Toen ik een tijdje terug met de kinderen aan tafel zat, besloten mijn twee oudste zoons om hun kleine broertje en zusje les te geven. Ze stonden recht en trokken 7 matchende producten uit de kast die we ook verkopen in onze webshop. Ik keek met open mond toe wat ze deden, hoe ze het uitlegden en vooral… hoe hun kleine broer en zus gefascineerd zaten te luisteren en enthousiast aan de slag gingen.

Ik was zodanig onder de indruk van wat ze bereikten en hoe ze het hebben aangepakt dat ik het graag met jullie wil delen als tips. Van wie kan je immers beter leren om spelend te gaan leren dan van kinderen zelf?

De dingen ze kozen:
Lieveheersbeestjes telstenen
Bijtjes telstenen
Sorteertray 9 vakken
Sorteertray 10 vakken
Woorden maken met keien
Rekenen met keien
Transparante telblokjes

Maar wat deden ze dan juist?
1. Ze begonnen met tellen. Zo legden ze woordjes en dan moesten hun broertje en zusje de letters tellen en het juiste aantal telblokjes er achteraan leggen. Ze koppelden ook lieveheersbeestjes aan telblokjes. Tegelijkertijd zeiden ze ook de letters en leerden ze hen woordjes lezen.

2. Ze matchten cijfers aan aantallen en dit deden ze op verschillende manieren zoals de lieveheersbeestjes koppelen aan de bijtjes, telblokjes koppelen aan de bijtjes en keien met cijfers koppelen aan lieveheersbeestjes en telblokjes.

3. Uiteindelijk gingen ze ook echt rekenen. Als volleerde begeleiders legden ze cijfers met daaronder telblokjes. ‘Tellen en rekenen maar.’ zeiden ze. Prachtig om te zien hoe visueel ze het allemaal maakten.

4. Als laatste gingen ze woordjes maken. Ze bouwden steeds verder op een eerder woord door maar 1 letter te vervangen. Grappig om te zien hoe zij het nu zo uitleggen aan hun broertje en zusje terwijl ze zelf op een heel andere manier hebben leren lezen omdat dit niet werkte bij hen.

Alle informatie over de producten kan je terugvinden op onze webshop.

Volg je ons ook op facebook en instagram?

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Inschrijven kan via deze link.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!