Ik ben zelf geen kunstkenner. Iets waar ik me dus zelf echt in moet verdiepen. Aangezien het vijfde leerjaar er voor onze oudste aankomt, wordt het tijd dat we wat breder gaan kijken dan de gewone knutselwerkjes en er ook wat meer echte kunstenaars bij gaan betrekken. Toen ik dan ook deze tegen kwam, twijfelde ik geen seconde. Haalbaar, leuk en mooi. We gingen als echte kunstenaars zelf aan de slag en maakten onze eigen kunstwerken geïnspireerd op het werk van Claude Monet.

Wat heb je nodig?
– Pastelkrijtjes (ze breken snel dus neem gewoon de goedkope uit action zodat je je dure niet vernield 😉 )
– Aquarelpapier
– Een plastiek mes of kindermes
– Een schaal met water

Aan de slag!
Vul je schaal met water en plaats deze voor je. Vervolgens ga je met een mes over je pastelkrijtjes zodat er ‘kruimeltjes’ in het water vallen. Je zal zien dat er een heel deel naar de bodem zakt, geen paniek ook op het wateropvlak blijft voldoende liggen. Het zijn namelijk deze die je nodig hebt.
Kies veel kleuren, zorg dat je voldoende ‘kruimeltjes’ op het wateroppervlak hebt liggen. Hoe meer hoe beter en vooral hoe mooier het resultaat.
Als je denkt voldoende te hebben dan leg je je blad in de kom met water. Het beste resultaat krijg je door je blad een beetje bol te vouwen en dan de zijkanten zachtjes in het water te laten zakken. Je hoeft het blad niet onder water te duwen, gewoon er op. Vervolgens haal je het blad er weer uit en laat je het drogen. Met dit warm weer is dat op 2 minuten klaar in de zon.

Eens je blad droog is kan je kiezen. Ofwel doe je echt inspiratie op bij de kunstwerken van Claude Monet zelf (zoals ik met mijn gebrekkig artistiek talent) ofwel doe je als mijn kinderen. Om het met onze oudste zijn woorden te zeggen ‘Mama, fantasie ontwikkelen is heel belangrijk en veel leuker. Dan is het tenminsten van jezelf en uniek dus ga ik gewoon zelf wat verzinnen.’. En daar waren zijn broers en zus het roerend mee eens.
We gingen dus met pastelkrijtjes onze kunstwerken afmaken door er op te tekenen…


LUCAS – 9 jaar                                                                       THIBEAU – 8 jaar


VICTOR – 4 jaar                                                                     CHARLOTTE – 2 jaar


Mijn ‘geweldige’ creatie 😉

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!