Bijna een jaar geleden maakte ik een sorteerdienblad voor onze kleuter. Nu stond ik vorig weekend in de winkel en zag ik er al herfstdecoratie staan. Juist ja, ik dacht hetzelfde ‘Nu al?! Het is nog zomer!’ maar wat doe je er aan? Ik liet me dus verleiden tot het kopen van super schattige paddenstoeltjes en eikeltjes waarin ik direct wat educatief zag.

Ik schrijf dus nu al deze blog enkel en alleen al omdat ik niet weet hoelang deze leuke dingen te koop gaan zijn en misschien al weg zijn tegen de herfst. Jullie kunnen maar alvast voorbereid zijn.

Deze DIY is voor alle mama’s, papa’s, leerkrachten, … van kinderen tussen de 2.5 en 5 jaar oud.

Wat heb je nodig?
– een dienblad met 1 groot en 6 kleine vakken
– een aantal sets gekleurde eikeltjes en paddenstoelen uit action of je drukt de eikeltjes en paddenstoelen op de laatste pagina van de download een aantal keer af en gebruikt deze
– verf (indien je je plateau wil schilderen)
– houten blokjes
– lijmpistool
– verfstiften (posca)
– papier, schaar en stift als je zelf gaat tekenen of je print gewoon de bijhorende download af
– laminator en toebehoren

Aan de slag!
Ik begon met het schilderen van mijn dienblad met een structuur verf. Dit deed ik omdat ik vooral de letters die op de zijkant van het dienblad stonden, wilde wegwerken. Achteraf gezien is het beter dat je eerst je houten blokjes in je dienblad lijmt, dat bespaart je namelijk dubbel werk. Ik was nogal ongeduldig dus droogde ik de verf met een haardroger. Daarna kleefde ik er de blokjes in met het lijmpistool, zo ongeveer op 1/3de van de rand van de vakjes. Zo zouden mijn kaartjes mooi schuin er in blijven staan en toch nog goed zichtbaar zijn. Uiteraard kon ik daarna weer gaan schilderen, zo’n houten blokjes op mijn mooie cementlook dienblad dat kon niet toch?

Ik maakte in het verleden dus ook leuke kaartjes om te sorteren op vorm, kleur, aantal, … Deze vind je op deze blog.

Voor nu maakte ik dus nieuwe kaartjes in het thema van de herfst. Ik printte ze af, knipte ze uit, lamineerde ze en knipte ze opnieuw uit.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!