Sinds enkele weken hebben we de solid water sensory gel in ons assortiment maar wat is dit nu eigenlijk? Wat kan je er mee doen? Is het gemakkelijk in gebruik? Allemaal vragen waar ook wij een antwoord op wilden, dus hebben we het voor jullie getest. Tevens hebben we ineens ook onze kubus en bol mal getest die we hiervoor verkopen.

Wat is solid water sensory gel?
Solid water sensory gel wordt verkocht in zakjes van 100 gram. Dit is een zakje met poeder waarmee je een wiebelige gelatine in allerlei vormen kan maken. Ideaal voor sensorisch spel met andere woorden.

Hoe maak je de gel?
Eigenlijk is het heel eenvoudig. Je brengt 500 ml water aan de kook en voegt daarbij 15 ml (een eetlepel) solid water sensory gel aan toe. Je roert tot alle poeder is opgelost. Vervolgens zet je het vuur af en giet je het mengsel in de mallen. Wij goten het in de kubus, een bol, een siliconen cupcake vorm en een inox kommetje. Daarna wacht je tot het afgekoeld is. Aangezien het kokend water was duurt dit wel een tijdje, we raden dus aan om de gel ruim op voorhand te maken alvorens je er mee aan de slag wil gaan.
Eens afgekoeld haal je alles uit de vormen en kan het spelen beginnen. Heel dit proces gaat heel erg makkelijk en vlot. De gelatine komt echt gemakkelijk uit elke vorm.

Makkelijk op te kuisen?
Ja, na onze eerste poging moeten we dit er natuurlijk bij vermelden. Onze trechter schoot namelijk uit de bol bij het vullen met alle gevolgen van dien. Het hele vuur, de vormen, … alles zat onder het mengsel. Gewoon even laten afkoelen en je kan de gel zo van je spullen vegen, even met een doek er over en je ziet er niets meer van. Dus daarover hoef je je zeker geen zorgen te maken.

Hergebruiken!
Jaja, je kan de solid sensory gel tot wel 3 keer hergebruiken! Je warmt de gel weer op tot hij gesmolten is en je giet hem opnieuw in de vormen. Op deze manier kan je tot wel 50 keer nieuwe gelatine maken met 1 zakje!

Wat kan je er nu mee doen?
Spelen! Je kan bouwen met de kubus blokken, er in snijden, gewoon aan voelen, in prikken, boetseren, vormen leggen, … Kortom alles wat bij je opkomt op het vlak van sensorisch spel. Aanraken maar, en niet alleen met handen maar ook met je tenen! Toch ook educatief want onze zoon sneed een vorm in 4 gelijke stukken en begon mij over breuken te vertellen terwijl de andere zoon samen met zijn broertje de kubussen ging tellen.

Na het testen van de solid water sensory gel en de siliconen vormen zijn we nog meer overtuigd van dit product. Het is leuk, origineel, grappig, stimuleert de creativiteit, …

Wil je ook de Solid Water Sensory Gel aanschaffen? Dat kan in onze webshop!

Volg je ons ook op facebook en instagram?

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Inschrijven kan via deze link.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!