Vandaag waren we uitgenodigd in technopolis voor de avant-première van de eerste 2 afleveringen van Lolly’s Weetjesschap. Lolly’s wie, wat hoe?!

Voor diegene die Lolly niet kennen… Lolly Lolbroek is de dochter van Lex Lolbroek welke uitvinder is. Sinds enige tijd kan je Lolly Lolbroek zien op Studio 100 TV. Lolly is een dolgekke meid die, doordat haar papa veel van huis is, haar zin kan doen samen met haar beste vrienden Kara en Marx. Het huis en de tuin van Lolly zijn een echte speeltuin en ze testen maar al te graag de uitvindingen van Lex Lolbroek uit met de meest grappige avonturen als gevolg.
Onze kinderen zijn er gek op, eerlijk gezegd was ik dat wat minder. Maar toegegeven, daar is nu wat verandering ingekomen.

Oktober is wetenschapsmaand bij Studio 100 TV en daarom komt de zender met een gloednieuwe reeks van Lolly Lolbroek, namelijk Lolly’s Weetjesschap. In Lolly’s Weetjesschap doen Lolly en haar papa Lex heel wat leuke experimenten en brengen ze heel wat leuke weetjes aan het licht. Kortom, eigenlijk een heel leerrijk programma.
Het leuke aan het programma is dat het eigenlijk heel leuke en makkelijke experimenten zijn die je ook gewoon thuis kan doen. Onze kinderen zien het in elk geval helemaal zitten om thuis volop te gaan experimenteren.

Zo ontdek je bijvoorbeeld waarom je slaap nodig hebt. Kan je eigenlijk teveel slapen? Hoe slapen dolfijnen? Hoe drinken bloemen?

Ja, ik ben overtuigd (vanuit ervaring) dat kinderen wel degelijk wat kunnen leren van naar tv te kijken (of op een tablet te spelen) en ik ga vanaf nu elke zaterdag wat rustiger kunnen starten aan mijn dag, want elke zaterdag vanaf 7 oktober 2017 om 7:55 uur zullen de spannende experimenten van Lolly en haar papa Lex te zien zijn op Studio 100 TV. Voor diegene die deze afleveringen zouden missen of voor wie gewoon twee keer wil kijken… Woensdag om 17 uur zijn er de herhalingen.

Na de avant-première mochten we ook zelf aan het experimenteren slaan. We mochten namelijk op ontdekkingstocht gaan in Technopolis en dat is natuurlijk iets dat we héél graag doen met onze kinderen. Het was alweer een tijdje geleden dat we er waren geweest, maar zelfs als dat niet zo was geweest, is het keer op keer de moeite. In Technopolis kunnen kinderen namelijk ontzettend veel leren en dat al spelend en daar zijn we natuurlijk ontzettende fan van.

Voor je Technopolis binnengaat, doe je een armbandje aan. Hiermee kan je je aan elk experiment aanmelden, de resultaten krijg je dan in je mailbox.

In Technopolis vindt je zowat alles dat met experimenteren te maken heeft en dat voor alle leeftijden. Zo speelden onze twee jongste kinderen urenlang in het kinder-doe-centrum. Daar kunnen kinderen van 4-8 jaar zich helemaal uitleven door bijvoorbeeld echt winkeltje te spelen er is namelijk een heuse supermarkt op kindermaat gemaakt. Daarbij vind je dan uiteraard allemaal leuke weetjes over voeding. Of reuzetanden poetsen, de lagen van het lichaam leren, in een echte ziekenwagen kruipen, een auto tanken, een iglo bouwen en nog veel en veel meer.

Zijn je kinderen wat ouder dan trek je gewoon naar alle uithoeken van het gebouw. Op bepaalde tijdstippen kan je er namelijk ook een heleboel demo’s vinden, zo woonden wij die van de kettingreactie bij. Onze jongens waren daar behoorlijk van onder de indruk. Rijden met een rolstoel, kijken hoe je lichaam werkt, ijzer laten dansen, fietsen op een kabel, je kracht meten, energie opwekken, … De lijst is eindeloos en je kan er makkelijk een hele dag rond wandelen. Oh ja, misschien niet onbelangrijk… Reserve kledij in de auto leggen. Er is ook een waterzone waar je volop kan experimenteren en ja kinderen zijn nu éénmaal kinderen. Die moeten natuurlijk doorweekt naar huis.

Wij hebben er ’s middags ook gegeten en die prijs bleek nog goed mee te vallen.

En als je dan thuis komt en denkt alles wel te hebben gezien, getest en geleerd dan heb je de site van Technopolis nog niet bekeken. Ook op de website staan tal van proefjes die je thuis kan uittesten. Voor de thuisonderwijzers onder ons… Bekijk zeker het onderdeel voor scholen want daar vind je een schat aan educatief materiaal zowel voor kleuter en lager als voor secundair.

Nu ja, ik kan er wel uren over doorgaan. Ik vind Technopolis echt geweldig zowel als mama en thuisonderwijzer, maar ook als het kind in mezelf want ik vind het experimenteren ook gewoon leuk en leer er nog elke keer wat bij.

Eigenlijk was het weer zo’n dag waarbij foto’s zoveel meer zeggen dan woorden… Alleen ontzettend jammer dat mijn gsm het die dag liet afweten en we het dus met de ‘niet zo goede’ camera van mijn wederhelft moesten doen.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!