Eigenlijk wilde ik deze blog al 1.5 maand geleden schrijven, maar toen ging schrijven me dus niet zo goed af. Nu weer wel en blik ik toch nog graag even terug.

Deze maand wordt Charlotte alweer 2 jaar. 2 jaar met een dochter in huis nadat ik eerst gezegend werd met 3 zoons. En iedereen maar zeggen en blijven zeggen dat ze haar mannetje zal moeten staan bij die broers. Wel, ik kan jullie geruststellen… Dat is niet nodig. De jongens kunnen maar beter goed opletten voor die kleine meid.

Ze is heeft de lengte van een kindje van 10 maanden, maar de stembanden van een puberend meisje van 14 jaar dat niet tot 1 uur ’s nachts naar die ene fuif mag gaan waar ze naartoe wil.
Raak ze niet aan als ze dat niet wil want voor je het weet hou jij er een blauwe plek aan over.
Als deze jongedame iets wil dan gaat ze er ten volle voor.
Ze kan nog niet praten zoals de meeste leeftijdsgenootjes, niets nieuws natuurlijk, na 3 kinderen met een niet normaal lopende taalontwikkeling, het me verbaasd als die vierde dat wel normaal zou gaan doen. Maar wat kan ze zingen! Natuurlijk niet met woorden, maar op haar eigen schattige manier.
Vertel je haar iets dan rolt ze zo hard met haar ogen dat je bang bent dat ze er uit gaan vallen om dan een seconde later haar eigen lach niet meer te kunnen inhouden.
Lachen… Dat kan ze als geen ander. Kijk naar haar en ze lacht zich een breuk. Kriebelen, in de lucht gooien, rollebollen, samen spelen, … alles is goed genoeg om een gigantische lach te ontketenen waar je spontaan van gaat meelachen.

Maar Charlotte kreeg tot nu toe ook het langste borstvoeding van al onze kinderen. Stiekem hoopte ik eindelijk die WHO-norm van 2 jaar eens te halen, maar dat mocht niet zijn. Ze dronk nooit echt veel maar sinds haar 18 maanden dronk ze enkel nog een keertje voor het slapen gaan. Heerlijk indommelen bij mij aan de borst. Dat was nog ons momentje. Maar zij wist sneller dan ik dat ik zwanger was want al snel begon ze steeds vaker te weigeren en op een dag na haalde ik met haar 22 maanden borstvoeding. Plots duwde ze me weg en wilde ze Victor zijn fles water hebben. Vanaf dat moment werd er een fles voor haar op de kamer gezet en ja hoor, deze mama had afgedaan.

En toen kon ze een week en half geleden plots niet slapen. Ze huilde en huilde maar en we wisten niet wat er aan de hand was. Ze trok de hele tijd aan mijn T-shirt en plots wist ik het, ze wilde drinken of eerder, gewoon héél dicht bij mij zijn. Ik bood haar de borst aan, maar na een maand was ze het al helemaal verleerd en kreeg ze er niets uit. Maar het huilen stopte wel. Ze had er de grootste lol in. De avond erna probeerde ze nog eens, maar daarna stopte het weer.

Charlotte 22 maanden borstvoeding geven was niet altijd een pretje. Zoals ik hierboven net schreef, het is een pittige dame en dat was ook zo tijdens de voedingen. Ze was nog geen jaar, als ze al niet meer buitenshuis dronk. Nu ja, eigenlijk na een paar maanden wilde ze dat al niet meer, zelfs niet toen ze nog geen vaste voeding kreeg maar bij echte honger gaf ze zich toch over. Ik had gelukkig niet zoveel problemen als bij Victor, ik wist nu ook veel beter wat ik deed natuurlijk. Ik had wel eens een borstontsteking maar in vergelijking met mijn lieve pittige dochter haar tandjes kan ik zeggen dat ik toch liever voor die ontsteking kies. Oké niet echt natuurlijk, maar wat een scherpe tanden heeft ze seg! Victor beet ooit 1 keer en daarna nooit meer. Charlotte vond het gewoon grappig mij auw te horen roepen en het leek wel alsof ze me in mijn gezicht zat uit te lachen. Was ze me niet aan het bijten dan trok ze van links naar rechts als een ware acrobaat. Rustig voeden zat er bij haar echt niet in. En toch heb ik genoten van elk moment. Apetrots dat we 22 maanden hebben gehaald.

En we maken ons nu weer klaar voor een nieuwe baby die opnieuw borstvoeding zal krijgen. Misschien haal ik deze keer de WHO-norm wel of er moest natuurlijk een zesde baby een stokje voor steken. Haha, nee grapje, dit is echt wel de laatste hoor. Ik bedoel maar, ik heb mijn punt wel gemaakt toch dat we niet doorgingen tot we een meisje hadden? 😉

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!