Kinderen zijn vaak al vanaf kleuterleeftijd enorm geïnteresseerd in landen. Je gaat met hen op reis, misschien doe je wel boodschappen in het buitenland, bestel je online wat in de buurlanden, … Ze krijgen het al snel allemaal mee als je er wat over vertelt. Maar hoe zit dat nu eigenlijk als we een andere straat in rijden? Zitten we dan al in een ander land? Hoe groot zijn landen? Welke dieren wonen er overal?

Als kinderen dan ouder worden dan gaan ze op zoek naar bezienswaardigheden, leren ze dat elk land een andere vlag heeft, leren ze de hoofdsteden van al die landen, … Als we dan enkel over Europa praten dan leren we ook dat niet alle landen van de wereld tot Europa behoren, maar welke dan wel? En hoe zeggen ze daar dan ‘Hallo’?

Sinds kort hebben we enkele leuke producten om de wereld te ontdekken zoals de opblaasbare wereldbol, de opblaasbare wereldbol met dieren en een kleur en leer tafellaken met wereldkaart. Daarnaast hebben we ook een grote kleurplaat over Europa en die hebben wij nu net voor jullie getest.

Toen we de wereldkaart aankregen en deze voor het eerst bekeken waren we zelf diep onder de indruk van de kwaliteit van dit product. De kleurplaat wordt geleverd in een stevig, kleurrijk en informatief mapje. Zo vind je er bijvoorbeeld op hoe je in alle landen van Europa ‘Hallo’ zegt en hoeveel inwoners er zijn in Europa. Daarnaast is er ook een paspoort dat je kan invullen en vlaggen om in te kleuren.

Daarna plooiden we de kleurplaat open. 120 x 85 cm, zo groot als onze tafel! We bekeken samen de kleurplaat en we werden meteen allemaal heel erg enthousiast. Ze is mooi en duidelijk. Bezienswaardigheden worden super mooi weergegeven en je vindt er zelfs een heel aantal grote, belangrijke rivieren op terug. Met deze kleurplaat ben je niet in enkele minuten klaar.

Op de kaart staan ook alle landen van Europa vermeld met hun hoofdstad.

Ook zijn er wegen op afgebeeld dus al snel reden we van België naar Zweden en voor we verder konden rijden, moesten we de hoofdstad opzoeken of elkaar begroeten in de juiste taal. We doorkruisten heel Europa met onze auto’s. (Het formaat van de kleine metalen speelgoedauto’s is ideaal.) De kinderen waren razend enthousiast en ondanks het niet echt grote kleurfanaten zijn, vragen ze elke keer weer om de kleurplaat.

Voor ik het wist kenden ze al heel wat landen met hun hoofdsteden, dus oefenen we nu omgekeerd en laten we ze zelf een land roepen om naartoe te rijden. Op deze manier leren ze dan weer welke landen er allemaal tot Europa behoren.

Europa ontdekken was nog nooit zo leuk als met deze grote kleurplaat!

Ook deze grote kleurplaat aanschaffen? Dat kan voor maar 12.95 euro in onze webshop!

Volg je ons ook op facebook en instagram?

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Inschrijven kan via deze link.

 

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!