Ja echt! De herfst mag dan wel mijn favoriete seizoen zijn en hé, officieel is het nog geeneens herfst. Maar wat mis ik het zonnetje al! De regen stroomt met bakken uit de lucht en dat vlak nadat wij eindelijk wifi tot in onze tuin hebben! Een weekje hebben we er van kunnen profiteren en toen was het al voorbij met die luxe, ik kan dus al niet meer wachten tot we toch nog een nazomer krijgen. Ja, ik heb er het volste vertrouwen in dat we daar nog van gaan mogen genieten dit jaar.

Maar dus terug naar de kern van de zaak… Wifi in de tuin! Voor sommige onder jullie misschien raar, maar voor ons was het heel wat. Dankzij ons thuisonderwijs zitten wij van zodra het droog is buiten, vooral de kinderen dan. Ikzelf verhuis mee van zodra het aangenaam aanvoelt buiten en ik dus in een trui buiten kan zitten. Het nadeel was steeds dat ik mijn werk (de blog en webshop) niet buiten kon doen. Ook de kinderen konden geen Frans buiten oefenen of spelen en leren op kweetet. Of kijken naar schoolTV. Want al dit maakt gebruik van internet en zowel mijn laptop als hun tablets hebben geen mobiel internet en als ze dat wel zouden hebben, zou ons dat al snel fortuinen gaan kosten.

We waren al enige tijd op zoek naar een wifiversterker. De meningen waren er nogal over verdeeld en ook in speciaalzaken kregen we steeds verschillende meningen te horen. Wij als leeks moesten dus vertrouwen op wat anderen zeiden en blijkbaar kon niemand het eens worden over op welke manier wifi versterken nu het beste was. Daardoor bleven wij dus maar zonder wifi in de tuin zitten tot het moment dat ik de kans kreeg om een FRITZ!WLAN Repeater 1750E te testen. Ik ging graag op het aanbod in en al snel werd hij netjes thuis geleverd.

Toen begon het… Dat ding installeren… Ik had mijn gsm al in mijn zakken, klaar om onze noodlijn te bellen. Toch wilde ik dat niet te snel doen. Hij mag dan wel een vriend zijn en ons steeds uit de nood willen helpen, hij doet zoveel voor ons dat ik hem echt niet meer te snel wil en durf lastig vallen. Eerst zelf aan de slag. 2 minuten, zonder liegen! 2 minuten en hij was geïnstalleerd. Echt waar, je moest ons zien grijnzen naar elkaar dat we dat zo snel alleen voor elkaar hadden gekregen. Absurd gewoon natuurlijk. Wij als leken, zonder enige kennis van zaken hadden dat zo even gedaan alsof het niets was.

Meteen de tuin in met de tablet, gsm en zelfs de laptop. Ja, elk toestel moest dat even testen. De kinderen die normaal enkel binnen zitten om hun lessen op de computer of tablet te doen, die zaten vanaf dan enkel nog maar buiten. Op de trampoline, de klimtoren, liggend in het gras, … heerlijk! Ook ik trok al snel naar buiten met mijn laptop, wat is het ook heerlijk om gewoon buiten al je werk te kunnen doen!

En na een week genieten, was het al gedaan. Regen valt met bakken uit de lucht en we kunnen natuurlijk niet met electronica buiten gaan zitten in zo’n weer. Nu ja, ik had ook geen wifi op de wc en nu wel dus dat is ook weer handig toch? 😉
Maar eerlijk is eerlijk, ik mis het al dat de kinderen buiten kunnen leren in de zon. Het geeft zoveel meer rust dat ze buiten kunnen, ze hebben dan meer ruimte en zitten niet op elkaars nek. Als het dus even kan, laat die nazomer maar komen!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!