Week 5, een nieuwe week die we vol goede moed zijn ingevlogen.

Maandag
Super dag gehad! We leerden over eb en vloed en schilderden daarover. We leerden wat eb en vloed is, wanneer het nu eb en wanneer vloed is en wat er dan gebeurt op het strand en in de zee. Daarnaast leerden we ook over Groenland met behulp van onze kras wereldkaart uit action en onze beschrijfbare wereldbol.

Daarnaast deden we wiskunde, schrijven en taal in onze werkboeken en we deden zelfs Frans op de kweetet leeret app.

De dag hebben we afgesloten met atletiek.

De kinderen werkten de hele dag vlot mee, waren enthousiast en het ging er allemaal in sneltreinvaart door. Misschien toch opkomende ziektekiemen die de voorbije twee weken gestoord hebben?

 

Dinsdag
Taal, wiskunde en spelling in de boeken. Eigenlijk wilden ze vooral boeken doen dus deden ze voor elk vak 3 of zelfs 4 verschillende werkboeken. Geen probleem, dat kan ook natuurlijk.

Die avond moest Thibeau ook naar de tandarts om een klein gaatje te laten vullen. Tevens werd zijn losse melktand er ineens uitgehaald. Hij liet het allemaal doen alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Van binnenkomen tot buitengaan waren we letterlijk 7 minuten kwijt, over een record gesproken!

Woensdag
Het moest er van komen na drie zieke kinderen… Ikzelf viel ziek. Samen in de zetel dan maar films kijken.

Donderdag
Ja, het gaat lekker lang aanslepen. We keken verder films *zucht*

Vrijdag
We doen er nog maar een dagje bij. Zoals steeds kan ik niet gewoon even kort en krachtig ziek zijn en lagen we dus ook deze dag in de zetel. Oh ja, het was zo erg dat ik was vergeten dat de thuisbegeleiding kwam en de deur open deed voor haar in mijn mooiste jogging, ahum…

‘S avonds was het gelukkig wel voetbal. Er moest dringend wat energie af bij de jongens, niet onbegrijpelijk nadat ze al drie dagen super flink en rustig waren geweest om mij te sparen.

Zaterdag
Wat een rare dag! In de voormiddag deden we niet veel. Ik probeerde mezelf bij elkaar te schrapen met de nodige medicatie want ik had de kinderen beloofd een leuke dag te hebben, nu ja vooral avond te hebben. Belofte maakt schuld dus zat er niet veel anders op. Gelukkig kon ik met de nodige medicatie na 3 dagen rusten behoorlijk uit de voeten. Eerst belde ik naar de gemeente om wat meer informatie over de tekenacademie. Die blijkt uiteindelijk op de hoek van onze straat te zijn en ze lieten me weten dat we die namiddag al even mochten gaan kijken om onze vragen te stellen. Lucas wil namelijk later kindertekenaar worden. Toen we het hem vertelden stuiterde hij zowat het huis door, nu ja hij gilde en stuiterde ook écht het huis door.

Eigenlijk totaal niet in de planning passend, trok ik met Lucas naar de tekenacademie waar we vrolijk werden onthaald door een super lieve dame. Ik legde Lucas zijn situatie uit en ik zag dat ze het allemaal spannend vond om hem bij in de groep te hebben, maar ze wilde het heel graag een kans geven. Ze kon natuurlijk niet weigeren, ik bedoel maar… je moest het kind zien stuiteren van enthousiasme! Ze stelde voor dat Lucas ineens zou blijven… Euh wat?! 3 uur ineens daar blijven zonder enige voorbereiding?! Ik overliep even de planning in mijn hoofd en het kon eigenlijk net, we konden enkele dingen gemakkelijk al zonder hem doen en we zouden ruim op tijd zijn voor de leuke avond. Lucas was razend enthousiast dat hij mocht blijven. Toen ik hem dan ook 3 uur later ging ophalen, kreeg ik een razend enthousiast kind terug dat me smeekte om hem al in te schrijven. Ik laat hem nog maar eerst enkele proeflessen doen, zo krijgt de juf ook een zicht op de drukste momenten en kunnen we zo het rustigste lesmoment voor hem uitkiezen (er zijn drie momenten om uit te kiezen).

Daarna reden we door naar de vredefeesten in Sint-Niklaas… Nu ja, hoe dat afliep dat kan je hier lezen. Victor en Thibeau hadden wel een topavond gelukkig!

Zondag
Joeri zou wat bezetten in de kinderkamer en ik zou de andere kinderkamer en de zolder poetsen… De voormiddag werd uiteindelijk lui lekker genieten van de twee oudste jongens terwijl de twee jongste kinderen sliepen. Super gezellig samen ravotten. In de namiddag was er therapie voor de drie jongens (afwisselend) waarbij we intussentijd naar de speeltuin gingen telkens met de anderen.

Niet bepaald dus een drukke lesweeg maar hé, officieel is er nog maar 1 schooldag van het nieuwe schooljaar voorbij en wij hebben onze vijfde week al afgerond. We hebben al behoorlijk wat voorsprong op de ‘gebruikelijke’ jaarplanning die de scholen gebruiken dus we ademen gewoon rustig in en uit en ik hoop me vanaf nu weer fris genoeg te voelen om weer aan de slag te gaan. Ik hoop dat het wat lukt met al zeker twee dagen thuisbegeleiding en normaal gezien ook nog een dag waarin we even langst de huisarts moeten. Maar bon, ik zie het zitten, de kinderen zien het zitten dus we gaan er weer voor. Hopelijk kunnen we eindelijk het allerlaatste van ons thema zee afronden zodat we kunnen overgaan op het gekozen thema van Lucas ‘Het menselijk lichaam’. Ik ben benieuwd!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!