Ik herinner me nog hoe ik in de lagere school, wat toch al enige tijd geleden is, een blad kreeg met daarop allemaal cijfers in vakjes en daarbij twee dobbelstenen. Je moest dan dobbelen en die twee cijfers met elkaar vermenigvuldigen. Daarna zocht je het juiste cijfer op je blad en ging je met je potlood over 1 van de 4 zijden van het vakje waarin dat cijfer stond. Had je de vierde zijde dan mocht je het vakje kleuren en had je een punt.

Ik vond dat toen echt een geweldig leuk spel. Misschien deels omdat ik super goed was in de maaltafels en ik er dus absoluut geen moeite mee had. Toch is het vooral een spel om de maaltafels in te oefenen.

Laatst vroeg iemand me naar tips om de maaltafels in te oefenen en of ik daar niet wat voor had in de webshop. Ik moest even nadenken maar verder dan een transparant over de maaltafels kwam ik niet. Plots schoot door mijn hoofd dat spel van in de lagere school en besloot ik dat te gaan maken, niet om te verkopen maar om iedereen het plezier er van te geven.

Ik kroop dus al snel achter de computer en ging aan de slag. Het spel ‘Toveren met de maaltafels’ was al snel klaar en toen bedacht ik dat we eigenlijk veel meer kunnen doen dan dat.

Voor het spel ‘Toveren met de maaltafels’ heb je namelijk 2 10-zijdige dobbelstenen nodig. Met die dobbelstenen kan je ook gemakkelijk leren tellen tot en met 20. Dus maakte ik ook een spel ‘Toveren tot en met 20’.

Ik had de smaak goed te pakken dus nam ik onze set van 7 meerzijdige dobbelstenen er bij en zodoende rolde ook het spel ‘Toveren tot en met 40’ uit de printer. Dit spel speel je met drie dobbelstenen uit de set. De 20-zijdige, 12-zijdige en 8-zijdige dobbelsteen.

Hoe de spellen in zijn werk gaan, vind je op de spellen zelf. Zo kunnen ook kinderen gemakkelijk zelfstandig aan de slag. Dit kunnen ze alleen, per 2 of zelfs met meerdere doen.

Let op: Onze 10-zijdige dobbelstenen hebben cijfers van 0-9 en dus geen 10. Leg de kinderen even uit dat de 0 eigenlijk 10 moet voorstellen als je de spellen ‘Toveren met de maaltafels’ of ‘Toveren tot en met 20’ speelt. De meeste kinderen hebben hier helemaal geen moeite mee.

Downloads:
Toveren met de maaltafels
Toveren tot en met 20
Toveren tot en met 40

Op vraag van 1 van onze klanten eentje voor de gewone dobbelstenen 😉
Toveren tot en met 12

Dobbelstenen zijn gewoon te koop via onze webshop. Je vindt ze hier.

Volg je ons ook op facebook en instagram?

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Inschrijven kan via deze link.

Op deze bestanden geldt auteursrecht, dit wil zeggen dat je ze nooit zomaar mag delen en al zeker niet doen alsof je ze zelf hebt gemaakt. Wil je deze bestanden dus graag met iemand delen, doe dat dan door hen de link van dit artikel te bezorgen.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!