Wat is nu eigenlijk het verschil tussen onze handgemaakte lichtbak (met of zonder oprand of dubbelzijdig) en de lichttafel die we verkopen? Dat is de vraag die we wel eens krijgen van onze klanten. Wel, in dit artikel zullen we jullie de verschillen geven aan de hand van de belangrijkste kenmerken.

Afmetingen en gewicht:
Al onze handgemaakte lichtbakken A3 hebben dezelfde afmetingen namelijk 48 cm x 35 cm x 6 cm
De lichttafel is heel wat dunner wat hem natuurlijk makkelijker op te bergen maakt, deze is 46 cm x 34 cm x 0.8 cm

Ook de grootte van het verlichte deel is anders. Dat van de lichtbak is dan weer iets groter dan dat van de lichttafel. De exacte verschillen kunnen we jammer genoeg niet geven daar er bij de lichtbak een klein verschil is tussen die met of zonder oprand, maar je kan er zeker van zijn dat het hoe dan ook groter is dan bij de lichttafel. Op de volgende twee foto’s staat telkens een transparante sorteerschaal van dezelfde grootte, op deze manier krijg je een idee van het verschil.

Het gewicht van de lichtbak is 1.6 kg en dus ruim een halve kg lichter dan de lichttafel die 2.25 kg weegt.

Verlichting:
Beide werken op LEDS en zijn dus energiezuinig.
De lichtbak heeft duidelijke ledstrips met warm licht wat hem heel aangenaam maakt om mee te werken, zeker voor kinderen.
De lichttafel heeft drie verschillende standen waardoor je kan kiezen welke lichtsterkte je gebruikt echter is dit wel koud licht. Het is natuurlijk een persoonlijke kwestie of je dit aangenaam vindt of niet. In elk geval is deze zeker aan te raden als je vooral tekeningen wil overtrekken of aan papierkunst wil doen.
Het licht bij de lichttafel is mooi verdeeld over het hele vlak, bij de lichtbak is er aan de zijkanten meer licht dan in het midden.

Stroomvoorziening:
De lichtbak werkt op 2×3 AA batterijen wat hem makkelijk verplaatsbaar maakt. Wil je kind aan de tuintafel, in de zetel, in de keuken, op de grond, … aan de slag gaan dan kan dat. Je hoeft nooit in de gaten te houden over er een stopcontact in de buurt is. Aangezien de lichtbak op ledstrips werkt is hij heel zuinig en gaan de batterijen heel erg lang mee.
De lichttafel werkt op netstroom wat hem minder mobiel maakt en het gevaarlijker wordt door loshangende kabels waar je over kan vallen.

Oprand?:
Bij de lichtbak heb je de keuze uit 1 met of 1 zonder oprand. Kan je niet kiezen dan ga je gewoon voor de dubbelzijdige.
De lichttafel heeft geen oprand.

Uiterlijk:
De lichtbak is handgemaakt en dus minder mooi afgewerkt dan de lichttafel die gemaakt is in een fabriek. De lichttafel heeft bijvoorbeeld ronde hoeken, is enorm dus en heel glad. De lichtbak daarentegen is van hout wat hem dan weer een authentieke uitstraling geeft.

De prijs:
En dan nu 1 van de belangrijkste dingen, de prijs.
Een handgemaakte lichtbak met of zonder oprand heb je bij ons voor 59.95 euro. De dubbelzijdige lichtbak kost je 95.95 euro maar dan heb je er natuurlijk wel 2 in 1.
De lichttafel kost 115 euro.

Welke schaf ik nu het beste aan?
Die keuze moet je helemaal zelf maken, maar we geven jullie enkele vragen mee die je jezelf kan stellen om je keuze te vergemakkelijken. Wat voor jou prioriteit is, dat is persoonlijk natuurlijk.
1. Wat is je budget?
2. Waarvoor ga je hem gebruiken?
3. Hoe intensief ga je er gebruik van maken?
4. Heb ik de oprand nodig?
5. Waar ga ik hem gebruiken? Is er een stopcontact in de buurt?
6. Wat vind ik mooi?

Volg je Hout en Spel ook op facebook en instagram?

Wil je onze Hout en Spel nieuwsbrief ontvangen? Inschrijven kan via deze link.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!