Als je een kind hebt dat gevoeliger is aan prikkels dan kan het al snel zijn concentratie verliezen. Maar niet enkel concentratie verliezen is een gevolg van overprikkeling, ook onaangenaam gedrag is vaak een gevolg van overprikkeling. Het meest logische is dan om de prikkels te gaan verminderen maar hoe doe je dat?

Ik vertel jullie in dit bericht hoe de my space jouw kind op verschillende momenten kan helpen, want integendeel tot wat je denkt is hij niet enkel voor op school of tijdens het huiswerk.

Zoals ik net zei kan de my space makkelijk ingezet worden op scholen of thuis tijdens huiswerk. Tijdens lessen is het logisch dat kinderen hun concentratie er een beetje moeten bijhouden. Als je kind geconcentreerd kan werken dan maakt hij minder fouten en is hij sneller klaar, wat dan natuurlijk ook weer voor je kind zelf veel leuker is. Zo blijft er immers meer tijd over om te spelen.

Toch zijn er ook andere momenten waarop je de my space kan inzetten.
Eetmomenten bijvoorbeeld. Niet het eerste waar je aan denkt natuurlijk. Echt gezellig is het natuurlijk niet om naast of over zo’n concentratiescherm te zitten, maar voor kinderen met eetproblemen kan de my space wel eens een uitkomst zijn. Je kind heeft minder last van prikkels van anderen. Zo kan je kind bijvoorbeeld last hebben bij het zien hoe anderen eten, de continue mondbewegingen van de persoon over zich leiden je kind af en daardoor ‘vergeet’ je kind te eten.

Of denk maar eens aan al die broer-zus ruzies aan tafel omdat die ene gewoon maar naar je kijkt. Dat is meteen opgelost, tenzij ze natuurlijk erwtjes over de my space heen gaan schieten 😉

Het voordeel van de my space is dat hij ook een heel klein beetje het geluid dempt. Kinderen die snel overprikkeld zijn horen vaak geluiden veel luider dan andere kinderen met als gevolg dat hun honger al snel over is bij het continue horen van het knauwen van de persoon naast zich. Je kind zal zo snel mogelijk van tafel willen op dat moment. In deze situatie kan je uiteraard de my space ook gaan combineren met een geluidswerende hoofdtelefoon.

Wat denk je van rustig tekenen, lezen, spelen of op de tablet werken? Allemaal momenten die een kind vaak wil doen zonder continu gestoord te worden door die kleine kleuterbroer of zus. Bouwwerken van lego, playstix of ander constructiemateriaal wordt niet meer afgebroken door die klein handjes.
Tekenen zonder dat er iemand de hele tijd mee boven je tekening hangt is ook veel leuker en dat brengt dan ook weer rust met zich mee.
Ook (leren) lezen doen de meeste kinderen graag in rust.

Doordat kinderen al deze activiteiten in rust kunnen doen zonder de hele tijd overprikkeld te raken presteren ze beter, maar nog veel belangrijker… Ze zijn vaak rustiger en dus ook gelukkiger. Hun hoofd zit niet zo vol wat maakt dat ze veel meer aankunnen. Ideaal toch, niet?

Dit alles is natuurlijk wel onder voorwaarde dat de my space geen verplicht iets of straf wordt. Als kinderen zelf er het nut van inzien, vragen ze er automatisch naar.

Een My Space kopen? Dat kan voor 59.95 euro via onze webshop.

Volg je Hout en Spel ook op facebook en instagram?

Wil je onze Hout en Spel nieuwsbrief ontvangen? Inschrijven kan via deze link.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.