Vorig weekend opende De Spiekpietjes expo weer in Fort Napoleon te Oostende en wij waren er dit jaar bij. We stonden heel erg vroeg op, ja voor ons is half 7 echt een onmenselijk uur 😉 en trokken richting Oostende waar een ontbijt op ons stond te wachten. De kinderen waren razend enthousiast want Sofie en de rest van het gezin zou er ook zijn. Lucas had al snel uitgemaakt dat hij naast Abel zou zitten tijdens het ontbijt. Ja, we wonen niet naast elkaar maar vriendjes zijn het wel.

Aangekomen werden we vriendelijk ontvangen en konden we meteen aan het ontbijt starten, ideaal want honger hadden we inmiddels wel. We lieten het ons smaken en babbelden ondertussen bij met Bram en Sofie. Daarna konden we aan De Spiekpietjes expo beginnen. We kregen een audiofoon ter beschikking en konden aan de expo beginnen. We ontdekten wat die Spiekpietjes nu eigenlijk zo’n heel jaar lang uitspoken. Prachtig geschilderde prenten met het verhaal erbij. De kinderen luisterden aandachtig naar het verhaal en schoven vlotjes van prent naar prent door. Hier en daar stonden ook super leuke hoekjes waar de kinderen konden tekenen, echt heel leuk en zeker ook voldoende materiaal (dat durft al eens een pijnpunt te zijn maar hier zeker niet, integendeel).

 

 

Nadat we het verhaal hadden beluisterd trokken we met ons gezin naar beneden waar een heus hindernissenparcours stond opgesteld. We kregen een begeleidend papier erbij zodat duidelijk was wat je moest doen. Kruipen over daken, door een schoorsteen en over houtstapels, schoentjes proper maken op het propere-schoentjes-parcours want een echt Spiekpietje laat geen sporen na en tenslotte pakjes door schoorstenen gooien. De kinderen vonden het fantastisch leuk zowel onze jongste als onze oudste. Na het parcours kregen ze dan ook hun welverdiende Spiekpietjesdiploma waar ze natuurlijk ontzettend trots op zijn.

 

 

We besloten nog even de route van het Fort zelf verder te volgen, iets wat de meeste anderen niet deden, wij konden het niet laten. We waren er toch en hé, we zijn toch thuisonderwijzers niet? We bekeken een heel mooie gang met historische prenten en belanden zelfs op het dak van het Fort. Wat een uitzicht! Werkelijk prachtig! We hebben heel veel nog niet gezien en willen dus zeker buiten de expo nog een keertje teruggaan om Fort Napoleon zelf te bezoeken, echt de moeite. Ja, wij houden wel van een stukje geschiedenis en cultuur.

 

Er is tijdens de expo overigens ook een leuk shopje waar je de boeken van De Spiekpietjes kan kopen of een echte Spiekpietjesknuffel.

Wil je ook de prachtige expo met het leuke hindernissenparcours gaan bezoeken? Dan kan dat nog tot en met 6 december 2017 op woendagnamiddag tussen 13 en 17 uur en op zaterdag, zondag, elke feestdag en de hele herfstvakantie van 10 tot 17 uur.

De expo is niet gratis. Volwassenen betalen 8 euro, kinderen tussen 3 en 12 jaar betalen 4 euro, jonger dan 3 jaar is gratis. Je bent er zeker geen hele dag kwijt, maar je kan er een super leuke daguitstap van maken in combinatie met Explora of een dagje strand, beiden liggen er namelijk op wandelafstand van.

Alle informatie kan je ook terugvinden op de website van visit Oostende zelf. Je kan er ook nog andere leuke dingen vinden om te combineren met De Spiekpietjes expo om er zo een geslaagde daguitstap van te maken.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!