Onze kinderen doen hobby’s en met het jaar worden dat er meer en wat een geregel wordt me dat seg! Dit jaar doen er nog maar 2 van de 4 een hobby, vorig jaar deed Victor ook nog multimove maar door de grootte van de nieuwe groepen hebben we dat moeten stopzetten voor hem. Nu enkel de twee oudste nog. Dat enkel de twee oudste nog hobby’s doen, wil niet zeggen dat het dan rustiger is. Ik ben dan nu wel op woensdagnamiddag thuis, maar daar is dan ook wel alles mee gezegd.

Maandag en woensdag atletiek
Thibeau doet atletiek. ‘Hoe Thibeau en Lucas dan?!’  hoor ik sommige onder jullie denken, want ja ik schreef nog wel een blog over zijn geweldige talent voor atletiek. De atletiek is en blijft een gewone groep en geen aangepaste auti-werking. In eerste instantie leek dat goed te gaan maar al snel zagen we dat het toch wat teveel was voor Lucas. Tics kwamen op, hij viel steeds vaker, hij ging over al zijn grenzen. De dame waar ze therapie bij volgen (en tevens onze vrijwilliger vanuit de thuisbegeleiding) kwam met een Hachiko vzw hond mee begeleiden en dat had zijn effect, véél effect. Jammer genoeg kan dat natuurlijk niet elke week en Lucas zou snel afhankelijk er van worden. Wij hebben geen therapiehond en dus zou het ook al snel wat centen gaan kosten als ze elke week op en af zou moeten komen en 1.5 uur aanwezig zijn. Niet haalbaar dus. Daarnaast is het daar ook elke training een andere trainer en Lucas zou training hebben op maandag en vrijdag en vrijdag is het voetbal dus zouden we 100% betalen voor 50% trainingen. Dure grap natuurlijk. Lucas besloot al snel zelf dat hij er mee wilde stoppen en Thibeau besloot dan dat hij wel wilde gaan.

Voor Thibeau is het een succes. Hij is perfectionistisch en dat zie je in zijn manier van trainen, maar hij heeft vriendjes, leeft zich uit en leert ontzettend veel bij. Hij gaat met een lach en is boos als hij niet kan gaan. Na de training is hij moe, maar voldaan en vertelt hij volop over de training. We kunnen ondertussen zelf naar de bibliotheek gaan en hoeven dus niet meer de hele training aan de kant te blijven staan! Super voorruitgang!

Hij liep overigens zelfs al zijn eerste wedstrijd! Daarover kan je alles hier lezen

Donderdag zwemmen
Oké, eigenlijk tel ik deze mee maar eerlijk? Dit schooljaar zijn we nog niet 1 keer in het zwembad geraakt. Dokterbezoeken ’s avonds kunnen enkel op donderdag, gynaecoloog bezoeken net zo, toch een avond extra handgemaakte artikelen moeten maken voor de shop, jah ook op donderdag want mijn man wil graag mee naar de hobby’s van de kinderen wat sowieso al niet altijd mogelijk is. Hij is weinig thuis en die schare tijd is dus héél kostbaar. Hij staat dan ook het liefst aan de zijlijn zijn kinderen aan te moedigen. Maar er moet verandering in komen! Lucas kan inmiddels zwemmen, dat is wel duidelijk. Nu Thibeau en de kleintjes nog. Hoge tijd dus om alles weer op te pakken al vermoed ik dat we dat pas na Kerstmis weer zullen doen. Ik heb namelijk dringend een nieuw badpak nodig met die babybuik en we gaan hier nog een behoorlijk zware tijd tegemoed. Maar, het komt er weer aan. Dat moet! Daarvoor genieten we te hard van deze gezinstijd en leren zwemmen vinden we nu éénmaal belangrijk.

Vrijdag auti-voetbal
Jup, ook dit jaar staan ze weer op het veld. Voor het twee seizoen op rij staan ze in hun blauw-gele kledij op het veld of nee, eentje in blauw-geel, de andere in het zwart. Ja, een keeper heeft zijn eigen tenue. Ze hebben er hun vriendjes, beste vriendjes zelfs waar ze mee afspreken en gaan echt héél graag. De trainingen zijn dan ook super net als de trainers. Njah, over de auti-voetbal kan ik niet veel meer zeggen dan dat ik zo ontzettend dankbaar ben dat het bestaat en onze jongens er zich zo thuis voelen.

Zaterdag tekenacademie
Terwijl Lucas nog oefentrainingen atletiek deed, verraste ik hem ook met een oefenmoment tekenacademie. Hij was héél blij toen hij daar achter kwam. De eerste keer dat we gewoon even gingen kijken en informeren bij de juf of die het wel zag zitten gezien de extra zorgen, mocht hij al meteen blijven. Onze agenda die dag zat propvol maar we smeten hem overhoop zodat Lucas gewoon kon blijven. Zonder materiaal zonder iets hoppa, weg was hij en ik ging zonder zoon naar huis. Je moest hem zien stralen achteraf. Ja, de tekenacademie was een schot in de roos. Hij maakte er direct een vriendinnetje en zijn mond staat er niet over stil. En als wij nu thuis knutselen dan gaat het over oppervlakteborstels en van die dingen en dan sta ik mijn zoon aan te kijken alsof hij van Mars komt en leert hij me nieuwe dingen.

En wat kan je nu winnen Kimberley?
Zoveel hobby’s wil ook zeggen veel sportkledij, sportflessen, sportschoenen, sportjassen, sporttassen tekenmateriaal, … allemaal dingen die mee moeten naar overal. Het ergste van al, op de voetbal hebben die dus allemaal dezelfde tenue! En ondanks dat er op de atletiek geen vaste tenue is, lijkt iedereen wel verslaafd te zijn aan decathlon die blijkbaar maar 1 soort kledij verkoopt. Nu ja, dat is natuurlijk niet zo maar zo lijkt het wel. En op de tekenacademie heeft iedereen hetzelfde materiaal! Echt mensen, het is vreselijk! Dan smijten die kinderen dat daar op een hoop en hoppa begin maar eens te raden welke kledij, schilderspullen, fles, … van jouw kind is.

Als mamablogger kreeg ik op De Mom Blog Awards een flyer waarbij ik een setje naamlabels mocht laten maken bij mynametags. Ja, moet ik zeggen dat ik geen seconde heb getwijfeld om deze aan te vragen? Ik was heel benieuwd naar de kwaliteit, ik heb namelijk wel van die stickertjes van een ander merk maar echt die laten vreselijk snel los in de was/afwas. Ik maakte labels met gewoon onze familienaam op en mijn telefoonnummer. Wel zo handig dacht ik. Ik kon ook nog kiezen voor een leuk figuurtje er bij. De kinderen wilden héél graag een voetbal, Thibeau wilde er oranje op en Lucas graag iets blauw. Bon, ik ging aan de slag en wauw wat een mogelijkheden! De eisen van de kinderen inwilligen was duidelijk geen probleem.

Ik stuurde alles door en hoppa 2 dagen later vielen ze al op de mat! Ja, van snelle service ben ik wel fan. Ik kleefde ze meteen in alle sportkledij en op hun hobbyspullen en ging wassen en afwassen. Ja, zo ben ik dan weer hé. Dat moet hier wel degelijk getest worden voor ik het hier gaan aanprijzen aan jullie. Test geslaagd! Alles blijft kleven en ik ben dus héél enthousiast.

Het leuke is dat ik jullie mee enthousiast mag maken. Ik mag namelijk 1 set van 56 gekleurde naamlabels weggeven. Uiteraard kan je deze helemaal zelf personaliseren. Wat je er opzet kies je dan ook helemaal zelf. Zo heb ik namelijk nog een setje liggen met gewoon allemaal leuke woorden op (was een staaltje) wat ook heel erg leuk is.

Wat je moet doen?
Eenvoudig, even onder dit artikel reageren met waarvoor jij de naamlabels wil gaan gebruiken en op 16 november loot ik een winnaar uit. Zorg je wel dat je een geldig mailadres invult zodat ik de winnaar ook persoonlijk kan contacteren?

Veel succes alvast!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!