Dit jaar bestaat Vtech 25 jaar en dat mag iedereen geweten hebben. Ze deden heel wat leuke acties en daar hoort ook de bloghop bij. 25 bloggers, 25 reviews en 25 winacties. Ze zijn gestart op 1 november en nu is het aan mij.

Ik mocht namelijk het Magibook gaan testen en daar was ik heel erg blij mee want zoals jullie hier al konden lezen, stond deze op ons feestdagenlijstje.

Ik moet zeggen dat ik altijd sceptisch ben ten opzichte van zulke producten. We hadden in het verleden al verschillende producten die educatief beloofden te zijn en dan heel erg teleurstellend waren. Hoe leuk ik hem er ook vond uitzien, ik probeerde toch mijn verwachtingen niet te hoog te leggen.

Toen de doos aan kwam was ik al meteen enthousiast. Mooie verpakking en lekker groot. Materiaal voor kleuters moet bij mij toch echt wel groot genoeg in gebruik zijn en toch weer niet te groot, want er moeten nog 3 kinderen aan onze tafel zitten. Het formaat van magibook is ideaal om een kind mee aan de slag te laten gaan en als ouder toch nog fijn mee te kunnen kijken zonder je kind te storen. Het magibook wordt tevens geleverd met 1 boekje namelijk ‘Een dag uit het dagelijks leven’. Met die boekje kan je meteen aan de slag gaan.

Je plaats het boekje in het magibook en klikt het vast. Dit kunnen de kinderen al heel snel zelf, want het moet niet perfect op zijn plek zitten. Groot pluspunt vind ik dat, speelgoed waar ze volledig zelfstandig mee aan de slag kunnen heeft bij mij altijd een grote stap voor. Elk boekje bevat verschillende functies zoals niveau 1 om een activiteit te starten, niveau 2 voor wat meer uitdagendere activiteiten, een hulpfunctie of als je op een bepaalde pagina in het boekje wil stoppen dan druk je op de stoppen functie. 4 eenoudige functie die je op elke bladzijde terug kan vinden.

Eens het boekje op zijn plek zit, zet je het magibook aan en kan je beginnen. Je zet hem eenvoudigweg aan met een druk op de knop en regelt makkelijk zelf het volume. Je neemt de pen en drukt zachtjes op het prentje. Vanaf nu kan je echt gaan spelend leren. Zo zijn er zoekspelletjes waarbij je naar de uitleg moet luisteren en op de juiste plek moet drukken, wordt er uitleg gegeven over bepaalde dingen, liedje en vragen over de seizoenen, onthoudspelletjes, creatieve spelletjes met stickers, weetjes over dieren,  muziek, dagelijkse zaken als delen en interesse tonen in elkaar worden aangebracht en nog veel meer.

Het magibook wordt hier echt continu uitegehaald. Ik vind ze er mee op de grond, in de zetel of aan tafel. Victor vindt het geweldig om er mee aan de slag te gaan terwijl zijn broers bezig zijn met hun lessen.

Dit was natuurlijk het boekje voor kindjes van 2-5 jaar en daar amuseren onze peuter en kleuter zich echt heel erg lang mee. Ik was meteen verkocht aan het systeem dat ik de 4 andere boekjes die je apart kan kopen ook bestelde voor de feestdagen.
Zo heb je nog in niveau 1 voor kinderen 2-5 jaar:
– Op avontuur met vormen en kleuren
– Cijfers ontdekken met Scout en Violet

In niveau 2 voor kinderen van 4-6 jaar:
– Maak kennis met de wetenschap
– De eerste schooldag, ja als thuisonderwijzer kocht ik ook deze omdat er bijvoorbeeld vreemde talen en de dagen van de week bij aan bod komen.

Ik heb de boekjes alvast bekeken toen de kinderen sliepen en ik weet nu al héél zeker dat ook de twee oudste jongens hier nog heel wat plezier aan gaan beleven en er zelf ook nog echt wat van gaan opsteken ook.

Oh ja, en naast al dit enthousiasme ben ik ook gewoon fan van hoe het is vormgegeven. Onze twee oudste hebben op verplaatsing hun e-reader, tablet of ja zelfs hun allereerste storio van Vtech die ze jaren geleden kregen nog. Onze jongste zoon wil natuurlijk ook stilaan wel zo iets hebben voor op verplaatsing en hij neemt nu steeds het Magibook mee. Het lijkt toegevouwen eigenlijk een koffertje met super handig handvat en voor ons heel belangrijk, je kan er een hoofdtelefoon op aansluiten! Ik kan je verzekeren als al die jongens samen op iets aan het spelen zijn dat geluid maakt dat je heel blij bent als je er een hoofdtelefoon kan op aansluiten.

Magibook, sorry dat ik mijn verwachtingen zo laag had gelegd, je had de hoge verwachtingen ook helemaal ingelost. Het is verrassend educatief en het is speels, het past dus perfect in het concept van spelend leren waar ik helemaal fan van ben en daar wil ik jullie graag mee van laten genieten.

Ik mag namelijk van Vtech namelijk een Magibook weg geven en voor het geval het nog niet duidelijk moest zijn… Als je een kind tussen 2 en 6 jaar hebt, dit is hét kerstgeschenk dat je nog niet had en waar je zeker geen spijt van zal krijgen.

Wat je moet doen?
– Reageer onder deze blog dat je graag kans maakt en voor wie je graag kans wil maken op dit Magibook. Zorg dat je reageert met een geldig e-mailadres zodat ik je kan contacteren.
– Volg ons op instagram en/of facebook, niet verplicht uiteraard maar we vinden het wel heel erg fijn.
De winnaar wordt bekend gemaakt op 25 november zowel hier op de blog als via mail.

Oh, vergeten jullie trouwens niet verder te hoppen naar Mary-Lou van mamaloublogt.nl? Daar staat morgen een nieuwe winactie klaar, oh en sowieso is het een enorme aanrader die blog. Ze deelt bijvoorbeeld dezelfde passie voor dragen als ik.

*Deze blog kwam er in samenwerking met Vtech, maar dit verandert niets aan ons enthousiasme over dit product. Ik blog steeds in alle eerlijkheid.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!