Ik probeer het dit schooljaar allemaal nog wat ‘alternatiever’ aan te pakken. We deden al veel al spelend, maar ik wil het nog aantrekkelijker maken. Hoe beter dat dat me lukt, des te liever leren de kinderen. Toen ik dan ook een mailtje kreeg ivm Kipod Toys en ik te zien kreeg welke leuke dingen ze allemaal in hun assortiment hebben, was ik helemaal om. Zo om dat ze op mijn lijstje staan van merken die ik in de toekomst wil opnemen in onze webshop. Spelend leren materiaal, het is een verslaving 😉

Ik mocht twee leuke dingen uittesten en daarnaast nog een derde ander aan 1 van mijn lezers schenken. Ik testte zelf het Creativity Board en de Grafitape. Wat we weggeven is een verrassing voor op het einde van de blog.

Creativity Board


10 spellen in 1 is wat er wordt beloofd. Ik zeg jullie, oneindig veel spellen in 1! Toen ik het open deed en het ideeënboekje bekeek, gingen mijn hersenen op volle toeren werken en bleven er maar ideetjes komen uit mijn hoofd. Maar laat ik beginnen met wat het eigenlijk is.

Deze set bestaat uit 1 basis, 24 houten blokjes (8 x 3 kleuren op 1 zijde, andere zijde wit), 2 whiteboard stiften en het genoemde ideeënboekje. Je kan gemakkelijk alleen, met 2 of zelfs met 3 aan de slag gaan naargelang het spel je er mee speelt. Ik vertel jullie graag wat wij al deden, maar wees gerust er kan nog veel en veel meer.

We maakten er een puzzel van. Dit doe je door alle blokjes met de witte zijde naar boven te plaatsen in de basis en vervolgens er een grote tekening op te maken. Dan de blokjes uit de basis halen en puzzelen maar.

Victor leert er mee tellen tot 12 en de cijfers mee te herkennen. We schreven op 12 blokjes de cijfers van 1 tot en met 12 en op de andere 12 tekenden we voorwerpen in de aantallen van 1 tot en met 12. Daarna uit de basis halen en koppeltjes maken maar. Tevens ze ook in de juiste volgorde leggen uiteraard.

De twee oudsten speelden oxo.

We gingen rekenen! We schreven rekenoefeningen op de blokjes en de kinderen vulden de lege plaatsen met een andere kleur in. Dit kan je trouwens ook doen met woorden, maar dat deden we nog niet wegens geen kind die op dat niveau zit.

Wat we wel ook nog deden was galgje spelen.

We verdeelden de kleuren over drie personen en speelden 3-op-een-rij. Je kan trouwens ook 4 op een rij spelen op de witte zijde door om de beurt een x of een o te schrijven.

We maakten onze eigen memory.

En wat ook enorm uitdagend was, was om de blokjes met de kleuren door elkaar naar boven te leggen en dan eentje weg te nemen. Schuiven maar tot je alle kleuren weer netjes gegroepeerd hebt gekregen.

Je kan er nog zoveel meer mee, maar dat krijgen jullie vast nog wel te zien op facebook en/of instagram. Deze leuke set zullen jullie nog veel voorbij zien komen aangezien hij hier favoriet is bij de kinderen.

Grafitape


Onze oudste heeft een zwakke fijne motoriek en die altijd maar weer stimuleren al schrijvend, is niet echt leuk en motiverend. Met Grafitape zag ik mijn kans schoon om hem eens zijn fijne motoriek te laten oefenen zonder dat hij het zelfs maar zou doorhebben.

De Grafitape set bevat een soort van projector uit hout, voorbeeldprenten, washitape en een plastiek plaatje om in de projector te plaatsen.
Zonder dat hij wist wat het was, deed hij wat ik vroeg. Hij koos een prentje uit en tekende dit met een whiteboard stift over op het plastiek plaatje. Vervolgens plaatsen we het plaatje voorzichtig in de projector en deden de zaklamp aan. Plots verscheen zijn getekende olifant in het groot op de deur (de enige plaats waar wij nog iets kunnen kleven in ons huis wegens een teveel aan kasten).

Lucas was helemaal door het dolle heen. Toen ik hem dan zei dat hij met de plakband die bij in de doos zat over de lijnen van zijn olifant mocht gaan kleven, werden zijn ogen groot. Hij moest het toch even dubbelchecken of hij echt op de deur mocht gaan kleven. Toen ik hem gerustgesteld had dat washitape een speciale soort plakband is die geen sporen nalaat, ging hij enthousiast aan de slag.

Oké, het is helemaal niet perfect, maar daarom noemen we het ook oefenen op die fijne motoriek. Hij was zo enthousiast dat hij meteen besloot dat hij elke dag een nieuwe prent op de deuren in heel het huis wil gaan maken. Prima voor mij. Eens de deur vol, beginnen we gewoon de eerste weer weg te halen en start hij opnieuw.

Woodygami give away!


Eigenlijk wil ik hem zelf houden omdat het er zo leuk uitziet en ook weer super goed is om de fijne motoriek te oefenen, maar ik geef hem weg aan 1 van jullie.
Woodygami is een set van 3 houten lichamen, 100 origami papiertjes en 16 vouwinstructies en dit alles verpakt in een super schattige, mooie doos.

Met de set vouw je dierenhoofden welke je op de lichamen kan plaatsen. Echt super leuk, goed voor de fijne motoriek en het stimuleert de creativiteit.

Wat moet je doen om deze set te winnen?
– Reageer hieronder dit bericht met voor wie jij hem wil winnen en wat jou lievelingsdier is. Zorg zeker voor een geldig mailadres zodat we je kunnen contacteren.
– Extra kans? Dat kan door Gewoon Wij op facebook te liken, het bericht daar te liken en ook daar even te reageren.

25 juni maak ik de winnaar bekend.

Vanaf nu is het Creativity Board ook te koop via onze webshop!

 

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!