…zet een emmer onder het dak.

Leuk K3 liedje zou je denken. Minder leuk als het pure realiteit is. Zoals jullie eerder hier al konden lezen kochten wij een huis vol verborgen gebreken. Eentje daarvan was ons plat dak. Echter hadden niet de huisjesmelkers waar wij dit huis van kochten dit op hun geweten, maar diegene waar zij het van kochten wel. We twijfelen uiteraard niet aan het feit dat de huisjesmelkers hiervan zeker op de hoogte waren, maar dat zeiden ze ons natuurlijk niet. Kortom ons plat dak werd niet mee opgenomen in de rechtzaak en daar konden we dus ook geen vergoeding voor eisen, logisch. Van zodra we hiervan op de hoogte waren, hebben we dit ook zelf uit de rechtzaak laten halen. We zijn eerlijke mensen en laten geen mensen opdraaien voor iets dat zij niet fout hebben gedaan.

Het neemt de last niet weg. Daarnaast heb ik een super handige man, maar van daken leggen heeft ook hij geen kennis. Het werd dus elke keer weer uitgesteld, wat ook kon dankzij de opknapwerken die we uitvoerden intussentijd, tot dit jaar. De eerste regenval, eigenlijk nog in de zomer, zorgde voor een stortvloed aan water binnen. Water stroomde van de muren, liep tussen het hout van het valse plafond door recht naar beneden op de grond, kasten en aanrecht en elektrische toestellen kwamen in het water te staan. Na twee dagen regen hing ons valse plafond door van het water dat er in zat, stond onze laminaat en vals plafond vol blazen van het water en staan er twee kasten op instorten (oké eentje is vanbinnen al ingestort).

Ik was de wanhoop nabij. Wat als dit een hele winter zou aanhouden?! Wat met de gezondheid van de kinderen? Plots kregen we hulp aangeboden. Vrienden van ons wilde komen helpen en zouden familie van hen meebrengen. Ze hadden ze hun dak vernieuwd en konden ons dus perfect helpen. Ze konden al 1.5 week later hier zijn. Wij bekeken de financiële middelen want je hoeft dan misschien wel geen werkmensen te betalen, materiaal kost ook handen vol geld. Bon, eigenlijk was het niet van ‘kan het wel’. Het moest gewoon. We zochten ons suf en vonden gelukkig een bouwmaterialen firma die ons alles zo snel kon leveren. Alles als in twee nieuwe koepels, tridex, lijm voor de tridex, isolatie, afvoer, dampkapdoorvoer, …

Vorig weekend kropen op zaterdag drie mannen mijn dak op waaronder die van mezelf. 1 iemand die we al een beetje kende en dan nog iemand van hun familie die we ooit 1 keer op een feestje zagen en dus eigenlijk niet kenden. Wetende dat deze mensen op meer dan een uur rijden van ons wonen en ons zomaar even vrijwillig komen helpen… Dat doet wat met een mens. Ja, we zijn er toch behoorlijk van onder de indruk dat zelfs iemand ons komt helpen terwijl we volslagen vreemden zijn.
Ook zondag kwam 1 van hen terug om nog een paar uurtjes te helpen. Ons dak is nog niet helemaal af, maar daar zorgt mijn echtgenoot wel voor.

 

Joeri kruipt momenteel elke avond na zijn werk het dak op (als hij niet in de garage aan de slag moet voor de webshop). Zijn lange dagen op het werk, de drukke weekends, werken voor de webshop, renoveren in huis, ’s avonds nog heel wat huishouden omdat ik teveel last heb van mijn zwangerschapskwaaltjes, … hij doet het allemaal. Dat besef schoot me afgelopen maandag toch weer even heel erg hard te binnen toen hij om 1 uur ’s nachts in de zetel in slaap viel. Ik kroop dus snel achter mijn computer om hem toch even te verassen met een klein bedankje. Ik bestelde via Greetz een grote doos merci chocolaatjes en een kaartje voor hem. Niets speciaals of groots, dat hoeft ook niet. Gewoon om hem even te laten zien dat ik het waardeer wat hij doet. Om hem een hart onder de riem te steken zodat hij de moed niet opgeeft. Alles werd heel vlot geleverd, waar ik heel dankbaar voor ben want ik vrees dat Joeri stilaan de wanhoop nabij was. Het dak moet dan ook af voor het regent.

Ook via deze weg wil ik nog eens de helpende handen en mijn lieve wederhelft bedanken voor alles wat ze gedaan hebben voor ons. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen! Dank u, dank u, dank u!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!