Mensen kunnen het natuurlijk niet nalaten, maar de voorbije week kreeg ik toch wel behoorlijk wat vragen die regelmatig terug kwamen betreffende deze zwangerschap. En ja, sommige daarvan waren héél ergerlijk, andere dan weer uit bezorgdheid of oprechte interesse. Bij deze dus een antwoord op al die vragen.

1. Oh, zwanger? Proficiat! Wacht… De hoeveelste is dat nu al?
De vijfde…

2. Euhm, dat was dan toch niet gepland?!
Geen idee of het een vraag was, maar nee deze keer niet en dat zijn eigenlijk jou zaken niet. En wat als dat nu wel zo zou zijn (zoals ik wel vaker zie in mijn omgeving)? Moet jij er voor zorgen en ze groot brengen?

3. Hoeveel kindergeld krijgen jullie wel niet?!
Ten eerste zijn dat jou zaken niet. Ten tweede hebben we kinderen met extra zorg die extra kindergeld krijgen en nee daar betalen we heus niet al hun hulpmiddelen en therapie van, heel misschien 20% van die kosten, héél misschien hé. Ten derde kan ik je met zekerheid zeggen dat we van dat kindergeld zeker niet onze kinderen kunnen onderhouden. Daarom gaat mijn man ook werken en hebben we een eigen zaak waarvoor we kei hard werken.

4. Dan ga je er deze keer toch wel denifinief mee stoppen en wat aan laten doen?
Al krijg ik er 27…

5. Mag dat wel?
Oké, deze vraag komt veelal uit bezorgheid en die snap ik ook. Ik heb inmiddels 4 keizersnedes gehad en algemeen wordt gezegt dat het na 3 gedaan is. Echter moet je maar eens vragen aan menig gynaecoloog waarom. Ja, de risico’s worden elke keer wat groter, daar is ook mijn gynaecoloog heel eerlijk in. Toch kijkt mijn gynaecoloog van persoon tot persoon en van keizersnede tot keizersnede. Na mijn tweede begon mijn litteken te scheuren tijdens de keizersnede. Toen kreeg ik echt een no go voor een volgende en logisch, maar mijn kinderwens was niet voltooid. Samen met mijn nieuwe gynaecoloog (vorige stopte, zelfde praktijk en dus ook gewoon met mijn dossier waar dat in rode vette letters stond) besprak ik de opties. Hij is sowieso geen fan van zomaar te zeggen ‘Nee, je mag niet meer.’ Hij geeft wel degelijk onderbouwd advies.

Victor werd uiteindelijk gehaald aan 36w4d en dus randprematuur. Toen bleek echter alles zo tiptop in orde te zijn dat ik voor een vierde mocht en ja ook die was in orde aan ruim 38 weken. Tijdens de keizersnede zelf zei de gynaecoloog al ‘Zal ik een rits plaatsen voor de volgende?’. De risico’s worden groter, maar zoals mijn gynaecoloog het zegt ‘Het is een berekent en gecontroleert risico.’ Wil dat daarom zeggen dat ook jij zomaar even 5 keizersnedes mag krijgen? Nee! Bespreek dit met je arts. In mijn geval kan ik dus op de vraag ‘Mag dat wel?’ met een gerust hart antwoorden ‘Ja, ik mag dat.’

6. Ga je dan nog altijd thuisonderwijs geven?
Ik ben begin mei uitgerekend, ik wist eind augustus dat ik zwanger was. Ja, het heeft ons hier even aan het twijfelen gezet maar hé… zoals jullie kunnen lezen geven we hier nog steeds thuisonderwijs en als ons dat lukt tot eind augustus 2018 dan lukt ons dat het schooljaar erna zeker ook nog. Maar jullie weten dat wij hier regelmatig de boel evalueren en dus niets vast staat. Voor nu, gaan we dus gewoon lekker door.

7. Gaan jullie dan verhuizen?
Wat grappig dat super veel mensen meteen denken dat we gaan verhuizen. We wonen inderdaad in een klein rijhuisje met een gevelbreedte van 5 meter dat overigens maar (sinds kort) 3 slaapkamers telt, maar hé… We hebben geen sponsor, ezeltje dat geld **** of een geldboom in de tuin dus jammer genoeg zullen we het met ons rijhuisje moeten doen. Komt helemaal goed! Wij sparen rustig verder om hopelijk ooit wat groter te gaan wonen. Toch een gulle sponsor die dit leest, we willen wel verhuizen hoor 😉

8. Wat zeggen de jongens er van?
Lucas was eerst niet blij, maar nu  hij weet dat hij peter mag worden is hij echt in de wolken. Thibeau die wil dan meteen 7 kinderen in huis. De andere twee snappen er nog niet veel van. Ondertussen kijken we er in elk geval er allemaal vol verwachting naar uit.

9. Hoeveel zitten er daar in?!
1 en dat heb ik laten dubbelchecken. Mijn buik zet inderdaad gi-gan-tisch hard uit deze keer. Ik lijk wel 6 maand ipv 3 maand zwanger toch is dat vragen echt een no go mensen!

10. Hoe doe je dat toch?!
Euhm… Baby’s maken? Dat weet je vast zelf wel niet?
Of bedoel je de boel blijven rond draaien als in vrijwilligerswerk, bloggen, thuisonderwijs, opvoeden, webshop, huishouden, …? Jah, dat doe ik gewoon. Ik heb een man die het meeste van het huishouden op zich neemt. De blog valt jammer genoeg af en toe stil. Thuisonderwijs dat gaat zoals steeds met vallen en opstaand. Opvoeden, naaah dat doen de kinderen zelf wel. Nee serieus, ik doe het gewoon. Hoe? Tsjah, gewoon doen. Geen uitleg voor eigenlijk… Ik ben blij met mijn fantastische gezin dat ik het niet alleen hoef te doen in elk geval. Ik heb een ‘nieuwe’ man en behulpzame kinderen, heerlijk toch?

*Uitgelichte foto van pixabay.com

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!