De motoriek en kleuren oefenen bij jonge kinderen kan niet snel te veel doen zeker niet als het ook nog eens heel erg leuk is. Zelfs onze kinderen van 7.5 en 8.5 vinden dit spel ook nog echt heel erg leuk.

Het is snel en makkelijk te maken en het kost je helemaal niet veel.

Wat heb je nodig?
– Kleine, zachte haar rekkertjes in zoveel mogelijk verschillende kleuren. Deze vind je in de meeste budgetwinkels wel.
– Papier
– Zwarte stift
– Stiften in de kleuren van je rekkertjes
– Schaar
– Lamineervellen + toestel
– Je kleuter 😉

Aan de slag!
Je start met je kleuter te overtuigen om zijn handje te overtrekken op een wit papier. Dit doe je met de zwarte stift. Wij deden dit 4 keer op 1 blad en hebben dat blad een aantal keren gekopieerd. Onze kleuter vindt het geweldig dat het spel helemaal is gemaakt met zijn handjes en zal het niet nalaten ons daar elke keer aan te herinneren.

Vervolgens knip je de handjes uit en teken je met stift ovalen cirkels over de vingers. Je kan variëren in het aantal kleuren, aantal ovalen boven elkaar en aantal vingers dat je onder het ovaal verstopt. Zo krijg je allemaal verschillende opdrachtkaarten.

Als je daar mee klaar bent, lamineer je de handjes en knip je ze weer uit.

En je bent al klaar om te spelen! Simpel als dat.

Spelen maar!
Je legt de rekkertjes in een bakje en de stapel handjes/opdrachtkaarten omgekeerd er naast. Nu draai je een handje om en probeer je om het snelste het patroon na te maken. Opgelet dat duimen en pinken niet worden verwisselt! Wij hebben een belletje maar onze kinderen kozen er voor dat het leuker is dat diegene die klaar is op tafel mocht kloppen, dus bij ons klop je op de tafel als je denkt de rekkertjes allemaal goed aan je vingers te hebben. Wie eerst is wint!

Volg je ons ook op facebook en instagram?

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Inschrijven kan via deze link.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!