De kleuren, we kennen ze allemaal wel. We oefenen ze al in de kleuterklas en met deze leuk DIY kan ook jouw kleuter er mee aan de slag gaan.

Wat heb je nodig?
– Een lege eierdoos (ik gebruikte eentje van 5×4)
– Fiches
– Papier
– Stiften/kleurtjes
– Een lat

Aan de slag!
Om te beginnen gebruik je enkel de onderkant (waar de eieren zaten) van je eierdoos. Indien het deksel dus vast hangt aan de onderkant, knip je deze er af.

Vervolgens ga je opdrachtkaarten maken. Gebruik je ook een eierdoos van 5×4 dan kan je ook gewoon onze gratis download gebruiken die je onderaan dit bericht vindt.
Om opdrachtkaarten te maken teken je vakjes (zo groot als je zelf wil) op een blad papier zodat je een mooi rooster krijgt. In elk vak zet je een stip met een kleur naar keuze. Gebruik uiteraard enkel kleuren waar je ook fiches van hebt. Geen fiches? Knip rondjes uit papier en kleur ze, voor extra stevigheid kan je ze ook lamineren.

Je kan ook opdrachtkaarten maken met in elk vakje 2, 3 of meer verschillende stippen zodat het wat uitdagender wordt. Zet je 3 van dezelfde kleur in 1 vak dan moeten ze ook tellen en dat maakt het extra leerrijk natuurlijk.

Spelen maar!
Klaar? Spelen maar! Jij of je kind kiezen een opdrachtkaart uit en je kind legt de fiches op de juiste plaats in de eierdoos. Sorteer, benoem de kleuren, tel de fiches, … Kortom spelend leren maar!

Wil je onze opdrachtkaarten gebruiken? Je kan ze via deze link downloaden. Gelieve het bestand niet zelf verder te delen, maar steeds te verwijzen naar deze pagina.

De fiches kan je kopen via onze webshop. 250 stuks voor 4.85 euro en 1000 stuks voor 17.50 euro.

Volg je Hout en Spel ook op facebook en instagram?

Wil je onze Hout en Spel nieuwsbrief ontvangen? Inschrijven kan via deze link.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!