Ik probeer het dit schooljaar allemaal nog wat ‘alternatiever’ aan te pakken. We deden al veel al spelend, maar ik wil het nog aantrekkelijker maken. Hoe beter dat dat me lukt, des te liever leren de kinderen. Toen ik dan ook een mailtje kreeg ivm Kipod Toys en ik te zien kreeg welke leuke dingen ze allemaal in hun assortiment hebben, was ik helemaal om. Zo om dat ze op mijn lijstje staan van merken die ik in de toekomst wil opnemen in onze webshop. Spelend leren materiaal, het is een verslaving 😉

Ik mocht twee leuke dingen uittesten en daarnaast nog een derde ander aan 1 van mijn lezers schenken. Ik testte zelf het Creativity Board en de Grafitape. Wat we weggeven is een verrassing voor op het einde van de blog.

Creativity Board


10 spellen in 1 is wat er wordt beloofd. Ik zeg jullie, oneindig veel spellen in 1! Toen ik het open deed en het ideeënboekje bekeek, gingen mijn hersenen op volle toeren werken en bleven er maar ideetjes komen uit mijn hoofd. Maar laat ik beginnen met wat het eigenlijk is.

Deze set bestaat uit 1 basis, 24 houten blokjes (8 x 3 kleuren op 1 zijde, andere zijde wit), 2 whiteboard stiften en het genoemde ideeënboekje. Je kan gemakkelijk alleen, met 2 of zelfs met 3 aan de slag gaan naargelang het spel je er mee speelt. Ik vertel jullie graag wat wij al deden, maar wees gerust er kan nog veel en veel meer.

We maakten er een puzzel van. Dit doe je door alle blokjes met de witte zijde naar boven te plaatsen in de basis en vervolgens er een grote tekening op te maken. Dan de blokjes uit de basis halen en puzzelen maar.

Victor leert er mee tellen tot 12 en de cijfers mee te herkennen. We schreven op 12 blokjes de cijfers van 1 tot en met 12 en op de andere 12 tekenden we voorwerpen in de aantallen van 1 tot en met 12. Daarna uit de basis halen en koppeltjes maken maar. Tevens ze ook in de juiste volgorde leggen uiteraard.

De twee oudsten speelden oxo.

We gingen rekenen! We schreven rekenoefeningen op de blokjes en de kinderen vulden de lege plaatsen met een andere kleur in. Dit kan je trouwens ook doen met woorden, maar dat deden we nog niet wegens geen kind die op dat niveau zit.

Wat we wel ook nog deden was galgje spelen.

We verdeelden de kleuren over drie personen en speelden 3-op-een-rij. Je kan trouwens ook 4 op een rij spelen op de witte zijde door om de beurt een x of een o te schrijven.

We maakten onze eigen memory.

En wat ook enorm uitdagend was, was om de blokjes met de kleuren door elkaar naar boven te leggen en dan eentje weg te nemen. Schuiven maar tot je alle kleuren weer netjes gegroepeerd hebt gekregen.

Je kan er nog zoveel meer mee, maar dat krijgen jullie vast nog wel te zien op facebook en/of instagram. Deze leuke set zullen jullie nog veel voorbij zien komen aangezien hij hier favoriet is bij de kinderen.

Grafitape


Onze oudste heeft een zwakke fijne motoriek en die altijd maar weer stimuleren al schrijvend, is niet echt leuk en motiverend. Met Grafitape zag ik mijn kans schoon om hem eens zijn fijne motoriek te laten oefenen zonder dat hij het zelfs maar zou doorhebben.

De Grafitape set bevat een soort van projector uit hout, voorbeeldprenten, washitape en een plastiek plaatje om in de projector te plaatsen.
Zonder dat hij wist wat het was, deed hij wat ik vroeg. Hij koos een prentje uit en tekende dit met een whiteboard stift over op het plastiek plaatje. Vervolgens plaatsen we het plaatje voorzichtig in de projector en deden de zaklamp aan. Plots verscheen zijn getekende olifant in het groot op de deur (de enige plaats waar wij nog iets kunnen kleven in ons huis wegens een teveel aan kasten).

Lucas was helemaal door het dolle heen. Toen ik hem dan zei dat hij met de plakband die bij in de doos zat over de lijnen van zijn olifant mocht gaan kleven, werden zijn ogen groot. Hij moest het toch even dubbelchecken of hij echt op de deur mocht gaan kleven. Toen ik hem gerustgesteld had dat washitape een speciale soort plakband is die geen sporen nalaat, ging hij enthousiast aan de slag.

Oké, het is helemaal niet perfect, maar daarom noemen we het ook oefenen op die fijne motoriek. Hij was zo enthousiast dat hij meteen besloot dat hij elke dag een nieuwe prent op de deuren in heel het huis wil gaan maken. Prima voor mij. Eens de deur vol, beginnen we gewoon de eerste weer weg te halen en start hij opnieuw.

Woodygami give away!


Eigenlijk wil ik hem zelf houden omdat het er zo leuk uitziet en ook weer super goed is om de fijne motoriek te oefenen, maar ik geef hem weg aan 1 van jullie.
Woodygami is een set van 3 houten lichamen, 100 origami papiertjes en 16 vouwinstructies en dit alles verpakt in een super schattige, mooie doos.

Met de set vouw je dierenhoofden welke je op de lichamen kan plaatsen. Echt super leuk, goed voor de fijne motoriek en het stimuleert de creativiteit.

Wat moet je doen om deze set te winnen?
– Reageer hieronder dit bericht met voor wie jij hem wil winnen en wat jou lievelingsdier is. Zorg zeker voor een geldig mailadres zodat we je kunnen contacteren.
– Extra kans? Dat kan door Gewoon Wij op facebook te liken, het bericht daar te liken en ook daar even te reageren.

25 juni maak ik de winnaar bekend.

Vanaf nu is het Creativity Board ook te koop via onze webshop!

 

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!

14 Reacties

 1. Hier zijn de jongens in de ban van kippen en kuikens. Ze hebben beiden uitdaging nodig in fijne motoriek. Ze zouden er dolblij mee zijn. En de 25ste is één dag na de verjaardag van onze oudste …

 2. Wij willen hem graag winnen voor onze 4 jongens. Onze jongens leren beter als het leuk is en dit ziet er ontzettend leuk en leerzaam uit. Lievelingsdieren van onze jongens zijn : Ezel,Hond, pikachu 🙂

 3. ik zou dit heel graag winnen voor onze dochter van 4 jaar ze is 16 juli jarig. ze is gek van een olifant en een giraf 🙂 ook de alpaca vindt ze een heel leuk diertje.
  Ze zou dit samen kunnen doen met onze dochter van 7 jaar die motorisch niet zo sterk is. dan kunnen ze samen oefenen. onze zoon van 9 is gek op origami en dan kan hij onze japanse uitwisselingsstudent ook eens iets leren..

 4. O dat ziet er heel leuk en creatief uit! Ik wil hem graag winnen voor mijn Zus die start in september met thuisonderwijs met haar dochter Ruby-Jane op zending in Congo! Haar lievelingsdier is een Vos!

 5. Ik zal dit graag winnen voor mij twee lieve kinderen die ik inmiddels al een lange tijd thuisonderwijs geef in een NL bij gebrek aan passend onderwijs. In NL is het bij wet heel anders geregeld en een ware strubbeling als je vecht voor het welzijn van je kinderen. Daarbij vind ik helaas wel volledige herkenning in je blog omtrent de kosten van thuisonderwijs. Beide kinderen vinden origami erg leuk en voor hun fijne motoriek en ontlasting op schrijven is dit spelenderwijs een hele welkome verrassing. Ik geniet van je blogs, van je ontzettend leuke tips en ook van al het aanbod van jullie eigen bedrijf op het gebied van leermateriaal. Maar daarbij vooral van je inzet, je tomeloze inzet voor je kinderen… en de manier waarop je dit werkelijk prachtig en zo verschrikkelijk passend aanbiedt. Daardoor heb ik idee er steeds even niet helemaal alleen (ondanks lieve man ;-)) voor te staan… dankjewel!

  P.s. Lievelingsdier… mijn kinderen willen graag een “paardhond”. Dit is een genetisch gemanipuleerde mega hond… die ze uiteraard zelf nog “even” tot stand moeten brengen ;-).

 6. Wat superleuk zeg, nog nooit van gehoord. Lijkt mij erg leuk voor mijn kinderen thuis maar ook voor in de klas. Ik doe graag mee, en als je mij vraagt wat mijn lievelingsdier is…..een koe!

 7. De drie spellen zien er super uit! We hebben enorm veel aan je blog aangezien we nog onze weg aan het zoeken zijn in het thuisonderwijs van onze 3. We doen graag mee met de give away voor onze kindjes. Het lievelingsdier van onze oudste dochter is een helmkasuaris.

 8. Ik zou dit willen winnen voor mijn nichtje iona. Zij knutselt, tekent, kleurt,… ontzettend graag, dus dit is op haar lijf geschreven denk ik! :-). Dit zal ze echt superleuk vinden! Leuk én uitdagend tegelijk!

  Ze gaat volgend jaar naar het eerste leerjaar. Dus, weer een grote stap in het leven dit kleine (nouja, intussen al groot, excuseer) meisje! Dat moet toch gevierd worden, nietwaar?! Als ik dit win, heb ik direct een leuk cadeautje klaar voor haar! 😉

  Mijn lievelingshuisdier is een poes, en dan heb ik nog een lievelingsdier (die ik niet direct in huis kan nemen) een flamingo! :-).
  Hopelijk kan ze dit ook vouwen mbv deze set , want dat zou ze echt leuk vinden als ze dat eens kan tonen aan haar tante Wendy! 😉

  Mijn nichtje’s lievelingsdier is trouwens een hond. Woef woef!

  (PS: Ik like uiteraard ook jouw facebook-pagina en het bericht)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.