Eigenlijk heeft dit product geen review nodig, jullie zijn zo enthousiast over dit product dat we jullie niet meer hoeven te overtuigen van de kwaliteit en educatieve waarde van de regenboog stenen. Toch gaan we ze wel reviewen. Waarom? Omdat ook wij laaiend enthousiast zijn natuurlijk!

Regenboog stenen, wat is dat?
De regenboog stenen is een set van 36 gekleurde stenen in 6 verschillende kleuren. Ze zijn gemaakt van een speciaal soort plastic waardoor ze rubberachtig aanvoelen.

In de set zitten ook 20 dubbelzijdige voorbeeldkaarten en dit alles wordt geleverd in een handige opbergdoos.

Wat kan je doen met de regenboog stenen?
De regenboog stenen kunnen dienen voor verschillende doeleinden. Zo kan je ze inzetten voor wiskundige initiatie zoals sorteren op kleur, vorm of grootte. .
Ondertussen wordt ook de fijne motoriek gestimuleerd, het bouwen van de stenen vraagt immers enige precisie.

Ook het namaken van figuren  is heel erg leuk. En natuurlijk niet te vergeten, de fantasie die gestimuleerd wordt. Zelf leuke vormen leggen met de stenen mag natuurlijk niet ontbreken.

Wat wij er van vinden?
Bij het uitpakken van de set viel ons meteen de kwaliteit op. De voorbeeldkaarten zijn van stevige kwaliteit en ook de stenen zijn super mooi. Het voordeel dat de stenen van een speciaal soort plastic zijn, is dat ze rubberachtig aanvoelen en dus heel fijn in de hand liggen. Daarnaast zijn ze niet breekbaar en ook niet super hard. Stel dat je kind er dus toch eens mee moest gooien, moet je niet meteen bang zijn dat ze er wat mee stuk gooien.

Wat ook meteen opviel waren de leuke, felle kleuren.

De set is voor kinderen vanaf 3 jaar en naar onze beoordeling is dat correct. Jonger dan 3 jaar wordt niet aangeraden aangezien de kleinste onderdelen in de mond kunnen belanden en het dan gevaarlijk wordt. Toch is het leuk om ook jongere kinderen er mee te zien spelen.

Het stapelen van hoger dan 3 stenen is dan weer moeilijk voor kinderen van 3 jaar en we zagen kinderen van 7 en 8 er heel uitdagend mee aan de slag gaan. Het product zal dus niet na 1 jaar in de kast belanden, maar langere tijd meegaan.

Wat vinden onze kinderen er van?
Charlotte (20 maanden) probeert de stenen te stapelen en kan daar best lang mee bezig zijn.

Victor (3.5 jaar) legt figuren na, sorteert op kleur en grootte. ‘Leuk!’ zegt hij er de hele tijd over.

Thibeau (7.5 jaar): ‘Ik vind de stenen heel leuk omdat ze zo’n mooie kleurtjes hebben. Het stapelen vind ik wel af en toe een beetje moeilijk.’

Lucas (8.5 jaar): ‘Ik speel graag met de regenboog stenen omdat ik er rustig van word. Vooral het stapelen is heel leuk, hoewel… de toren omgooien daarna is nog veel leuker.’

Wat 1 van onze klanten er over zegt.
Eliah, mama van Annelin en Laurien: “Ik vind de stenen ook geweldig om mee te spelen. Ik vind er zelfs rust in. Mijn man speelt er bikkel mee. Onze dochter vindt dan weer rust in het verplaatsen van de steen van de ene hand naar de andere of om er in te knijpen als ze stress ervaart.”

Annelin (4 jaar): “Het zijn net steentjes van kabouterhuisjes. Ik vind het leuk om kabouterhuisjes te bouwen. Ben ik een goede bouwer?”
Wel Annelin, dat ben je zeker!

Laurien (8 jaar): :”Van die steentjes wordt mijn hoofdje rustig en dan kan ik dingetjes die ik anders niet kan.”
Super knap van je Laurien!

Uiteraard te koop via onze website. Gewoon even hier klikken.

Volg je ons ook op facebook en instagram?

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Inschrijven kan via deze link.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!