Onze zoon van 3.5 is helemaal fan van treintjes, kleuren sorteren, rangschikken, patronen maken, … Ideaal dus om hem de verbindingstreintjes rangschikken te laten testen voor jullie.

Wat is de set verbindingstreintjes rangschikken juist?
De set bestaat uit 72 wagons, 24 locomotieven, 4 treinsporen met kaarthouder en 18 dubbelzijdige opdrachtkaarten in verschillende moeilijkheidsgraden.

De set leert je kind sorteren op kleur, patronen herkennen, verschillende lengtes herkennen, beginnend tellen tot 4, oefent de fijne motoriek en zelfs taal.

Hoe gaat het in zijn werk?
Je neemt 1 van de 4 treinsporen en plaatst er een opdrachtkaart in. Jij of je kind maken het treintje na dat op de opdrachtkaart staat en je laat je kind het ontbrekende deel aanvullen. Starten doe je het makkelijkste met de groene kaarten. Hierop vind je een duidelijk afwisselend patroon tussen twee kleuren in dezelfde lengte wagon. Je kan er dan voor kiezen om alle kleurtjes wagon van dezelfde lengte klaar te leggen voor je kind, allemaal dezelfde kleur maar in verschillende lengtes of gewoon alle wagonnetjes door elkaar. Je past het dus helemaal aan naar de ontwikkelingsleeftijd van je kind.

Zijn de groene kaarten te eenvoudig geworden dan ga je verder met de gele kaarten. Hierop vind je op de ene zijde afwisseling in verschillende lengtes met twee kleuren en op de andere zijde verschillende lengtes in drie verschillende kleuren. Ook hier kies je zelf weer welke wagonnetjes je klaar legt waar je kind uit kan kiezen om zijn of haar treintje aan te vullen.

Tenslotte heb je de rode kaarten waarbij duidelijk 1 kleur wordt gebruikt. Op de ene zijde wordt er afgewisseld met twee verschillende lengtes en op de andere zijde met drie verschillende lengtes wagon.

Kortom je kan de set heel makkelijk aanpassen aan de ontwikkelingsleeftijd van je kind en je kind kan er dus in meegroeien. Ideaal dus voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar ongeveer, maar kijk vooral niet naar de leeftijd maar naar je kind.

Je kan ook de treinsporen met elkaar verbinden zodat je 1 langer spoor krijgt of je laat gewoon verschillende kinderen tegelijkertijd met de set spelen. Het kan allemaal.

Wat onze zoon er van vindt?
Hij vindt ze ontzettend leuk. Vaak speelt hij er ook gewoon zonder de opdrachtkaarten mee. Gewoon treintjes bouwen, laten rijden over de sporen, … Hij sorteert ook vaak de onderdelen gewoon op kleur en benoemt dan de kleuren. Later zullen we ook de wieltjes en raampjes gaan tellen en sorteren op lengte.

Wat hij ook doet is er huisjes rond bouwen met blokken of er kleine speelfiguurtjes opzetten die dan meerijden met de trein.

Kortom, hij liet ons zien dat het spel veel meer is dan enkel maar sorteren en patronen maken.

Onze eindconclusie?
De set is enorm uitgebreid, bereikt ontzettend veel ontwikkelingsdomeinen en is heel kwalitatief. Deze treintjes gaan niet zomaar stuk door een keertje op de grond te vallen. En het allerbelangrijkste…
Hij zorgt voor ontzettend veel spelend leren plezier!

Nog meer zien? Dat kan in dit filmpje:

Uit dezelfde reeks hebben we ook nog de set verbindingstreintjes leren rekenen.

Je kan de verbindingstreintjes kopen via onze webshop.

Volg je ons ook op facebook en instagram?

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Inschrijven kan via deze link.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!