Wij hebben hier thuis echt een mega cars fan. Bliksem is namelijk Thibeau zijn grote held, een grotere fan vind je echt niet. Hij kent echt alle namen van alle auto’s die er in meedoen en speelt echt dagelijks met zijn verzameling aan cars auto’s. Toen we dan ook een leuk pakketje kregen met daarin 2 tickets voor de nieuwe film van cars 3, ging ik al springen van blijdschap. Ik besloot meteen om het niet tegen Thibeau te vertellen.

Ik gaf hem elke week een leuk accessoire over de nieuwe film en filmde steeds opnieuw zijn reactie die ik op instagram stories postte. Echt, onbeschrijfelijk was zijn reactie elke keer weer. De eerste keer met een tas (voor de Nederlandse volgers, een mok 😉 ). Daaruit drinkt hij echt dagelijks, ja zelfs gewoon water of de occasionele frisdrank die we in huis hebben. Hij was zo dankbaar en blij.

De keer erna kreeg hij super leuke stickers en nog wat later zonnewering voor in de auto, deze deelde hij ook geheel uit zichzelf met Victor wat super leuk was om te zien. Als laatste kreeg hij een opbergzak, of dat dacht ik toch. Al snel bleek het een super handige opbergzak te zijn, niet voor hem, maar voor ons in de auto met in het midden een koelcompartiment. Vanaf nu vindt Thibeau boodschappen doen officieel leuk.

Afgelopen vrijdag was het dan zover… We gingen naar de bioscoop, maar dat had ik de jongens niet gezegd. Toen we er aankwamen vroeg Thibeau me nog welke film we gingen zien en Lucas, die ook mee was, moest lachen. Hij wist het namelijk al. Ik vertelde hem dat we naar cars 3 zouden gaan kijken en het duurde echt bijna 5 minuten voor het doordrong bij Thibeau, super grappig om te zien! We waren ook wel wat te vroeg dus het ging 25 minuten lang in de zaal van ‘Begint hij bijna? Begint hij bijna? Begint hij bijna? Begint hij bijna?’ en ik was gewoon super blij om hem bezig te zien en stiekem eens een nieuwe cars film te zien want cars 1 en 2 waren thuis ondertussen al wel versleten gekeken.

Eerlijk is eerlijk… Cars 1 is een prachtige film rond vriendschap, een mooie en intieme film met een mooie boodschap. Cars 2 was ik wat door teleurgesteld. Ik vond hem nogal, tgoh, agressief? Misschien niet het juiste woord maar niet echt zo super geweldig. Na het zien van cars 3 heeft Disney pixar me weer helemaal mee, want wat een film was dat! We hebben ontzettend vaak echt luidop zitten lachen met de film en het is een film waar je daarna echt nog even door over kan praten want er zit zoveel in moois in. Uiteraard ga ik je niet verklappen hoe en wat, daarvoor moet je echt zelf gaan zien en dat raad ik je echt aan te doen.

Wel wil ik enkel wijze lessen kwijt die onze kinderen leerden na het zien van de film: doorzetten en dat ook na tegenslag, trouw aan je liefde, vrouwen kunnen ook heel wat betekenen zelfs in de ‘mannenwereld’, vriendschap tussen jongens en meisjes kan ook gewoon zonder meer, vertrouwen in jezelf en anderen, hoe je er altijd kan zijn voor je vrienden ook als het langere tijd niet goed gaat, …

Stiekem kan ik al niet wachten tot we de film in huis kunnen halen en daar zijn de twee oudste jongens het helemaal met me eens en niet alleen de jongens… De man is na onze enthousiaste verhalen zo jaloers dat hij binnenkort ook naar de bioscoop gaat met de twee oudste jongens, jawel om ook cars 3 te gaan kijken.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!