Dat ik vind dat je alles kan inzetten om te leren dat is al lang geen geheim meer, maar ja ook echt speelgoed wordt hier ingezet tijdens de lessen.

Een hele tijd terug kreeg ik een super leuke Magformers set om uit te testen met de kinderen zodat we konden beslissen of we hier ook wat van willen opnemen in ons assortiment in onze webshop. In kan jullie alvast zeggen dat dat in de toekomst ook zal gebeuren, wanneer weten we nog niet, maar we zijn fan zoveel is zeker. Top kwaliteit voor maximum spelend leren plezier.
Tot we zover zijn wil ik alvast vertellen wat wij allemaal deden met deze leuke set.

We kregen de Magformers Carnival Set. Eerst gingen de kinderen uiteraard vrij bouwen. Technisch inzicht kwam er al snel bij kijken en niet veel later hadden ze door dat de magneten niet allemaal op eender welke manier op elkaar pasten. Plus- en minpolen werden bestudeerd en besproken.
Ze bouwden een super leuk reuzenrad, een breakdancer, schommelboot, ster, hart, raket en nog veel en veel meer.

Toen het nieuwe er wat af was, zag ik mijn kans schoon om het nog wat educatiever in te gaan zetten.
Ik begon met de twee kleinsten (op Nathan na dan, die is echt te klein om al mee te doen). Sorteren op kleur. Elk blokje bestaat uit twee kleuren dus konden ze steeds kiezen uit twee kleuren om ze te sorteren, maar wel met de juiste kant naar boven natuurlijk 😉

Vervolgens gingen we de vormen oefenen. In onze set zitten vierkanten, driehoeken en zeshoeken echter haalden we er door de wieltjes en de onderplaat ook cirkels en een ovaal uit. We tekenden de vormen rond met een potlood en bekeken of er in bepaalde onderdelen geen twee vormen zaten. Er werd getekend en gesorteerd aan de lopende band.

Uiteindelijk ging ik verder met de twee oudsten. We maakten een kubus en vouwden deze ook open. We berekenden het volume van de kubus. Ook met elke onderdeel apart konden we aan de slag gaan om er de oppervlakte van te gaan berekenen.

We zijn er echt al uren en uren mee bezig geweest en het blijft ontzettend leuk. De blokjes slingeren hier altijd wel ergens rond en er is al eindeloos mee gespeeld. Victor vindt het trouwens ook erg leuk om mee te spelen op de lichtbak. Het laat niet echt licht door maar het geeft toch wel een leuk effect.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!