Onze zolder… Wie ons volgt zag de voorbije 4 jaar foto’s op instagram en facebook verschijnen en zelfs af en toe een blog er over zoals die keer dat we een wespennest vonden tijdens het renoveren op zolder. Nu is hij af en hoe?! Ja, ik kan zeggen dat het de 4 jaar hard werken helemaal waard was. Trots op mijn man, kinderen en mezelf voor al het werk dat we hebben verricht want ja we deden echt alles zelf (op 1 klein dingetje na dan).

Even beginnen bij het begin. 4.5 jaar kwamen we hier wonen en werd het al snel duidelijk. De zolder moest gerenoveerd worden. Hij was zogenaamd al gerenoveerd en ingericht als kamer maar ahum… het is maar wat je kamer noemt. Om die zolder/kamer te bereiken was er een mooi paarsroze en vooral levensgevaarlijke trap naar boven voorzien met daaronder een ontzettend, ahum, stevige kast in datzelfde heerlijke paarsroze kleurtje. Ja, een kleur die eeuwig op ons netvlies gebrand zal staan. Als je dan boven kwam stootte je je hoofd loeihard tegen het schuine dak en viel je weer naar beneden (niet overdreven, echt zo). Wilde je niet naar beneden vallen moest je dus op handen en knieën uit het trapgat kruipen. Vervolgens kwam je op een zolder/kamer terecht in een prachtige blauwe kleur. Blauwe ‘ingemaakte kasten’, blauwe geribbelde muren, het plafond was ‘afgewerkt’ voor de helft met plachetten en de andere helft met mdf-schroten en op die muren hingen zelfs posters van schaarsgeklede vrouwen op auto’s. Die kregen we er dus gratis bij. De vloer die kraakte de hele straat bij elkaar en voelde een beetje als een trampoling omdat ze zo ‘bol’ stond. Een droom van een kamer niet 😉 Voor het geval het niet visueel genoeg moest zijn even wat foto’s om mijn woorden wat kracht bij te zetten:

Nu ja, het mag wel duidelijk zijn dat er stevig gerenoveerd zou moeten worden. De ganse zolder werd gestript. De kasten werden er uit gehaald, het plafond werd volledig verwijderd alsook de laminaat. Niet enkel de laminaat maar ook de plankenvloer werd verwijderd. Bezetting werd tevens van de muren gekapt. Ja, we hebben onze zolder tot op de balk gestript en zouden hem van 0 weer opbouwen. Enkele foto’s van de afbraak:

Uiteindelijk gingen we ook weer opbouwen. Wat we deden… We isoleerde de vloer, legden nieuwe ondervloer en nieuwe laminaat. We isoleerden het dak en plaatsten gyproc tegen het dak. De afkapte muren werden voorzien van gyproc en de muur waar de schouw van de vroegere open haard werd recht getrokken. Tot daar deden we alles zelf. Vanaf dan kwam er een deeltje dat gebeurde door iemand anders… Plamuren. Mijn lieftallige echtgenoot kan veel, maar niet alles en plamuren bleek na een ontzettend goede poging van hem en mijn papa toch niet zijn sterkste kant. Dat liete we dus professioneel door iemand anders doen. Vanaf dan werd alles weer voor ons. Na plamuren werd er geschuurd dat het geen naam had, balken in de olie gezet, de trap afgewerkt, de elektriciteit afgewerkt, verduistering voor de veluxen geplaatst, plinten vast geschoten, muren en plafond geschilderd en de inbouwspots werden afgewerkt. Dat zag er ongeveer zo uit:

Tevreden konden we naar ons werk kijken. Tijd om te gaan shoppen… Wie onze instagram stories volgt, heeft gretig kunnen lachen met dit avontuur. We kochten namelijk zoveel in de ikea (om 40 minuten rijden van ons huis) dat de twee oudste kinderen en ik niet meer mee in de auto konden en dat net op sluitingstijd van de ikea. Gevolg was dat we te voet 2 km naar de dichtstbijzijnde quick mochten wandelen terwijl Joeri met de twee jongensten over en weer reed met onze spullen. Het was een waar avontuur! Oh en breek me men mond niet open over die taxi service van ikea hé!

En toen konden we beginnen in elkaar zetten en berging maken want ja, alles wat ooit op zolder gestockeerd stond moest daar ook weer belanden… UIT HET ZICHT!

En uiteindelijk mochten we slapen in dit:

Zoals jullie kunnen zien op de foto van de spiegel hebben we net niet alles in de berging gekregen maar hé als je weet wat er in de berging zit dan is dit echt niets. Het zijn trouwens drie bakken met thuisonderwijsmateriaal.

Wat er nog moet gebeuren? Wel, er moet nog 1 kabelgoot komen voor de kabel die naar Joeri zijn nachttafeltje leidt. Oh en we moeten ook nog de trap in de olie zetten zodat die iets donkerder wordt en meer bij het geheel gaat passen maar dat kan pas als de kast er onder is afgewerkt en die kast hoort bij de renovatie van het eerste verdiep die vorig weekend is gestart.

Oh ja, ik spreek in wij en op de foto’s zie je alleen Joeri (en de kinderen) aan het werk… Ik nam natuurlijk de foto’s, mijn man maakt er echt raar of zelden maar ik heb even hard geholpen aan alles hoor! Ik plaatste zelfs helemaal alleen de verduisteringen voor de velux! Ja, ik ben best wel trots op mezelf 😉 Op ons hele gezin!

 

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!