‘Mama help, ik kan niet slapen door al dat lawaai!’
Dat is wat onze oudste zoon vaak zegt. Na een tijd zelfs tot tranen aan toe. Sinds hele lange tijd slaapt hij dus met een geluidwerende hoofdtelefoon, maar hij wordt ouder en begint meer en meer te beseffen dat dat eigenlijk heel erg slecht ligt. Geef hem eens ongelijk… Ik ging dus op zoek naar een oplossing en kwam uit bij CoolSafety. Er stond zoveel op dat ik even niet meer wist wat nu wel en niet goed zou zijn voor onze zoon. We hebben inmiddels 5 soorten oordopjes getest waarvan enkele in combinatie met een hoofdband. Deze is namelijk heel erg handig als ze er mee willen slapen omdat het voorkomt dat ze in hun slaap de oordopjes uit de oren halen of ze uit de oren zouden vallen.

Ik lijst voor jullie even op welke we hebben getest en wat we (of vooral de kinderen die ze getest hebben) er van vonden. De kinderen geven punten op tien. Lees vooral even mee want we mogen een setje van onze favoriet gratis weg geven!

We begonnen met de Moldex Contours Small.

We zijn met deze gestart omdat hun papa deze heeft op het werk en onze zoon natuurlijk net als papa wilde zijn.
Dit zijn oordopjes die je in se maar éénmaal kan gebruiken, ervaring leert ons dat je ze gerust een keertje meer kan gebruiken.

Om deze oordopjes te gebruiken moet je ze eerst even tussen twee vinger rollen zodat ze smaller worden, daarna stop je ze in je oor en zetten ze weer uit waardoor ze blijven zitten.
Lucas vond ze heel zacht en fijn in het oor maar ze bleven bij hem niet goed zitten,  met de hoofdband er bij zat het voor hem niet goed. Hij geeft deze oordopjes dus een 6/10.
Thibeau vond ze ook heel zacht aanvoelen en bij hem bleven ze dan weer wel goed zitten. Ondanks dat hij jonger is dan Lucas is zijn gehoorgang zichtbaar groter wat vast zal geholpen hebben. Hij geeft deze een 7/10.
Totaal: 13/20

Vervolgens hebben we de Pluggerz Travel Kids getest.

Deze zijn eigenlijk voor gebruik bij harde geluiden zoals in het vliegtuig en dergelijke, maar je kan ze natuurlijk ook gewoon thuis of voor uitstapjes gebruiken. Wij hebben ze in eerste instantie thuis getest maar om mee te slapen vonden de kinderen ze niet zo comfortabel. Voor uitstappen dan weer wel. Vooral de oudste zoon vond het fijn om geen grote flashy hoofdtelefoon op te moeten hebben thuis. Toch vielen ze ook bij hem weer uit. Hij blijkt gewoon echt héél smalle gehoorgangen te hebben en dus niet gemaakt te zijn voor standaard oordopjes, toch gaf hij ze een 7/10.
Ook Thibeau gebruikte ze af en toe buitenshuis, bij hem bleven ze wel goed zitten. Hij gaf ze een 8/10.
Totaal: 15/20

Dan de Ohropax Soft Mini.

Deze zijn speciaal voor smalle gehoorgangen, na deze wisten we het dus zeker. Lucas zal jammer genoeg speciale en vooral dure oordoppen op maat nodig hebben, iets wat we liever niet deden omdat hij nog veel groeit, makkelijk dingen kwijt speelt, … en het dus vooral een heel dure grap zal gaan worden.
Deze waren heel gelijkend aan de Moldex Contours Small en werken op dezelfde manier. De kinderen gaven zelfs exact dezelfde reactie en dus ook bijhorende score.
Totaal: 13/20

Over maar naar de volgende soort, de Alpine Pluggies.

De Alpine Pluggies is zowat hét merk als het op gehoorbescherming aankomt en is dan ook iets duurder, maar je kan dan ook heel erg lang met een setje doen wat het dan weer voordeliger maakt. De jongens gingen testen…
Deze waren de enige die even bleven zitten bij Lucas. Hij heeft ze dan ook graag buitenshuis gebruikt, om te slapen vond hij ze niet comfortabel genoeg. Hij vond ze fijn zitten, het leuk natuurlijk dat ze ook inbleven en vooral handig dat het veel omgevingsgeluiden dempte maar toch ook ons nog kon blijven verstaan door de speciale filter. Hij was dan ook heel enthousiast bij het punten geven en deze scoorden voor hem een 9/10.
Ook Thibeau vond ze fijn al vond hij ze meer vergelijkbaar met de Pluggerz Travel Kids. Hij gaf ze dan ook een 8/10.
Totaal: 17/20

Als laatste hebben we de Macks Pillow Soft getest in combinatie met de Mack’s Hoofdband.

Om te slapen vonden ze deze niet goed zitten en vielen ze al snel uit. De hoofdband wilde Lucas niet op in bed. Lucas gaf ze dus al snel op met een 6/10.
Tocht wilde ik ze niet zomaar aan de kant gooien en hebben we deze (ook de Alpine Pluggies kunnen in het zwembad overigens) meegenomen naar het zwembad. Thibeau had als kleuter op maat gemaakte zwemoordoppen die nu uiteraard al lang veel te klein zijn. We gaan nu al een jaar wekelijks zwemmen en toch gaat hij nog steeds niet onder water met zijn hoofd. Dat water ook… Ik zag dus mijn kans om hem eindelijk een stapje verder te krijgen.
We kneeden de Macks Pillow Soft op maat en deden ze in zijn oor, deze mogen trouwens niet in de gehoorgang geduwd worden maar moeten eigenlijk het oor mooi afsluiten. Daarover deden we nog eens de Mack’s Hoofdband zodat ze zeker zouden blijven zitten en ja hoor… Hij durfde met zijn hoofd onder water! Dolenthousiast was hij dat er geen water meer in zijn oren kwam! Hij kwam uit het zwembad en riep 10/10!
Totaal: 16/20

Op het einde van de rit vonden we dus jammer genoeg geen geschikte oordoppen voor Lucas zijn probleem ’s nachts en weten we nu dat we het verder moeten zoeken voor hem. Toch vonden we wel fijne oordoppen voor overdag, bij uitstappen, … We weten nu ongeveer welke te kopen voor Victor als hij wat ouder is en we hebben een oplossing gevonden voor Thibeau zijn onderwatervrees! Geslaagd dus!

Wil je nog meer informatie over gehoorbeschreming bij kinderen dan kan je die vinden op de blog van coolsafety.

Zoals jullie kunnen lezen komen de Alpine Pluggies er voor ons dus uit als de beste en we mogen er een setje van weg geven! Heb je dus kinderen die gevoelig zijn aan geluid net zoals de onze dan is dit voor jou de uitgelezen kans om te gaan testen! Check onze facebookpagina om ook kans te maken op dit setje.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!