Wij knutselden een hele tijd terug een herfstboom en daar kreeg ik zoveel leuke reacties op dat ik onze werkwijze graag met jullie deel.

Wat heb je nodig?
– Karton
– Verf + borstels
– Gekleurd papier in herfstkleuren
– Lijm
– Schaar
– Lijmpistool

Aan de slag!
Eerst knip je uit het karton drie circkels. Twee daarvan moeten even groot zijn (voor de kruin van de boom), de andere iets groter, deze zal dienen als ondergrond. Ook knip je de stam uit, uit karton. Het makkelijskte is om hem te maken in  geheel (spiegelbeeld aan elkaar) en na het schilderen dubbel te plooien in het midden.

Vervolgens schilder je de stam, kruin en ondergrond in de kleuren die je zelf leuk vindt. Terwijl de verf droogt kan je al verder met het betere knipwerk. Knip het gekleurde papier in dunne stroken. Enkele stroken verknip je tot hele kleine stukjes. Van de andere strookjes maak je rondjes door de uiteinden aan elkaar vast te kleven met lijm.

Als de verf droog is kan je de boom in elkaar gaan zetten. Plooi de stam dubbel en bevestig hem met behulp van het lijmpistool op de ondergrond. Wij deden ook een beetje lijm bovenaan (aan de plooilijn) zodat het daar wat platter werd allemaal. Daarna kleef je aan elke kant een cirkel die je maakte voor de kruin. Als je hiermee klaar bent kan je de boom gaan afwerken. Kleef de kleine snippers op de ondergrond, dit zijn de gevallen blaadjes. Vervolgens kleef je de rondjes die je van de stroken maakten vast aan de kruin van de boom. Dit kan allemaal weer met gewone lijm.

Klaar? Geef de boom een mooi plaatsje in de herfsthoek, op je kamer of gewoon in de living.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!