Nu ja, niet helemaal alleen. Alleen met 5 kinderen is natuurlijk niet alleen. Wat ik wel bedoel is dat mijn wederhelft weer aan het werk gaat na 8 weken.
Nathan is nu 2 weken en Joeri zijn ‘vaderschapsverlof’ zit er op. Hu? 8 weken vaderschapsverlof?! Nee, niet helemaal. 8 weken geleden werd hij van de ene op de andere dag ontslagen. Ongegronde redenen en veel gedoe, de onzin er rond is nog lang niet afgerond. Maar, hij moest in elk geval niet meer terug. Het kwam er op neer dat hij erg lang thuis kon blijven en toch betaalt worden. Klinkt allemaal erg leuk natuurlijk.

De eerste seconden, minuten en uren was het paniek. Een gezin van 6, toen bijna 7, zonder inkomen?! Say what?! Stress alom.
Daarna een weekend in roes verder en na een bezoekje aan de vakbond pure opluchting. We zagen plots alle mogelijkheden. Het eerste verdiep kon afgewerkt worden, er kon een heuse voorraad voor de webshop gemaakt worden, ik zou meer kunnen rusten, een paar korte leuke uitstapjes met de kinderen, opruimen, alles klaarmaken voor de komst van de baby, … Jaja, we zagen het helemaal zitten om een paar weken te genieten.

Zeker toen hij na twee dagen al op sollicitatiegesprek mocht en toen hij na een week bevestiging kreeg dat hij werd aangenomen, dachten we pas echt te kunnen gaan genieten. De eerste week werd Charlotte haar kamer helemaal afgewerkt en ook in de gang gingen we verder. Daarna… niets meer. Ik moest plat liggen en rusten en de man moest de kinderen doen. Thuisonderwijs werd stil gelegd. Hoe graag Joeri zijn kinderen ook ziet en hoezeer hij zijn best ook deed, laat ons zeggen dat hij niets meer klaar kreeg. Alleen voor de kinderen zorgen had hij serieus onderschat. Nu ja, ik zou ook zijn job niet kunnen doen. Ieder zijn ding toch?

Lag ik daar in de zetel de flippen… Geen thuisonderwijs, geen voorraad, eerste verdiep nog altijd niet helemaal afgewerkt, … De geboortedatum naderde en nee er stond ook geen co-sleeper klaar voor de baby. Nee, zelfs dat niet. Alle controle moest ik los laten en aan hem overlaten. Hij deed zo zijn best en moest toegeven dat hij niet snapte hoe ik het allemaal klaar kreeg. De kinderen voeden en in leven houden, thuisonderwijs en de webshop. Hij vond ze in leven houden al een hele uitdaging. Samen telden we dan ook af naar de bevalling en na de bevalling naar de eerste werkdag.

  

Morgen gaat Joeri weer aan het werk. Opgelucht haalt hij adem dat de 8 weken voorbij zijn. En ook ik haal opgelucht adem. Graag zien of niet, we zijn duidelijk niet gemaakt om 24/24 7/7  bij elkaar te zitten. 2 weken na een keizersnede voor de 5 kinderen zorgen en de webshop weer zelf doen wordt pittig. Zeker omdat Joeri onregelmatigere uren en langere dagen dan ervoor zal hebben en ze waren al pittig op zijn vroegere job. Ik zal vanaf nu dus ook elke dag de kinderen moeten aankleden om naar de post te wandelen. Tot op heden bracht hij de meeste pakketten weg.
Het is zijn droomjob dus ik gun het hem van harte. Of ik voldoende herstelt ben doet er niet toe, structuur en regelmaat wel. We starten weer rustig en we zien wel, Netflix bestaat ook nog steeds. Iedereen kijkt er naar uit.

Thuisonderwijs laten we nog even rusten. Ik heb al een eerste creatieve les over Claude Monet klaarstaan, maar meer ook niet. Ik zeg steeds dat we 1 juni weer starten, al vermoed ik dat we alweer eerder aan de slag zullen gaan. Aangezien Joeri geen bouwverlof meer heeft, gaan wij gewoon gans juli en augustus door deze keer. Op deze manier halen we vast de achterstand die we hebben opgelopen, weer helemaal in tegen september. Ideaal dus.

De kinderen zullen papa erg missen, maar kijken alweer uit naar meer structuur en voorspelbaarheid. Naar weer weten wat komt, om hoe laat er gegeten wordt, wat er op de planning staat, …
Ik kijk dan weer uit naar weer wat meer de controle hebben, gezonder eten (ja, echt na 8 weken fastfood heb ik het er helemaal mee gehad hoor), zelf weer volledig de webshop doen (al deed ik hem nog grotendeels zelf) en vooral de kinderen weer wat ‘bijvijzen’ 😉
Joeri kijkt er naar uit om de nieuwe uitdaging aan te gaan, dingen bij te leren, echt te gaan werken ipv de hele dag als een robot aan een computer te staan, weer buiten te zijn en ook om weer thuis te komen bij kinderen die blij gaan zijn als hij de deur door wandelt. Hij gaat graag werken, als we ooit de lotto zouden winnen (moeten we wel eerst meedoen maar bon) dan nog zou hij blijven werken. Het zit in zijn bloed, net zoals voor de kinderen zorgen en ondernemen in mijn bloed zit.

En stiekem ben ik blij dat we dit hebben mogen meemaken. We hebben dan wel geen 8 weken kunnen genieten, maar we hebben wel veel geleerd. En ik krijg heel wat meer waardering voor wat ik allemaal doe 😉 In elk geval durven we nu zelfs dankbaar zijn voor zijn ontslag, het heeft ontzettend veel deuren geopend en inzichten geleverd. We zullen zijn vorige job niet missen.

Joeri… Je hebt je best gedaan, ik weet dat je ons graag ziet, de kindjes hebben zich rot geamuseerd, we hebben veel samen gelachen en gehuild, maar nu moet je weer gaan werken.
Veel succes morgen! Ik ga je niet missen, maar ik zie je graag 😉
En de eerst volgende keer dat je thuis zit is het hopelijk om écht vakantie te nemen.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!