De Mathlink cubes activiteitenset (of de blokjes apart) geeft je meteen zin om er mee aan de slag te gaan. De vrolijke kleuren springen meteen in het oog en je krijgt automatisch zin om ze aan te raken.

Als je de Mathlink cubes uitpakt krijg je meteen ook te maken met een mooi kwalitatief product. De blokjes zijn gemaakt van hard plastiek en klikken gemakkelijk in elkaar. Ze zijn ook perfect afwasbaar dus geen paniek als ze wat vuil worden. Met een sopje is dat zo opgelost.
Bij de activiteitenset krijg je 15 dubbelzijdige stevige kaarten waarop je met whiteboardstift kan schrijven.

Het leuke aan de activiteitenset is dat je, dankzij de kaarten, meteen aan de slag kan. Patronen maken, lengtes vergelijken, 2D en 3D figuren bouwen en beginnend rekenen. Je hoeft niet meer te doen dan alles uit de doos te halen en er aan te beginnen. Toch zijn er nog veel meer mogelijkheden met deze leuke blokjes.

Wat kan je er zoal mee?
Bouwen!
Eerst en vooral kunnen kinderen vanaf 18 maanden (onder toezicht!) er mee gaan bouwen. De blokjes zijn 2x2x2 cm groot dus opletten dat ze niet in de mond worden gestopt.
Doordat ze zo vlot in elkaar klikken zijn ze dus ideaal om te oefenen op de fijne motoriek.

De blokjes passen ook in alle richtingen op elkaar waardoor je dus, mits wat verbeelding, ook erg leuke dingen kan gaan bouwen.

Sorteren!
Sorteren op kleur is het meest logische. Je krijgt namelijk 100 blokjes welke zijn verdeeld in 10 verschillende kleuren. Zo kan je op papier gekleurde cirkels trekken waar de blokjes van de juiste kleur in moeten worden gelegd.

Daarnaast kan je ook gaan sorteren op aantallen. Teken vakjes op een blad en schrijf daarin het cijfer van het aantal blokjes dat je wil gaan gebruiken. Dit kan ook prima met 1 van onze transparanten.

Rekenen!
Deze spreekt voor zich. Rekenen visueel maken was nog nooit zo handig als met de Mathlink cubes. Ook lengtes gaan vergelijken en bespreken kan perfect. Evenveel leggen, eentje minder, eentje meer, patronen leggen, … Kortom alles wat bij beginnen rekenen hoort.

Taal!
Kleuren benoemen, de vormen in de zijkanten van de blokjes benoemen, … Je kan zelfs letters gaan maken met de blokjes. Probeer maar, na wat oefenen lukt het sneller dan je denkt.

Waar te koop en hoeveel kost het?
Gewoon op onze webshop.
De gewone Mathlink cubes vind je hier voor 13,95 euro.
De Mathlink cubes activiteitenset vind je dan weer hier voor 19,95 euro.

Volg je ons ook op facebook en instagram?

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Inschrijven kan via deze link.

De Mathlink cubes activiteitenset werd in elk geval getest en goedgekeurd en kreeg een goedkeurende duim van ons minitestpanel 😉

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!