- en darmproblemen. Een oorzaak werd nooit gevonden en geen enkele behandeling of oplossing hielp. Als je bij ons binnenkwam stonk ons hele huis naar de uitwerpselen van deze lieve kat. Toch zouden we ze nooit weg doen. Zo lief als hem vind je er geen drie, ah nee we hadden de twee liefste al.

Ja, wij kozen onze katten met de mening ‘Voor het leven.’ wat er ook zou gebeuren.

En toen gingen we op vakantie… In plaats van ze zoals twee jaar daarvoor naar een kattenhotel te brengen, brachten we ze naar een vroegere collega van mij. Een uur en een kwartier enkele rit maar dat hadden we er voor over. Nergens zouden ze zo gelukkig zijn die twee weken als daar. En ik had gelijk… Nergens… Ook niet bij ons.
Geeltje die zijn hele leven maag- en darmproblemen had, was daar opslag van verlost. De oorlog die ze onderling voerden was daar voorbij. Toen ze terug kwamen viel Groentje mij vier dagen lang aan, echt aanvallen. Dit had hij nog nooit gedaan. Enkel mij, niemand anders van het gezin. Ondanks de tips kwamen de maag- en darmproblemen van Geeltje terug en gingen ze weer vechten.
Ik sprak alles door met de dierenarts en al snel werd duidelijk dat ons grote gezin voor teveel stress zorgt bij onze twee lieve katten.

De lieve ex-collega had al gezegd dat ze altijd weer welkom waren. Dus na veel praten met elkaar en vooral de kindjes vroegen we of ze terug mochten komen. Definitief… Natuurlijk mocht dat.
Dus brachten we vandaag onze katten met al hun spullen (auto en skibak vol) weer terug. Met pijn in orde ’s hart want onze katten waren voor het leven.

We kozen in het belang van onze dieren en niet die van het gezin. Met tranen in de ogen bij vijf van de zes gezinsleden (Charlotte snapt het natuurlijk nog niet) reden we weer naar huis. Een leeg huis waar niemand meer op ons wacht als we met z’n alle thuiskomen.

Lieve Geeltje en Groentje jullie kunnen niet beter zitten dan waar jullie nu wonen. Geniet er van!
En lieve ex-collega en gezin… Dankjewel voor al jullie liefdevolle zorgen voor, nu jullie twee katten.

 

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!