Ik had het nooit verwacht… Mama van een meisje. Nee, ik was echt wel een echte jongensmama en het was dus heel raar om een meisje te krijgen. Toch bleek al snel dat dat allemaal wel mee viel. Zo’n meisje is niet zoveel anders dan een jongen. Nu ja, dat schreef ik toen. Ondertussen denk ik daar toch wel wat anders over.

Lieve Charlotte

Wat ben jij me er eentje! ‘Ocharme dat meisje tussen al die jongens.’ zeggen mensen steeds weer, maar geloof mij… Veel ‘Ocharme.’ is er niet aan. ‘Ocharme die jongens.’ ja, dat zou eerder gepast zijn. Je windt ze om je vinger, commendeert ze, laat ze doen wat je wil, geeft ze een duw of een mep en eist je plaats als kleine prinses met combatshoes vlotjes op. Nee, jij laat je helemaal niet doen.

Spelen dat doe je met de auto’s. We hebben al poppen van lang voor we jou hadden, maar de enige die met poppen, buggy en poppendragers spelen zijn de jongens. Torens bouwen, slopen en werken aan de werkbank, dat is meer jou ding. Heerlijk jezelf. Ondanks dat je een pittig karakter hebt, heb je ook de liefste lach. Je oogjes kunnen zo mooi glinsteren en vaak ben je dan stiekem wat van plan, maar boos zijn lijkt wel onmogelijk want hoe doe je dat boos zijn als er zo’n klein, schijnbaar onschuldig meisje met puppyogen en een brede lach voor je staat?

Knuffelen en kusjes geven kan je als de beste. Je komt ze spontaan geven en als we er om vragen dan ren je met plezier naar ons toe om ons helemaal te begraven in al jouw liefde voor ons. Ongelofelijk als je bent.

Je verbaast me elke dag weer. Elk kind is anders, maar jij, jij bent echt helemaal anders dan je broers. Zo kreeg je vandaag van ons een houten poppenhuis van lidl met extra popjes voor je verjaardag. Iets dat ik eigenlijk nooit zou kopen en al zeker niet voor jou. Jij en meisjesspeelgoed. Toch kreeg je het en wat was dat heerlijk om te zien. Met glinsterende oogjes rende je er naartoe en wat zag ik daar ongelofelijk mooi fanatasiespel. Een soort spel dat ik nog nooit bij 1 van mijn kinderen had gezien. Twee popjes speelden samen, een popje nam de lift en nog een andere deed ‘KAKAAAAHHHH’ op het toilet. Ja, ik kan niet ontkennen dat ik tranen in mijn ogen kreeg bij het zien van dit tafereel. Wat mooi en uniek om te zien. Voor velen zo gewoon, voor ons heel speciaal. Blij dat we je toch dat poppenhuis hebben gegeven. Het is niet alleen mooi en stevig, het brengt duidelijk heel wat prachtige nieuwe vaardigheden in je naar boven. Heerlijk om te zien!

Geniet maar van jouw dag, met een heerlijk bezoekje van je meme in de namiddag en ’s avonds het zien van je andere meter. En straks eten we samen heerlijk pannenkoeken. Dit is jouw dag! Geniet er maar van!

Een heel gelukkige verjaardag lieve meid!

Van je mama xxx
(en papa en broers 😉 )

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!