Na onze leuke en vooral grote kleurplaat van Europa hebben we nu ook de ‘Kleur de wereld – wereldbol’ voor u getest.

Toen we de wereldbol geleverd kregen, waren we al meteen onder de indruk. We wisten wel dat hij een doorsnede zou hebben van 28 cm, maar hem zo voor je neus in de doos zien zitten doet je toch nog eens even extra beseffen dat het toch echt wel een mooie grote wereldbol is.

Bij het in elkaar zetten mochten we al meteen ervaren hoe kwalitatief en stevig hij is. Toch wilden we nog van 1 ding heel erg zeker zijn… Op de wereldbol kan je tekenen met whiteboardstiften (er worden er 4 bijgeleverd) en waar ik soms bang voor ben is dat als je het een tijdje er op laat staan, het er niet meer zo goed af gaat en een schijn achterlaat. Wel, we hebben het getest. Als de stiften droog zijn krijg je ze er met je vinger niet af, het veegt zelfs niet, maar met een simpele vochtige doek veeg je zo de wereldbol weer schoon.

Ook draait de wereldbol heel vlot en komt absoluut niet los als de kinderen er wat wilder mee worden. Ja, ook dat hebben de kinderen hier enthousiast uitgetest 😉

Nu hebben we natuurlijk een mooi, handig in gebruik en super kwalitatief product, maar wat ben je er mee als je niet weet wat je er mee kan doen? Niets dus. We vertellen dan ook graag wat je allemaal met deze wereldbol kan doen.

Landen ontdekken!
Kleur het land in waarover je wil gaan leren, duid de plaats van de hoofdstad aan en schrijf ze er bij. Zoek op hoeveel inwoners er zijn, wat de oppervlakte is, welke taal ze er spreken, in welk continent het land ligt en schrijf het er allemaal bij. Je kan het zo uitgebreid maken als je zelf wil.

Ontdek buurlanden!
Laat de buurlanden kleuren van het land waarin je woont of van het land waarover je net geleerd hebt of op vakantie bent geweest.

Zoek de continenten!
Laat ze een circkel zetten rond alle continenten. Door dit regelmatig te doen, onthouden ze het voor je het weet zonder dat ze het echt moesten leren.

Bergen, meren en nog veel meer!
Laat ze belangrijke gebergtes of meren in bepaalde landen kleuren.

Hoofdsteden!
Laat ze van een aantal landen de hoofdsteden er bij schrijven.

Echt geen nadelen?
Misschien dat het voor jonge kinderen een nadeel is dat alle benamingen in het Engels zijn. Aan de andere kant maakt dat de wereldbol weer extra leerrijk voor oudere kinderen.

Het allerleukste is misschien nog wel dat hij al vanaf 3 jaar te gebruiken is om op zoek te gaan naar waar je woont, welk land je op vakantie gaat, … Worden je kinderen ouder, 12 of zelfs 14-15 jaar? Geen probleem. Maak de opdrachten moeilijker en de wereldbol blijft leuk en leerrijk.

Uiteraard gewoon te koop in onze webshop. Kijk zeker ook even naar onze opblaasbare wereldbollen, kleur en leer placemats of tafellaken van de wereld en grote kleurplaat van Europa zodat je zeker alles over de wereld te weten komt.

Volg je ons ook op facebook en instagram?

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Inschrijven kan via deze link.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!