Een jongen of meisje? Wij weten het inmiddels en op facebook en instagram hebben er heel wat mensen lustig op los gestemd bij de vraag welke kleur de lichtjes zouden hebben op bovenstaande foto. De stemmen gingen wat gelijk op en heel wat mensen kennen me beter dan ik zou denken en gokten op groen, oranje of paars omdat deze mama niet zo houdt van stereotype dingen en al zeker niet van roze. Iemand zei bij haar gok dan ook heel letterlijk ‘Jij zou nooit roze lichtjes kopen.’

Eerst even over wat wij als gezin graag als voorkeur hadden…
Ik moet eerlijk zeggen dat zowel mijn man als ik nooit een voorkeur hebben gehad. Bij de tweede hadden we zo iets van ‘Een meisje zou leuk zijn, maar eigenlijk maakt het niet uit.’ en bij drie en vier kon het ons eigenlijk niet meer zoveel schelen. Gezond is het belangrijkste. Groot was mijn verbazing dan ook dat ik van bij het begin en eigenlijk ervoor al een héél sterke voorkeur had. Ja, ik ben ook maar een mens. Ook mijn man had deze keer een voorkeur.

Beiden wilden we heel graag een meisje (en blijkbaar heel veel mensen met ons). De reden waarom de meeste mensen ons een meisje gunnen is omwillen van Charlotte. Laat dat nu net de minste belangrijke reden voor ons zijn geweest. Praktisch waren er heel wat voordelen aan een meisje… Alle jongenskledij is na drie kinderen echt wel om weg te smijten en van Charlotte konden we dan op z’n minst nu beginnen bijhouden voor de volgende. Ook hebben we maar 2 kinderkamers en dus 3-2 zou net iets handiger op te delen zijn dan 4-1. En ja, mijn man heeft bij een dochter echt wel dat extra beschermende gevoel, dat heb ik dan weer niet. Charlotte staat namelijk echt wel haar mannetje en is een serieus pittig ding.

Uiteraard zouden we even blij zijn met een jongen. Gezond blijft toch echt wel het belangrijkste, maar zoals ik zei… We zijn ook maar mensen en dat gevoel kan je niet ontkennen.

En de kinderen dan?
Victor en Charlotte snappen er helemaal niets van. Ze hebben zelf een baby in de buiken en hebben totaal geen idee van wat er gaat komen, laat staan dat ze een voorkeur voor een broer of zus zouden hebben.

Lucas en Thibeau daarentegen hadden wel een voorkeur. Thibeau vindt jongens gewoon leuker en Lucas die hoorde ons praten over de praktische dingen en  besloot dat het een meisje moest zijn, zo zou hij ook op dezelfde kamer kunnen blijven slapen na de renovaties van de kinderkamers.

Vorige week woensdag mochten we naar de gynaecoloog, op de kop 16 weken.
Ja, en als die baby zou meewerken zouden we ook het geslacht zien op deze echo. Ik ben er inmiddels vrij nuchter in. De drie jongens hielden hun benen helemaal toe tot aan 20 weken, groot was dan ook de verrassing toen we het bij Charlotte aan 16 weken wisten. Ik ging er dus niet zomaar vanuit dat we het geslacht zouden zien.

Daar we geen nipt en/of tripple test lieten doen, vraagt onze gynaecoloog of we wel een echo willen. Ja, natuurlijk. Het is niet omdat we bewust kiezen om geen extra testen te doen, we niet graag naar ons baby kijken om te zien of alles oké is en vooral… Dat geslacht willen we natuurlijk ook wel graag weten.

Grapjas als onze gynaecoloog is begon hij met de lengte, hoofdomtrek, checken of er hersenen zijn, toonde ons dat er geen gespleten bovenlip is, liet het hartje horen, … Allemaal op zijn tijd terwijl wij ongeduldig waren natuurlijk. En hij er maar mee lachen 😉 Opgelucht dat alles oké is zakt hij af ‘Ik weet wat het wordt.’ Hij laat ons kijken en gokken en ik gok op een meisje. Die sterke voorkeur zal dat vast beïnvloed hebben.

En toen bleek ik er naast te zitten. We krijgen namelijk een vierde geweldige zoon. En ja, ook daar kwam het menselijke naar boven. Ik was teleurgesteld en daar was/ben ik zo boos voor op mezelf. Maar elke keer echode de gynaecoloog zijn stem in mijn hoofd over dat alles oké is. Uiteindelijk ben ik opgelucht, net als iedereen in ons gezin. Lucas was heel bang dat hij nu geen eigen plekje zou krijgen, maar nadat we hem duidelijk hebben gemaakt dat hij dat sowieso krijgt, is ook hij helemaal blij met een nieuwe broer. En Charlotte? Daar moet niemand zich zorgen over maken, die moet enkel bang zijn als ze met haar eerste lief thuis komt en er een rij broers staat om te keuren 😉

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!

14 Reacties

 1. Ach joh, het kan nog alle kanten op :P… Collega van manlief zou een meisje krijgen. Je raadt het al: Hele kamer knalrose, groot feest, alles ingericht op meisje… Bij de geboorte ‘gefeliciteerd met jullie zoon!’ Ze waren helemaal in shock. Ze hadden geen jongensnaam, geen jongenskleertjes, een roze kamer… De vader des huizes stond in de kraamtijd: De babykamer te schilderen, hahahahahaha…

  Ieder die ons vroeg of we wilden weten wat het werd: Ehm, nee… Liever een verrassing dan zo’n ‘verrassing’…

 2. Je krijgt dat wat goed voor je is, een vierde zoontje dus. En voor Charlotte maakt het inderdaad niks uit, broer of zus……. Spelen doen ze sowieso wel. Heel leuk nog een kleintje, en ook leuk dat wij via de blog toch ook een beetje kunnen meegenieten!

  Al snap ik wel dat het praktisch gezien makkelijker was geweest, een meisje. Maar nu krijgt dit jongetje gewoon nieuwe dingen 😉 Voor je het weet heb je alles weer bij elkaar.
  Geniet van de zwangerschap!

 3. Ik wou bij elke zwangerschap graag een jongen :-p
  Ik ben (voorlopig) geeindigd met 1 jongen en 3 meisjes…
  De lichte teleurstelling is perfect normaal en mag ook wel vind ik 🙂

  Sowieso wordt het een baby met een topmama 🙂

 4. Tot aan de einde gelezen en hoopte graag een meisje te lezen maar jammer voor mij toch een jongen. Maar ja als het maar gezond is. Ik heb er vijf mijn 3 de is een meisje en 5 de ook daarom hoopte ik ook voor jou voor een meisje. Maar ja dan hebben jullie toch 2 princessen thuis mama en dochter samen. Ik hoop dat je nog lang en gelukkig mag genieten van je gezin. Proficiat.

 5. Gefeliciteerd!! Tussen jongens opgroeien is best leuk hoor ik ben ook goed terecht gekomen. Mijn man heeft tot de tiener jaren bij zijn zus op de kamer geslapen, dus dat kan best

  Enne, herkenbaar hoor, Dat teleurgestelde gevoel. Ik had het met allebei. Bij de 1e wisten we niet wat het werd en na de bevalling was is gelukkig en teleurgesteld tegelijk. Wat een rot gevoel!!! Ik heb het schuld gevoel gelukkig snel kunnen laten varen. Bij de 2e wilde ik het eerder weten, hetzelfde gevoel weer. Ben wel heel gelukkig met 2 zoons.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.