Karolien en haar zoontjes gingen aan de slag met onze rover op zonne-energie. Ze delen graag met jullie wat ze allemaal deden, hoe het werkt en wat ze er van vonden.

Karolien:
“Wij mochten aan de slag gaan met de Solar Rover.  Zodra de jongens de doos zagen wilden ze er meteen mee beginnen ware het niet dat de zon niet scheen.  Eventjes geduld hebben dus!!!

Niet veel later scheen de zon volop!
Uitpakken en wegwezen dus!

De Rover ging meteen aan het rijden zodra de zon op de zonnepanneeltjes viel, en we hadden hem nog in onze handen.  Te gek, meteen succes verzekerd.  De jongens laaiend enthousiast!

Zodra het ding op de grond stond en de panelen stonden de juiste richting uit begon het experimenteren.  De oudste van 7,5 draaide de panelen alle kanten uit, en zocht zo naar de juiste positie zodat de Rover een tof ritje kon maken.

Kleine broer van bijna 5 kwam nieuwsgierig meekijken, en zorgde voor wat schaduw door langs te lopen, waardoor de Rover dan ook stil viel.  Het concept was dus meteen duidelijk!

Het kleine wagentje reageert vlot op zon en schaduw.  Start en stopt meteen.  Dat is wel tof, vlotte actie-reactie.

Het sturen verloopt wat moeizamer en zal nog een beetje oefening vragen.  Er zijn 2 zonnepaneeltjes, dek je 1 af stopt ook 1 wiel met draaien waardoor je gaat sturen.  Zodra je schaduw wil laten vallen op 1 zonnepaneel, komt er soms ook schaduw op het andere paneel waardoor ook dat wiel niet draait en de Rover dus stilvalt.

Een volledig rondje draaien kan ook niet, ah nee, want dan krijgt het andere zonnepaneeltje ook geen licht!

Lerend spelen, super gewoon!

Met de bijhorende kegeltjes werd er ook geoefend om de Rover in een rechte baan of in bochten te laten rijden. Makkelijker gezegd dan gedaan!!!

Ook andere elementen zoals een klein drempeltje om over te rijden werden er al snel bijgehaald.  Ook mocht ie eens van de bmxschans afrijden!  In gras of over steentjes wou hij niet rijden, daar zijn de motortjes niet krachtig genoeg voor.

Leuk speeltje voor curieuze neuzekes die houden van experimenteren en nieuwe dingen ontdekken!   De leeftijd op de doos klopt wel min of meer, 8+.  Onze 7 jarige kon er ook wel mee aan de slag.  Het vergt toch wat behendigheid, geduld en tactisch nadenken over hoe je met het zonlicht en de schaduwen moet werken voor een leuke speelervaring.

Het is een klein, licht, eenvoudig autootje, maar het doet wat het moet doen.  Prijs-kwaliteit dus dik ok.

Het leuke is ook, geen batterijen die na een half uurtje spelen moeten opgeladen worden zoals bvb. bij de telegeleide auto die onze jongens ook hebben.  Zolang de zon schijnt kan je blijven spelen!

Leuke hebbedingetje om samen met de kinderen aan de slag te gaan!!”

Wat leuk te horen dat jullie er zo’n ontzettend plezier aan hebben beleefd, Karolien. Dankjewel voor de uitgebreide review en de leuke foto’s. Nog ontzettend veel plezier gewenst met de rover.

De rover op zonne-energie kan je kopen in onze webshop. Je vindt hem hier.

Volg je ons ook op facebook en instagram?

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Inschrijven kan via deze link.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!