Ik win eigenlijk nooit echt wat dus toen ik op facebook de melding kreeg dat we een We Rock! hadden gewonnen, sprong ik dan ook vrolijk in het rond. Ideaal moment om de borden te gaan testen want we twijfelen al een hele tijd of we deze zouden opnemen in onze webshop.

Vlak voor onze reis kwam er dan ook een doos aan met niet 1, maar zelfs 2 We Rock! borden. Bij het openmaken van de doos en het zien van de borden viel me onmiddellijk vanalles op. Om te beginnen sprong het felle vilt me tegemoet! Geweldig vind ik dat! Wees gerust, je kan ook zachtere kleurtjes kiezen maar ik was in elk geval héél tevreden met onze keuze.

Het tweede dat me direct opviel was de oprand. Ja echt, die moet ik gewoon vermelden. Oorspronkelijk wilde We Rock! de rand omwille van het design, het lijkt dan immers alsof de borden zweven maar voor mij is hij heel wat meer dan design. Meer dan een vingertop ruimte vanaf de rand van het bord tot aan de oprand en dat wil zeggen dat als je kind z’n handjes om de rand van het bord sluit en gaat wiebelen we geen last hebben van gekneusde vingers. Daar ben ik nu eens laaiend enthousiast over want met 4 kinderen tussen de 1.5 en 8.5 die allemaal gebruik maken van de borden en er enthousiast op en af vliegen en op wiebelen is het gewoon onvermijdelijk dat er vingers onder komen te zitten. Gelukkig dus zonder gevolgen nu. Natuurlijk is het geen garantie dat het niet gebeurd hé! Als je er hele vingers onder stopt gaat het alsnog even pijn doen, maar gewoon gebogen over de rand niet meer en dat doet toch echt wel het meeste pijn als dat zou gebeuren.

Wat me nog opviel… De grootte. Ze zijn best groot en breed en dat is gewoon leuk. Ze kunnen lekker lang mee van heel jong (ah ja, onze jongste speelt er al vrolijk mee) tot heel oud, oké zo oud zijn mijn wederhelft en ik nu ook weer niet, maar ik bedoel maar dat ook wij er zelfs nog plezier aan hebben.

Waarom een We Rock! ?
Wel, een We Rock! zet aan tot bewegen en bewegen stimuleert concentratie, leert gevoel tot evenwicht, je wordt je bewuster van je eigen lichaam en omgeving, …
Daarnaast stimuleert de We Rock! ook actief de verbeelding. Je hoeft hen niet uit te leggen waarvoor zo’n plank dient. Je geeft hen de plank en ze gaan er zelf mee aan de slag.

Welke We Rock! kies ik nu eigenlijk?
Wie al eens is gaan kijken op de site van We Rock! heeft gemerkt dat ze 6 verschillende soorten hebben. Of eerder 3 soorten maar elke soort heeft een versie met oprand of zonder oprand. Of je met of zonder oprand kiest, dat maak je zelf uit maar ik weet het wel ondertussen.

Verder heb je dan de volgende 3 soorten:
Classic – Dit is een gewoon rechthoekig bord met afgeronde hoeken.
Moon – Deze heeft op de kortste zijden ook gebogen hoeken. Dat maakt dat als je hem ondersteboven legt hij ook dan zal balanceren. Uiteraard niet geschikt om dan te gebruiken als voetenbankje maar wel om ook je evenwicht te leren behouden. De kinderen vinden het geweldig dat ze bij deze in twee richtingen kunnen bewegen.

Twister – De twister is meest rechthoekige bord van de drie en heeft twee soorten van ‘instapje’ wat hem dan weer uniek maakt van vorm maar ook uitermate stabiel om als voetenbank te gebruiken. Als je deze ondersteboven legt ligt hij enorm stabiel.

Wijzelf hebben de Moon en Twister en zijn over beide razend enthousiast.

Wat kan je nu eigenlijk allemaal met zo’n We Rock!? 
Nu ja, ik zou beter kunnen vragen, wat kan je er niet mee. En ik overdrijf niet. Hij wordt hier werkelijk voor alles gebruikt. Om op te wiebelen, om een boek op te lezen, om op te snoezelen, op hobbelpaard op te spelen, als glijbaan, brug, springplank voor de auto’s, als voetenbank, balanceerplank, brug voor de auto’s, dierentuin, als stoel of tafeltje, ..

Wij zetten hem ook actief in tijdens onze lessen, en dat is waarom we hem uiteindelijk wel in onze webshop willen op termijn. Het is een ideaal hulpmiddel voor tijdens huiswerk of zelfs op scholen. Wij gebruiken hem als zitje aan een kleine tafel maar ook staand aan een kast (wegens geen hoge tafel). Doordat ze staand hun lessen mogen doen op de We Rock! kunnen ze zich beter concentreren en dat komt hun lessen dan weer ten goede.

Ik geef jullie nog graag nog aan de hand van foto’s enkele leuke speeltips mee. Ze allemaal geven is onmogelijk, de mogelijkheden zijn dan ook gewoon eindeloos maar het geeft jullie vast al een geweldig idee van hoe je zo’n We Rock! nu eigenlijk kan gebruiken. Toch nog meer inspiratie nodig? We Rock! is ook terug te vinden op instagram en facebook.

Eindconclusie?
Wij zijn er super blij mee en raden ze echt aan! De kinderen beleven er allemaal eindeloos plezier aan. Er hangt natuurlijk een prijskaartje aan, maar wij vinden het dat in elk geval waard. Zeker omdat dit ‘speelgoed’ ook héél erg lang meegaat.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!